Kend bivirkningerne af Omeprazol Obat

, Jakarta - For dem af jer, der ofte oplever mavesyresygdomme, skal du være bekendt med et lægemiddel kaldet omeprazol. Ja, lægemidler, der er tilgængelige i kapsel-, tablet- eller flydende form, bruges ofte til at behandle mavesymptomer relateret til mavesyre, såsom halsbrand og mavesår. halsbrand .

Sur refluks er en medicinsk tilstand, når mavesyren trækker sig tilbage i spiserøret. Denne tilstand kan forårsage en brændende fornemmelse og smerter i brystet ( halsbrand ), hvilket er ubelejligt. Nå, omeprazol virker ved at reducere mængden af ​​syre, der produceres af maven, så det kan forebygge og behandle symptomer på mavesyre.

Men ligesom lægemidler generelt kan omeprazol også forårsage nogle bivirkninger. Derfor er det en god idé at kende bivirkningerne, før du tager dette lægemiddel.

Læs også: Overvind mavesmerter hurtigt og præcist med dette lægemiddel!

Omeprazol bivirkninger

De fleste mennesker, der tager omeprazol, oplever ingen bivirkninger. Hvis der opstår bivirkninger, er de normalt kun milde og vil forsvinde, når du holder op med at tage medicinen.

Her er nogle almindelige bivirkninger af omeprazol:

  • Hovedpine

Hovedpine kan opstå efter at have taget omeprazol. Disse bivirkninger forsvinder dog normalt efter den første uge, hvor du tager omeprazol. Hvis hovedpinen varer mere end en uge eller er alvorlig, skal du straks tale med din læge.

  • Føler sig syg eller ikke har det godt

Du kan også føle smerte eller ubehag efter at have taget omeprazol. For at forhindre eller lindre disse bivirkninger, anbefales det, at du tager stoffet efter at have spist og undgår at spise krydret eller smagfuld mad.

  • Opkastning eller diarré

Opkastning eller diarré er også en almindelig bivirkning ved at tage omeprazol. Hvis du oplever disse bivirkninger, skal du drikke rigeligt med vand for at forhindre dehydrering og ikke tage anden medicin til behandling af bivirkninger uden først at tale med din læge.

  • Mavepine

Omeprazol kan også forårsage mavebesvær. Hvis disse bivirkninger opstår, skal du tage en pause og prøve at slappe af. Anvendelse af en varm kompres ved hjælp af en varm pude eller varmedunk på maven hjælper også med at lindre mavesmerter.

  • Forstoppelse

Hvis du oplever forstoppelse eller forstoppelse efter at have taget omeprazol, så prøv at øge dit fiberindtag og drik masser af vand. Hvis det ikke hjælper, så tal med din læge.

  • Luftig mave

Bivirkninger såsom mavegas kan også opstå efter at have taget omeprazol. Prøv at undgå fødevarer, der kan forårsage gas, såsom bønner og løg. Du kan overvinde denne bivirkning ved at spise mindre, men ofte og motionere regelmæssigt.

Omeprazol kan også få dig til at føle dig svimmel eller døsig. Men nogle mennesker har problemer med at sove efter at have taget stoffet. Omeprazol kan også forårsage kløende hududslæt eller få fødderne og anklerne til at hæve.

Tal med din læge, hvis du oplever generende bivirkninger, som ikke forsvinder. Du kan også bede om råd for at overvinde de bivirkninger, der opstår for lægen gennem ansøgningen .

Læs også: 2 funktioner af antacida til at overvinde mavesyre

Alvorlige bivirkninger er sjældne. Det anbefales dog, at du opsøger læge, hvis:

  • Gul hudfarve, mørk urinfarve og træthed. Disse symptomer kan være tegn på leverproblemer.
  • Ledsmerter er ledsaget af et rødt hududslæt, især på dele af kroppen, der er udsat for solen, såsom arme, kinder og næse. Disse symptomer kan være tegn på en sjælden tilstand kaldet subakut kutan lupus erythematosus. Denne tilstand kan forekomme, selvom du har taget omeprazol i lang tid.

I sjældne tilfælde kan omeprazol også forårsage en alvorlig allergisk reaktion (anafylaksi). Søg omgående lægehjælp, hvis du oplever symptomer på anafylaksi, såsom udslæt, kløe eller hævelse (især i ansigtet, tungen eller halsen), svær svimmelhed, vejrtrækningsbesvær og tegn på nyreproblemer.

Læs også: 5 fødevarer, du skal undgå, når du tager stoffer

Det er en række bivirkninger, der kan opstå efter at have taget omeprazol. Glem ikke Hent Ansøgning nu for at gøre det nemmere for dig at få de sundhedsløsninger, du har brug for.

Reference:
det nationale sundhedsvæsen. Tilgået i 2021. Omeprazol.
RX liste. Tilgået i 2021. Omeprazol.