Tilbagevendende Herpes Simplex Labialis, hvad er herpes sygdom?

, Jakarta - Tilbagevendende Herpes Simplex Labialis Oral herpes, også kendt som oral herpes, er en tilstand i munden forårsaget af herpes simplex virus. Denne sygdom kan let overføres og spredes.

ifølge Verdens Sundhedsorganisation 2 ud af 3 voksne under 50 år bærer denne virus. Tilbagevendende Herpes Simplex Labialis Det forårsager vabler og sår på læber, mund, tunge og tandkød. Hvis denne virus senere er aktiv igen, kan den forårsage flere skader.

Læs også: Typer af hudherpesmedicin, du behøver at kende

Om Mouth Network

Tilbagevendende Herpes Simplex Labialis Herpes er en sygdom forårsaget af herpes simplex virus type 1 (HSV-1). Du kan blive inficeret med denne virus gennem kyssekontakt med en inficeret person eller endda ved at røre ved genstande, hvor virussen kan være til stede. Det inkluderer håndklæder, barbermaskiner og andre fælles ting.

Denne virus kan være inaktiv, men kan forårsage gentagne udbrud. Hændelser, der udløser en gentagelse af oral herpes omfatter:

1. Feber.

2. Menstruation.

3. Høj stress.

4. Træthed.

5. Hormonelle ændringer.

6. Øvre luftvejsinfektion.

7. Ekstreme temperaturer.

8. Svækket immunforsvar.

9. Nylig tandoperation.

Vabler der opstår som følge af Tilbagevendende Herpes Simplex Labialis kan vare op til 3 uger. Generelt er tilbagevendende episoder mildere end det første udbrud. Symptomer på tilbagevendende episoder er som følger:

1. Vabler eller sår i munden, læberne, tungen, næsen eller tandkødet.

2. Brændende smerte omkring vablen.

3. Prikken eller kløe nær læberne.

4. Sprængning af flere små blærer, der vokser sammen og kan være røde og betændte.

5. Prikken eller varme på eller i nærheden af ​​læberne er normalt et advarselstegn på, at tilbagevendende oral herpes vil dukke op i løbet af 1 til 2 dage.

Tilbagevendende Herpes Simplex Labialis kan være farligt, hvis der opstår vabler eller sår i nærheden af ​​øjnene. Udbrud kan forårsage ardannelse på hornhinden, som er det klare væv, der dækker øjet, og som hjælper med at fokusere det billede, som øjet ser.

Læs også: Er det rigtigt, at hyppig udveksling af makeup kan udløse herpes?

Andre komplikationer, der kan opstå på grund af denne type herpes, er:

1. Hyppig tilbagevenden af ​​sår og hudafskrabninger, der kræver konstant pleje.

2. Virussen spreder sig til andre dele af huden.

3. Udbredt kropsinfektion, som kan være alvorlig hos mennesker, der allerede har et svækket immunsystem, såsom mennesker med hiv.

Behandling af tilbagevendende Herpes Simplex Labialis

Når først du er inficeret med HSV-1, vil virussen forblive i din krop, selvom du ikke har gentagne episoder. Symptomer på tilbagevendende episoder forsvinder normalt i løbet af 1 til 2 uger uden nogen form for behandling. Blærerne vil normalt skure og hærde, før de forsvinder.

Du kan lindre dine symptomer ved at påføre is eller en varm klud i dit ansigt eller tage smertestillende midler såsom acetaminophen (Tylenol) for at hjælpe med at reducere smerte.

Læs også: Udover at bruge kondomer, er dette hvordan man forebygger genital herpes

Nogle mennesker vælger at bruge OTC hudcremer. Disse cremer forkorter dog normalt kun tilbagefald af oral herpes med 1 til 2 dage. Lægen vil ordinere orale antivirale lægemidler til at bekæmpe virussen, disse lægemidler er:

1. Acyclovir.

2. Famciclovir.

3. Valacyclovir.

Disse lægemidler virker bedre, hvis du tager dem ved de første tegn på øm mund, såsom prikken i læberne, og før blærerne opstår. Disse lægemidler helbreder ikke herpes og forhindrer muligvis ikke virusset i at sprede sig til andre mennesker.

Hvis du oplever symptomer på herpes og har brug for at konsultere en læge, skal du straks lave en aftale med en læge på det valgte hospital via ansøgningen . Uden besværet med at stå i kø behøver du kun at komme på et forudbestemt tidspunkt.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Tilbagevendende Herpes Simplex Labialis.
Canadian Dental Association. Tilgået i 2021. Hvordan håndterer jeg en patient med tilbagevendende herpes simplex?