Foruroligende udseende, det er sådan man kan slippe af med Milia

, Jakarta - Milium er en tilstand, hvor der kan forekomme små hvide knopper på næse, øjne, øjenlåg, kinder og endda kønsorganerne. Nå, denne gruppe af miliumcyster omtales som milia. Denne tilstand opstår, når keratin bliver fanget under overfladen af ​​huden. Keratin er et kraftfuldt protein, der kan findes i hudvæv, hår og negleceller. Alle kan få milier, men det er mere almindeligt hos nyfødte, så det kaldes ofte babyakne. Du behøver ikke bekymre dig, fordi der er mange måder at slippe af med milier, der forstyrrer dette udseende.

Milia forstyrrer ikke kun babyens udseende, men kan også forårsage ubehag. Dette skyldes, at de små knopper er kløende og smertefulde. Milia kan få det berørte område til at blive irriteret og rødt, hvis det ofte gnider mod sengetøj eller groft tøj.

Læs også: Her er årsagen til Milia og hvordan man overvinder det

Årsag til Milia

Faktisk er årsagen til milia hos nyfødte anderledes end hos voksne. Hos nyfødte kaldes milia ofte for babyakne, som udløses af moderens hormoner. Denne antagelse er forkert, fordi milier ikke forårsager betændelse eller hævelse som acne. Normalt er der dukket milier op, siden barnet blev født, mens babyakne ikke optræder to til fire uger efter fødslen. Så indtil nu er årsagen til milia hos spædbørn ikke kendt med sikkerhed.

Hos ældre børn og voksne er milia forbundet med flere typer hudskader. Skader, der blandt andet omfatter:

  • Blærer i huden på grund af tilstande såsom epidermolysis bullosa (EB), cicatricial pemfigoid , eller Porphyria cutanea tarda (PCT).

  • Kontakt med irriterende planter.

  • Brændt.

  • Langsigtede solskader.

  • Langtidsbrug af steroidcremer.

  • Hudgendannelsesprocedurer, såsom dermabrasion eller laserresurfacing.

  • Milia kan udvikle sig, når huden mister sin naturlige evne til at skrælle, og det kan opstå som følge af ældningsprocessen.

Milia behandling

Hos spædbørn behøver milia ikke at blive behandlet, fordi det kan gå væk af sig selv efter et par måneder. I mellemtiden forårsager denne tilstand hos voksne ikke alvorlige problemer, selvom nogle gange nogle mennesker vil blive meget forstyrret af det. På en sjælden type milia navngivet milia og plakette Hvordan man slipper af med milia kan gøres ved at påføre visse cremer såsom isotretinoin eller tretinoin givet af en læge. Derudover kan minocyclin også bruges til at behandle infektioner.

Hvis du føler, at milier forstyrrer dit udseende, er den mest effektive måde at slippe af med milier ved at lave et løft. Milia-fjernelsesprocedurer anses generelt for sikre, fordi der ikke er behov for bedøvelse. Denne handling bør udføres i sundhedsfaciliteter for at være mere sikker. Forsøg ikke at slippe af med det selv, da dette kan føre til infektion og ardannelse. Nogle af disse kliniske behandlinger er måder at slippe af med milier, som du kan prøve:

  • Kryoterapi.

  • Laser behandling.

  • Dermabrasion.

  • Kemisk peeling.

Milia Forebyggelse

Desværre er der ingen effektiv måde at forhindre milia på, men at holde huden ren er den anbefalede måde. Følgende vaner og hjemmemedicin kan bruges til at behandle milier:

  • Vask dit ansigt mindst to gange om dagen.

  • Undgå fedtede og snavsede makeupværktøjer.

  • Påfør solcreme, når du er udendørs.

  • Du må ikke klemme eller gnide klumper eller cyster i ansigtet.

Læs også: Skal vide! 6 måder at tage sig af nyfødt babys hud

Det er en lille forklaring på, hvordan man slipper af med milier og forebyggende indsats. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på appen , via funktion Kontakt læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Kom nu, Hent nu app i Apps Store eller Google Play Store!