Potentiel pandemisk sygdom opstår, hvad er Nipah-virus?

, Jakarta - Pandemien forårsaget af corona-virussen er endnu ikke afsluttet, nu er der en anden sygdom, der har potentialet til at forårsage andre farlige lidelser. Sygdommen, der kan forårsage kontaminering hos mange mennesker, kaldes nipah-virus. Det siges, at de forårsagede negative virkninger ligner COVID-19. For flere detaljer, læs følgende anmeldelse!

Alt du behøver at vide om Nipah-virussen

Nipah-virus er en zoonotisk virus, hvilket betyder, at den spredes fra dyr til mennesker. Denne sygdom kan også overføres gennem forurenet mad eller direkte mellem mennesker. Hos en inficeret person kan det forårsage en række asymptomatiske sygdomme til akut luftvejssygdom til dødelig hjernebetændelse. En person, der lider af det, skal straks i behandling for ikke at forårsage døden.

Frugtflagermus er reservoirdyr for denne sygdom, hvilket betyder, at sygdommens frø kan være i deres kroppe og forårsage overførsel til andre skabninger. Ikke kun mennesker, denne virus kan også forårsage fatale problemer hos husdyr såsom grise. Derfor er en person, der spiser svinekød eller flagermus, i fare for infektion fra nipah-virussen.

Læs også: 5 gode vaner at gøre under en pandemi

Symptomer på Nipah Virus

Infektioner forårsaget af Nipah-virus (NiV) kan forårsage mild til svær sygdom. Tidlige symptomer, der kan opstå, omfatter feber, hovedpine, myalgi, opkastning og ondt i halsen. Denne lidelse kan efterfølges af svimmelhed, døsighed, problemer med bevidsthed og neurologiske tegn, der indikerer, at en person har akut hjernebetændelse.

Nogle mennesker oplever også symptomer på atypisk lungebetændelse og alvorlige vejrtrækningsproblemer, herunder akut åndedrætsbesvær. Hjernebetændelse og anfald er almindelige i alvorlige tilfælde og udvikler sig til koma på så lidt som 24 til 48 timer. Øjeblikkelig behandling skal udføres for at forhindre muligheden for død.

Inkubationsperioden for nipah-virus er omkring 4 til 14 dage, men inkubationsperioden kan være så lang som 45 dage. De fleste mennesker kommer sig fuldt ud, selvom nogle mennesker forbliver minimalt neurologiske efter akut hjernebetændelse, og tilbagefald kan forekomme. Dødsraten af ​​denne sygdom anslås til 40-75 procent, selvom det afhænger af den reaktion, som den lokale regering udfører.

Læs også: Corona-pandemi bliver endemisk? Dette er forklaringen

Sådan diagnosticeres Nipah-virus

Infektion fra NiV kan diagnosticeres under sygdom eller efter bedring med flere tests. I de tidlige stadier kan laboratorieundersøgelser udføres ved hjælp af RT-PCR af hals- og næsepodninger, på samme måde for corona-virus. Under sygdom og bedring kan antistoftestning udføres ved enzym-linked immunosorbent assay (ELISA).

Tidlig diagnose af nipah-virusinfektion er muligvis ikke let, fordi de første symptomer er uspecifikke. Imidlertid er tidlig opdagelse og diagnose meget vigtig for at øge chancerne for overlevelse, forhindre overførsel til andre og reducere risikoen for, at en pandemi opstår. Hvis du har nogle af de ovennævnte symptomer og har været i et område med et stort potentiale for eksponering for denne sygdom, bør du straks blive testet.

Håndtering af Nipah Virus

Indtil nu er der ingen behandling tilgængelig til at behandle infektioner fra nipah-virus. Behandling er stadig begrænset til understøttende pleje, såsom at få mere hvile, holde kroppen hydreret og behandle de symptomer, der opstår. Alle behandlinger for denne sygdom er stadig under udvikling, såsom immunterapibehandlinger og det antivirale lægemiddel remdesivir.

Det er diskussionen om nipah-virussen, en kilde til sygdom, der potentielt kan forårsage en pandemi. Derfor er det meget vigtigt altid at vedligeholde immunforsvaret i kroppen, så virussen ikke er nem at inficere kroppen. Sundhedspraksis skal også overvejes og undgå at indtage svine- eller flagermuskød.

Læs også: Hvorfor kaldes Corona-virussen ikke en pandemi?

Problemerne forårsaget af nipah-virussen minder meget om corona-virussen, og undersøgelsesmetoden er den samme. Ved at bestille en RT-PCR eller Antigen Swab undersøgelse via applikationen , kan du sikre dig, at din krop er fri for begge sygdomme på det valgte hospital. Det er nemt, bare med Hent Ansøgning , og få nem adgang til sundhed blot ved at bruge gadgets !

Reference:
WHO. Tilgået i 2021. Nipah-virusinfektion.
CDC. Tilgået i 2021. Nipah Virus (NiV).