4 fordele ved at spise svampe for sundheden

, Jakarta – Gode nyheder til jer svampeelskere, det viser sig, at spise svampe kan give mange sundhedsmæssige fordele, du ved. Ikke kun har en god smag, forskellige slags svampe, der ofte bruges i diverse madlavningsmenuer, indeholder også flere vigtige næringsstoffer for kroppen, så de er rigtig gode til at spise.

Der er mange typer svampe, der kommer i en række forskellige former, størrelser og farver. Nogle typer svampe, der er sikre at spise, har længe været brugt som ingredienser i madlavning på grund af deres unikke evne til at tilføje tekstur og smag til en række retter. Udover at være en fødevareingrediens, bruges svampe også i flere typer traditionel medicin.

Sørg dog for kun at spise svampe, der er sikre at spise, for der er også flere typer giftige svampe, som kan give helbredsproblemer, og endda være dødelige, hvis de spises. Svampe, der er sikre til konsum, kan normalt findes i dagligvarebutikker, såsom knapsvampe, øresvampe, shiitake, østers, enoki, Portobello og andre.

Læs også: Enoki-svampe forårsager Listeria-udbrud, her er fakta

Næringsstoffer indeholdt i svampe

Alle typer spisesvampe indeholder protein og fibre. De indeholder også B-vitaminer og en kraftig antioxidant kaldet selen, som er gavnlig til at støtte immunsystemet og forhindre celle- og vævsskader.

Især hvide knapsvampe er en af ​​de få ikke-animalske kilder til D-vitamin. Når de dyrkes, både indendørs og udendørs, udsættes disse svampe for UV-lys, som yderligere øger koncentrationen af ​​D-vitamin i dem. Det er grunden til, at svampe i stigende grad bliver forsket og brugt til deres sundhedsmæssige fordele.

Læs også: 4 grunde til, at svampe er en sund menu til Iftar

Svampe og deres fordele for sundheden

Takket være det gode næringsindhold i dem giver svampe følgende sundhedsmæssige fordele:

1. Forebygger kræft

ifølge National Cancer Institute Antioxidantindholdet i svampe kan være med til at forebygge forskellige former for kræft, såsom lungekræft, prostatakræft og brystkræft. Indholdet af selen, cholin og D-vitamin i svampe som også spiller en rolle i at forebygge og behandle flere former for kræft. Fordelene ved svampe til at forebygge kræft er blevet bevist, fordi disse fødevarer kan beskytte celler mod DNA-skader og hæmme tumordannelse.

2. Hjælper med at kontrollere diabetes

Ikke kun godt til at forbedre fordøjelsen, fiber er også et vigtigt næringsstof, der kan hjælpe med at håndtere en række sundhedsmæssige forhold, herunder type 2-diabetes. Folk, der spiser mere fibre, er kendt for at have en lavere risiko for at udvikle diabetes type 2. For personer, der allerede har sygdommen, kan fibre hjælpe med at sænke blodsukkerniveauet.

Nå, en kop skivede rå svampe, der vejer 70 gram, kan indeholde næsten 1 gram fiber. Derfor er fordelene ved svampe, udover at kunne imødekomme det daglige fiberindtag, også gode for personer med diabetes.

3. Oprethold hjertesundhed

Takket være indholdet af fibre, kalium og C-vitamin spiller fordelene ved svampe også en rolle i at opretholde hjertesundheden. Kalium kan hjælpe med at kontrollere blodtrykket, så det kan reducere risikoen for hypertension og hjerte-kar-sygdomme. American Heart Association (AHA) anbefaler at reducere saltindtaget i kosten og øge kaliumindtaget. Nå, svampe vises på AHA-listen over fødevarer, der giver kalium.

Derudover har svampe også vist sig at have flere terapeutiske egenskaber, der kan sænke kolesterol, især hos overvægtige voksne. Dette er takket være indholdet af en type fiber kaldet beta-glucan, som kan findes i cellevæggene hos forskellige typer svampe. Shiitakesvampestængler er også en god kilde til beta-glucan.

4. God til gravide kvinder

Mange gravide kvinder tager folinsyre eller folattilskud under graviditeten for at understøtte fostrets sundhed. Men vidste du, at svampe også kan give folatindtag, du ved. En kop rå, hele svampe kan give 16,3 mikrogram folat. I mellemtiden anbefales voksne i henhold til gældende retningslinjer at indtage 400 mikrogram folat dagligt.

Læs også: 6 køderstatninger til vegetarer

Nå, det er de sundhedsmæssige fordele, der kan opnås ved at spise svampe. Hvis du vil vide ernærings- eller sundhedsmæssige fordele ved andre fødevarer, skal du bare spørge eksperterne, der bruger appen . Kom nu, Hent lige nu.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvad er næringsværdien af ​​svampe?
BBC god mad. Tilgået 2020. De sundhedsmæssige fordele ved svampe.