Tips til at blive hurtigt gravid efter cysteoperation

, Jakarta – Cyster på æggestokkene får ofte kvinder til at gå i panik, fordi de menes at påvirke fertiliteten og reducere chancerne for at blive gravid. I nogle tilfælde skal cysten muligvis behandles med et kirurgisk indgreb. Når en kvinde gennemgår en operation for at fjerne en cyste, mindsker det så virkelig hendes chancer for at blive gravid? Er der nogle tips, der kan anvendes til at fremskynde graviditeten efter cysteoperation?

Faktisk vil cysteoperation ikke rigtig forstyrre fertiliteten og chancerne for at blive gravid. Især hvis i denne operation kun cysten fjernes uden at forstyrre begge æggestokke. Kvinder, der får foretaget en cysteoperation uden at fjerne æggestokkene, har stadig lige store chancer for at blive gravide. I visse tilfælde kan det være nødvendigt at fjerne en af ​​æggestokkene sammen med cysten. Selv under disse forhold kan graviditet stadig forekomme.

Læs også: Undervurder ikke disse 7 cystesymptomer

For kvinder at blive hurtigere gravide

Cysteoperation udføres for at fjerne cysten fra æggestokken. Derudover menes denne procedure også at bidrage til at øge en kvindes chancer for at blive gravid. Efter at have gennemgået en operation for at fjerne cysten, vil du virkelig mærke nogle påvirkninger på kroppen, især i maveområdet. Derudover tager det tid for kroppens arbejde, herunder reproduktion, at vende tilbage til det normale. Det vil sige, at det tager tid, før en kvinde kan blive gravid efter en cysteoperation.

Det tager tid at komme sig efter kirurgisk fjernelse af cysten. Under processen genopretning Her er nogle tips, der kan bruges til at øge chancerne for at blive gravid. En ting, der skal vedligeholdes, er fysisk kondition. Efter at have gennemgået en cystefjernelsesoperation, skal du sørge for at vedtage en sund livsstil.

Læs også: Kan cyster i æggestokkene forårsage abort?

At leve en sund livsstil, herunder at spise sund mad og lave fysisk aktivitet efter behov, kan hjælpe med at forberede kroppen til graviditet. Men husk, du skal ikke presse dig selv i dette tilfælde. I stedet for at hjælpe på graviditeten, kan det at være for stresset og presse dig selv faktisk gøre kroppens tilstand værre.

Ud over at leve en sund livsstil, rådes kvinder, der planlægger en graviditet efter at have gennemgået en cysteoperation, også rutinemæssigt at tjekke med deres fødselslæge. Læger kan være nødt til at give nogle former for terapi og medicin, som kroppen har brug for. På den måde vil chancerne for at blive gravid formentlig være højere.

Regelmæssig kontrol hos lægen er også nødvendig for at udvikle et bedre graviditetsprogram. Sørg for at tage din partner med til dette tjek. Efter restitutionsperioden er gået, er andre forberedelser til graviditeten de samme som normalt, herunder at have sex både i den fertile periode og uden for den fertile periode. Udover kvinder skal mænd også være opmærksomme og vedligeholde fertiliteten, så chancerne for livmoderbefrugtning er højere.

Derudover rådes du og din partner til at træne regelmæssigt for at øge dine chancer for at blive gravid. Faktisk er der flere former for træning, der kan øge chancerne for graviditet og bør gøres for at forberede en kvindes krop til graviditet og fødsel senere. Hvis du stadig mærker bivirkningerne af cysteoperationer, og graviditeten stadig ikke opstår, skal du straks gå til hospitalet og tale med din læge.

Læs også: Kan ovariecyster øge risikoen for abort?

Jo før det behandles, jo mere sandsynligt vil en kvinde blive gravid. Eller du og din partner kan prøve at tale om dette problem med lægen i ansøgningen . Formidle klager du oplever eller andre spørgsmål om sundhed via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
NHS UK. Tilgået 2020. Behandling -Ovariecyste.
NCBI. Tilgået 2020. Fertilitet efter ovariecystektomi: Hvordan påvirker kirurgi IVF/ICSI-resultater?