3 livmoderproblemer, der ofte opleves af kvinder

, Jakarta – Livmoderen er en del af det kvindelige reproduktive system, der kan opleve forstyrrelser, for det er det en forpligtelse at bevare sit helbred. Årsagen er, at livmoderen er et sted for fosterets udvikling, hvilket betyder, at det har en indflydelse på kvindens fertilitet.

Læs også: Mere fristende, kig 3 tegn på, at kvinder er mere frugtbare

Alligevel er en usund livsstil ofte en faktor, der påvirker livmoderens sundhed. Du bør vide, at disse er sundhedsproblemer, der er tilbøjelige til at angribe livmoderen og skal holdes øje med:

  • Unormal livmoderblødning

Unormal uterinblødning er en tilstand, der får skeden til at bløde, selv når du ikke har menstruation. ifølge American Society for Reproductive Medicine Denne tilstand opstår ofte, når en kvinde kommer i puberteten, som er mellem 9-14 år, og når kvinder nærmer sig overgangsalderen, omkring 40 år og derover.

Imidlertid kan unormal livmoderblødning faktisk opstå når som helst, når kroppen oplever en hormonel ubalance. Det mest almindelige træk er forekomsten af ​​blødning, når du ikke har menstruation, men denne blødning kan opstå, når du har menstruation.

Det vil sige, at du skal være opmærksom på den månedlige menstruationscyklus. Hvis der er blødninger, der ser unormale ud, der opstår store blodpropper, og din menstruationshyppighed varer mere end 7 dage, kan du have unormal uterinblødning.

Læs også: Sen menstruation, men ikke gravid? Måske er dette årsagen

  • Myom livmoder

Det næste problem i livmoderen, som kvinder kan opleve, er livmodermyom. Uterine fibromer er godartede tumorer, der stammer fra livmoderens muskelvæv. Anmeldelser udgivet i International Journal of Fertility & Sterility afsløret, at denne sygdom opleves af kvinder med en aldersgruppe på 30-40 år. Risikoen for uterusfibromer øges hos kvinder med en historie med tidlig menstruation.

Størrelsen og formen af ​​myomer varierer også og varierer fra kvinde til kvinde. Normalt har uterusfibromer ingen symptomer og opdages kun, hvis kvinden gennemgår en lægeundersøgelse. Alligevel bliver livmoderfibromer sjældent til ondartede eller kræftsvulster. Så hvis størrelsen er meget lille, og antallet ikke stiger, skal livmoderfibromer ikke fjernes.

  • Dysmenoré

Citeret fra siden WebMD, Dysmenoré eller dysmenoré er en generel betegnelse, der kendes af kvinder efter at de er kommet i puberteten og har oplevet menstruation. Selvom det betragtes som en tilstand, der ofte opstår, kan den stadig ikke undervurderes.

Årsagen er, at for nogle kvinder kan dysmenoré forstyrre de daglige aktiviteter, fordi menstruationssmerterne er så intense, at de ikke kan lave aktiviteter og skal bruge tid på bare at hvile sig.

Denne smerte opstår, fordi den er relateret til prostaglandinforbindelser, og ikke alle kvinder oplever dysmenoré under menstruation. Antallet af prostaglandinforbindelser, der frigives i hver kvinde, der har menstruation, er forskelligt i antal.

Læs også: 5 sundhedsproblemer, der ofte opstår hos kvinder

Kontakt straks din læge, hvis du oplever problemer med dine reproduktive organer eller livmoder. Brug appen for at gøre det nemmere , fordi du direkte kan spørge lægen eller gå på hospitalet gennem denne ansøgning. Faktisk kan du også købe medicin og tjekke laboratoriet gennem applikationen , du ved!

Reference:
American Society for Reproductive Medicine. Tilgået 2020. Unormal livmoderblødning.
Sparic, Radmila, et al. 2016. Besøgt 2020. Epidemiology of Uterine Myomas: A Review. International Journal of Fertility & Sterility 9(4): 424-435.
WebMD. Tilgået 2020. Hvad er menstruationssmerter?