2 grunde til, at faren for tyfus kan være dødelig

, Jakarta – Hvem kender ikke til tyfus. Denne sygdom er et af de sundhedsproblemer, som befolkningen i Indonesien ofte oplever. Selvom tyfus er en almindelig sygdom, der faktisk kan helbredes derhjemme, men det betyder ikke, at du kan ignorere denne tilstand. Hvis den ikke behandles med det samme og på den rigtige måde, kan tyfus forårsage fatale komplikationer. Kend farerne ved tyfus her, så du kan være opmærksom på det.

Få mere at vide om Tyfus

Tyfus eller bedre kendt som tyfus er en sygdom forårsaget af en bakteriel infektion Salmonella typhi . Denne sygdom er meget smitsom. Mange mennesker får denne sygdom ved at spise mad og drikkevarer, der er blevet forurenet med afføring, der indeholder bakterier Salmonella typhi . Selvom det sjældent sker, kan du også få tyfus, hvis du bliver udsat for urin, der er inficeret med bakterier Salmonella typhi .

Læs også: Ligesom stegte snacks, vær opmærksom på potentialet af bakterier, der forårsager dysenteri

Her er nogle faktorer, der kan øge en persons risiko for at få tyfus:

  • Bo et sted med dårlige sanitære forhold. I selve Indonesien sker overførsel af tyfus oftest gennem forbrug af vand, der er forurenet med afføring indeholdende bakterier Salmonella typhi samt fra mad vasket med forurenet vand. Dette skyldes dårlige sanitære forhold og vanen med ikke at vaske hænder, før du rører ved eller behandler fødevarer.

Læs også: Daglige vaner, der udløser tyfus

  • Spis økologiske grøntsager, der bruger gødning fra forurenet menneskeligt affald.

  • Forbruger mejeriprodukter, der er blevet forurenet.

  • Bakterierne, der forårsager tyfus, kan også trænge ind i kroppen, hvis man rører ved munden, før man vasker hænder efter vandladning.

  • Gør oralsex med tyfus.

Tyfus symptomer

Nye tyfussymptomer vil dukke op cirka to uger efter, at bakterierne kommer ind i kroppen, eller det kan være tidligere, hvilket er tre dage efter infektion. Når bakterier Salmonella typhi formerer sig i fordøjelseskanalen, vil symptomer, såsom feber, mavesmerter, forstoppelse og diarré dukke op. Derudover er andre tyfus-symptomer, som de syge kan opleve, muskelsmerter, hovedpine, dårlig samvittighed, træthed, ikke-spisning og vægttab.

Tyfus bør ikke tages let på og behandles med det samme, hvis du har oplevet ovenstående symptomer. Årsagen er, hvis den ikke behandles med det samme, bakterierne Salmonella typhi Det kan spredes i hele kroppen gennem blodkarrene. Mennesker med tyfus vil opleve symptomer på tyfus, der bliver værre, når bakterierne har spredt sig uden for fordøjelsessystemet. Ikke nok med det, spredning af bakterier har også potentiale til at beskadige organer og væv i kroppen og forårsage alvorlige komplikationer.

Læs også: Disse er symptomerne på tyfus og dens årsager

Komplikationer og farer ved tyfus

Der er omkring ti procent af mennesker med tyfus, der oplever komplikationer. Dette sker på grund af sen eller ikke behandlet med de rigtige antibiotika. Komplikationer opstår normalt tre uger efter infektion. Her er grundene til, at tyfus kan være dødelig:

1. Indre blødninger

En af de komplikationer, der vil opstå, hvis tyfus ikke behandles med det samme, er indre blødninger. Tyfusramte, der oplever denne komplikation, vil normalt mærke symptomerne på svaghed, bleg hud, opkastning af blod, sort afføring, uregelmæssig hjerterytme og åndenød. Faktisk er indre blødninger på grund af tyfus ikke livstruende. Patienten kan dog stadig have brug for en blodtransfusion for at erstatte det tabte blod. Hvis det blødende organ bliver ude af stand til at fungere korrekt eller er beskadiget, skal der også udføres operation.

2. Afrevne tarme

Alvorlig tyfus kan også forårsage perforering eller rivning af væggene i fordøjelseskanalen. Som følge heraf kan indholdet af fordøjelseskanalen komme ind i bughulen (peritoneum). Problemet er, at bughinden, i modsætning til huden, har en forsvarsmekanisme til at bekæmpe infektion. Det er derfor, denne tilstand er meget farlig, fordi de bakterier, der forårsager tyfus, kan spredes til bughinden og forårsage bughindebetændelse.

Derudover kan perforering også forårsage, at infektion spredes hurtigt gennem blodet, hvilket gør, at forskellige organer bliver beskadiget. Hvis den ikke behandles med det samme, kan denne tilstand bringe den syges liv i fare. Symptomer på perforation omfatter stærke mavesmerter, kvalme og opkastning.

Så hvis du oplever symptomer såsom tyfussymptomer, skal du straks tale med din læge gennem ansøgningen for at tjekke din tilstand. har også funktioner Service Lab , hvilket gør det nemmere for dig at udføre forskellige former for helbredstest. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.