Brystsmerter føles som nåle, disse er 12 andre symptomer på lungehindebetændelse

Jakarta - Dens rolle i kroppen rummer cirka seks liter luft. Det spiller også en rolle i udvekslingen af ​​ilt fra luften med kuldioxid fra blodet. Så ved du, hvilket organ der menes? Dybest set, når du bliver ældre (ind i 35 år), vil lungefunktionen faktisk falde. Dette kan have en indflydelse på vejrtrækningen, for eksempel vil det gøre det mindre svært for en person at trække vejret.

Men husk, endsige ind i en alder af 35 år, fordi der er tidspunkter, hvor et fald eller problemer i lungerne kan opstå under den alder. Tja, af de mange sundhedsproblemer, der kan hjemsøge lungerne, er lungehindebetændelse en, der skal holdes øje med. Eksperter siger, lungehindebetændelse er betændelse i lungehinden, der forårsager ulidelig åndenød, der kan forværres, når man trækker vejret.

Selve lungehinden omfatter to tynde lag væv, der beskytter og adskiller lungerne og brystvæggen. Mellem disse to lag er der pleuravæske, som virker på at smøre lagene. Nå, hvis lungehinden er betændt, så kan de ikke glide glat hen over hinanden. Som et resultat kan det forårsage smerter i brystet.

Ifølge eksperter er hovedsymptomet på denne sygdom en skarp stikkende følelse, når man trækker vejret. Smerten kan gå væk, når en person holder vejret eller lægger pres på det smertefulde område. Men denne smerte bliver normalt værre, når du nyser, hoster eller bevæger dig.

Så bortset fra følelsen af ​​at blive stukket af en skarp genstand, hvad er de andre symptomer på lungehindebetændelse?

Fra lavt åndedrag til kvalme

I lighed med andre sygdomme, der angriber lungerne, vil en person, der har lungehindebetændelse, også vise symptomer. Men hvad der er sikkert, symptomerne på denne sygdom er ikke kun en skarp stukket følelse (som en nål) i brystet. Så hvad er de andre symptomer på pleuritis?

  1. Lav ånde for at undgå smerte

  2. Smerter i skuldre og ryg

  3. Åndenød eller åndenød

  4. Tør hoste eller slim (i nogle tilfælde)

  5. Feber (i nogle tilfælde)

  6. Svedig krop

  7. Hævede arme eller ben

  8. Smerter på den ene side af brystet

  9. Smerter i led og muskler

  10. Svimmel

  11. Skulder og ryg ondt

  12. Kvalme.

Som beskrevet ovenfor vil smerten, der mærkes i brystet og skuldrene, være mere udtalt, når patienten tager en dyb indånding, hoster, nyser eller bevæger sig.

Hold øje med sagen

Eksperter siger, at synderen bag denne sygdom er en pleurainfektion. Alligevel er der også andre årsager, der kan udløse pleuritis:

  • Svampeinfektion.

  • Bakteriel infektion.

  • Indtagelse af visse lægemidler.

  • Lungeemboli.

  • Tilstedeværelsen af ​​lungekræft nær pleuraoverfladen.

  • gigtsygdom.

  • Virale infektioner, såsom influenza.

  • Pancreatitis.

  • Komplikationer af en tilstand, for eksempel et svækket immunsystem på grund af AIDS eller andre sygdomme.

Pleuritis diagnose

For dig, der mærker ovenstående symptomer, bør du straks søge læge for at få den rette behandling. Årsagen til, at lungehindebetændelse, der ikke håndteres korrekt, kan være dødelig, kan endda forårsage død. For eksempel i tilfælde af dødsfald af berømte videnskabsmænd Catherine de Medici og Benjamin Franklin.

Når lægen ser disse symptomer, vil lægen normalt foretage en fysisk undersøgelse og en lægesamtale vedrørende patientens og hans families helbredshistorie. Nå, fordi denne medicinske klage kan være forårsaget af mange faktorer, vil lægen også udføre en understøttende undersøgelse for at fastslå den skyldige. Eksempel:

  • Scanning. Det kan være gennem en CT-scanning, ultralyd, EKG eller røntgen, for at bestemme lungernes tilstand.

  • Blodprøve. Målet er at finde ud af, om der er infektion eller visse abnormiteter. For eksempel forstyrrelser i immunsystemet, lupus og reumatoid arthritis.

  • Thoracentese. Undersøgelsen er i form af udtagning af væskeprøver fra lungerne gennem ribbenene.

  • Thorakoskopi eller pleuroskopi. Formålet er at bestemme tilstanden af ​​brysthulen (thorax) og lungehinden gennem et tyndt rør med et kamera.

Har du klager i lungerne? Du kan spørge en sagkyndig læge direkte for at få den rigtige rådgivning og behandling gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Læs også:

  • 5 fakta om lungebetændelse
  • Det er det, der får en person til at få lungehindebetændelse
  • Lungebetændelse, lungebetændelse, der går ubemærket hen