Disse er symptomerne på syfilis i henhold til udviklingsstadiet

, Jakarta – Syfilis er karakteriseret ved flere symptomer, der udvikler sig i flere stadier. Denne seksuelt overførte sygdom, også kendt som løvernes konge, opstår på grund af en bakteriel infektion kaldet Treponema pallidum . Tidlige symptomer på denne tilstand er sår i kønsområdet, munden eller endetarmen. Men generelt er mennesker med syfilis ikke opmærksomme på disse symptomer.

En måde at overføre denne sygdom på er gennem intim kontakt med mennesker, der tidligere har været inficeret med bakterierne. Udover samleje kan syfilis også overføres ved kontakt eller udveksling af kropsvæsker, for eksempel gennem blod. Som sagt tidligere, er symptomerne i denne sygdom generelt ikke bemærket og udvikler sig i flere stadier. For at være mere klar, se forklaringen i den følgende artikel!

Læs også: Tag ikke fejl, syfilis overføres ikke kun gennem seksuel kontakt

Syfilis Symptomer Udviklingsstadium

Forekomsten af ​​sår i kønsområdet, munden eller endetarmen kan være et tidligt symptom på den seksuelt overførte sygdom syfilis. Symptomerne forbliver dog ofte ubemærket, fordi de sår, der opstår, ofte er usynlige og smertefrie. Alligevel er infektionen faktisk opstået på det tidspunkt og kan overføres til andre mennesker igen. Syfilis er en tilstand, der ikke bør ignoreres.

Hvis den ikke behandles korrekt, kan denne sygdom forårsage skade på andre organer, såsom hjernen eller hjertet. Denne sygdom kan også påvirke gravide kvinder og kan forårsage en mere alvorlig tilstand.

Syfilissymptomer udvikler sig i henhold til de stadier, man oplever, og de symptomer, der opstår, er forskellige. Her er forklaringen:

1. Primær syfilis

Dette er et tidligt stadie og får symptomer på syfilis til at opstå i form af læsioner eller sår på forplantningsorganerne, nemlig omkring munden eller inde i kønsorganerne. De første symptomer opstår generelt mellem 10 og 90 dage efter eksponering for de bakterier, der forårsager syfilis. I starten vil de sår, der opstår, ligne insektbid og er smertefrie.

På dette stadium kan der opstå en klump i lyskeområdet på grund af hævede lymfeknuder. Symptomer på sygdommen kan forsvinde i løbet af 3-6 uger, men det betyder ikke helbredt. Hvis behandlingen ikke udføres fuldstændigt, kan denne tilstand faktisk gå videre til næste fase, nemlig sekundær syfilis.

Læs også: 4 fakta om syfilis overført fra intime forhold

2. Sekundær syfilis

I den sekundære fase begynder syfilis at forårsage små røde udslæt, normalt på fodsåler og håndflader. Ud over udslæt er der normalt andre symptomer, der også vil følge med, såsom feber, nedsat appetit, ondt i halsen og udseendet af kønsvorter. Symptomer på denne sygdom kan forsvinde uden behandling. Symptomerne kan dog opstå igen, og hvis de ikke behandles, kan de udvikle sig til latent eller tertiær syfilis.

3. Latent syfilis

På dette stadium kan såret på grund af infektion forsvinde og ikke efterlade ar. Faktisk er denne tilstand faktisk et tegn på, at syfilis er gået ind i et mere fremskredent stadium, nemlig latent syfilis. Syfilis ser ud til at være helbredt, og der er ingen symptomer, men den bakterielle infektion forbliver i kroppen og kan overføres. Hvis den ikke behandles, kan tilstanden blive endnu farligere.

4.Tertiær syfilis

Hvis den ikke behandles ordentligt, kan syfilis udvikle sig og gå ind i det farligste stadie, nemlig tertiær syfilis. Efter at have gået ind i denne fase, er det meget sandsynligt, at syfilis har en skadelig indvirkning på andre organer i kroppen. Med tiden begyndte komplikationer af syfilis at dukke op, såsom lammelser, blindhed, demens, høreproblemer og endda død.

Få mere at vide om den seksuelt overførte sygdom syfilis ved at spørge en læge i appen . Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak , når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
NHS UK. Hentet 2020. Syfilis.
Mayo Clinic. Hentet 2020. Syfilis.
Healthline. Hentet 2020. Syfilis.
WebMD. Hentet 2020. Syfilis.