Gå ikke i panik, her er 6 nemme handlinger til at overvinde børn med næseblod

, Jakarta - Har dine børn ofte næseblod? Faktisk opstår dette problem ofte, men mødre behøver ikke at gå i panik. Næseblod kan stoppe af sig selv uden behov for medicinsk behandling. Ved at kende de nemme trin til at håndtere næseblod hos børn, er det håbet, at blødningen kan stoppes med det samme. For at finde ud af flere detaljer, læs følgende anmeldelse!

Den mest kraftfulde måde at overvinde næseblod hos børn

Næseblod er en meget almindelig lidelse hos børn. Dette problem kan opstå, når et barn indsætter sin finger for aggressivt eller voldsomt, hvilket resulterer i blødning. Børn har også større risiko for at bløde fra næsen, når de er forkølede. Det skyldes, at slimhinderne hæver og bliver bløde, så blodkarrene lettere sprænges.

Læs også: Hvorfor kan næseblod opstå, når kroppen er træt?

Næseblod hos børn kommer normalt fra små blodkar i septum, væggen mellem næseborene, der er helt forrest i lugteområdet. Selvom det kan ligne en masse blod, vil de fleste næseblod stoppe af sig selv inden for fem minutter, hvilket normalt ikke kræver særlig lægehjælp. Men hvis det ikke stopper, er det en god idé at blive tjekket ud med det samme.

Før man kender den mest effektive måde at håndtere næseblod hos børn på, skal mødre også kende årsagen til blødning fra næsen.

Næseblod er generelt på ingen måde et tegn på alvorlig sygdom, selvom blødning kan opstå fra en skade. Børn kan forårsage deres egen næseblod. For eksempel skader småbørn ofte næsehinderne ved at tvinge genstande ind i deres næsebor. Børn er især tilbøjelige til at få næseblod under forkølelse og i vintermånederne, når slimhinderne bliver tørre, revnede og skorpede, eller når kroniske tilstande, såsom allergisk rhinitis, beskadiger membranerne.

Læs også: Næseblod kan være et tegn på disse 5 sygdomme

Børn med kroniske sygdomme, der forårsager en stærk hoste, såsom cystisk fibrose, har også øget risiko for næseblod. Derudover forventes forældre til børn med blodkoagulationsforstyrrelser, såsom hæmofili eller von Willebrands sygdom, at være mere opmærksomme på vaner som at pille næse eller pille næse. pluk din næse.

Så hvilke skridt kan der tages for at overvinde næseblod hos børn? Her er nogle måder:

  • Hold dig rolig, næseblod er mindre tilbøjelige til at forårsage noget alvorligt, og du bør forsøge at forhindre din lille i at gå i panik. Fordi barnet vil opfange følelsesmæssige signaler fra moderen.
  • Lad barnet sidde eller stå og læne sig lidt frem for at bremse blodgennemstrømningen. Lad ham ikke ligge eller læne sig tilbage, da dette vil tillade blodet at flyde ned i halsen og muligvis få ham til at hoste eller kaste op.
  • Klem den nederste del af næseryggen, og bed barnet om at trække vejret gennem munden, mens dette gøres. Sørg også for ikke at putte genstande eller andre materialer ind i næsen for at stoppe blødningen. Udover at være fastspændt er et andet alternativ at bruge en kold kompres og holde den i 10 minutter.
  • Brug varm damp. Hvis årsagen til næseblod hos børn er kold luft, kan moderen fordampe næsen. Tricket er at give varmt vand i en ret stor beholder. Læg derefter barnets hoved i beholderen og lad det indånde dampen i et par minutter. Derefter skal barnets vejrtrækning være bedre, og næseblødningen skal stoppe.
  • Bed barnet om ikke at nyse for meget i 24 timer, når blødningen er stoppet. Dette har til formål at undgå irritation af næsen.

Det er nogle effektive måder at håndtere næseblod hos børn. Jo før behandlingen udføres, jo tidligere stopper blødningen. Lad ikke for meget blod komme ud, da det kan udgøre en fare for barnet. Tab af blod fra kroppen kan også gøre barnet bevidstløs. Hvis blødningen stadig ikke er stoppet efter 10 minutter, så prøv at gentage trykket.

Læs også: Disse er forskellige årsager til, at en person kan opleve næseblod

Derefter,. Hvis blødningen stadig fortsætter efter andet forsøg, skal du straks kontakte din børnelæge via appen til undersøgelse og videre behandling. Det er muligt, at årsagen til dette problem er noget farligt, så behandling af kilden til problemet kan stoppe den blødning, der opstår. Tøv ikke med at Hent Ansøgning for at få nem adgang til sundhed!

Reference:
sunde børn. Tilgået 2021. Sådan stopper du en næseblod.
Forældre. Tilgået 2021. Sådan stopper du en næseblod.
Healthline. Tilgået 2021. Næseblod hos børn: Årsager, behandling og forebyggelse.