7 tips, så du ikke løber tør for åndedræt

, Jakarta – Løb er den nemmeste, billigste sport og kan udføres overalt. Denne type konditionstræning har også mange sundhedsmæssige fordele, herunder øget knogletæthed og forbedring af det kardiovaskulære system. Mange mennesker kan dog ikke styre vejret ordentligt, når de løber, så de ender med at gispe efter luft og ikke have kræfter til at fortsætte med at løbe.

Åndenød ved løb kan faktisk være forårsaget af forskellige ting såsom forkert løbeteknik, astma og andre. Så for at du kan løbe optimalt, skal du være opmærksom på følgende tips, så du ikke løber forpustet, når du løber.

1. Gør nok opvarmning

Vær ikke doven til at varme op før du løber. Opvarmning er meget vigtigt for at forberede din krop, før du laver fysisk aktivitet, der er ret udmattende. Så varm op i mindst 20 minutter ved at gå eller løbe ved standardhastighed. Hvis du begynder at svede, er det et tegn på, at din krop er blevet varmet op, og du kan begynde at løbe ved at accelerere dit tempo.

Læs også: Skal vide, betydningen af ​​opvarmning og køling i sport

2.Anvendelse af korrekt vejrtrækningsteknikker

Den forkerte vejrtrækningsteknik kan være en af ​​årsagerne til, at du løber tør for åndedræt, når du løber. Hvis du trækker vejret kort, så vil det ikke være effektivt til luftudskiftning. Så før du løber, prøv at berolige dig selv og tag lange, dybe vejrtrækninger i en stille stilling.

Endnu bedre, hvis du trækker vejret i maven. Tricket, tag en dyb indånding langsomt gennem næsen, og ånd derefter langsomt ud gennem munden ved at tvinge luften ud af lungerne. Mærk din mave bevæge sig op og ned, mens du laver denne vejrtrækningsteknik.

3. Prøv at løbe indendørs

Hyppig åndenød under løb kan også være forårsaget af allergi over for lave temperaturer eller luftfugtighed. Hvis du har svært ved at trække vejret på grund af allergi, så prøv at løbe indendørs ved hjælp af en løbebånd . Løb i et klimakontrolleret miljø kan reducere åndenød under løb.

4. Skift løb med gang

Når du begynder at føle dig træt, og dit åndedræt begynder at føles tungt, skal du tage en kort pause ved at gå for at genoprette din udholdenhed og give dig mulighed for at trække vejret. Tag dig tid til at gå, før dit åndedræt bliver overfladisk. Du kan indstille intervaltiden ved at løbe i 5 minutter og gå i 1 minut. Se om denne metode er effektiv nok til at reducere eller forhindre dig i at løbe forpustet.

Læs også: Løbetips, så du ikke bliver træt

5.Gå med lange skridt

Denne metode kan give dig mulighed for at nå længere afstande med minimal indsats. Dermed letter du også arbejdsbyrden i det kardiovaskulære system. Derudover bemærker du måske ikke, at rytmen i dit åndedræt følger bevægelsen af ​​dine skridt, når du går. Når du træder, skal du ubevidst også trække vejret. På den måde løber du ikke forpustet.

6. Træk vejret gennem munden

Selvom teknikken med at trække vejret gennem næsen anbefales for at kontrollere strømmen af ​​den indkommende luft, kræver kroppen faktisk et større indtag af ilt, når man løber, end den mængde luft, der kan indåndes af næsen, så vejrtrækning gennem munden er den bedste løsning. Som forklaret ovenfor, tag dybe vejrtrækninger, træk ikke vejret i hast.

7. Løb med den rigtige hastighed

Prøv at løbe med en hastighed, så du nemt kan trække vejret. For at finde ud af denne nøjagtige hastighed kan du lave en test, som taler, mens du løber. Du skal kunne tale i hele sætninger uden at gispe efter luft. Hvis du ikke kan gøre det, så bør du sætte farten ned eller tage en pause, mens du går.

Læs også: Sund på 10 minutter på denne måde

Hvis du er syg og har brug for lægeråd, så tøv ikke med at bruge appen . Du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak at søge sundhedsråd når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.