Her er en kraftfuld måde at overvinde hævede fødder hos gravide kvinder

Jakarta – Under graviditeten gennemgår moderens krop mange forandringer. I kroppen af ​​gravide kvinder vil opleve mange hormonelle ændringer, og for at forblive afbalanceret, tilpasser moderens fysiske sig også. Disse ændringer er som en fed krop og forstørrede bryster. Mødre bliver også hyppigere vandladninger, ofte ondt i ryggen og meget mere. Nå, en, der ofte sker, er hævede fødder eller ødem.

Hævede ben forekommer ofte hos gravide kvinder, normalt fordi moderen sidder eller står for længe. Hævelse af fødderne er ikke uden grund, fordi denne tilstand opstår, når vævene i benene oplever en ophobning af væske. Det forstørrede foster lægger også pres på blodkarrene, så blodgennemstrømningen fra benene til hjertet bremses.

Effektive måder at overvinde hævede fødder under graviditet

Faktisk er hævede fødder under graviditeten normalt, og det kan vende tilbage til det normale, efter at moderen har født. En dag efter fødslen oplever mødre stadig hyppig vandladning og sveder meget som kroppens måde at genoprette væskerne i kroppen på.

Læs også: 5 grunde til hævede ben

Men hvis moderen ofte spiser mad med højt saltindhold, bliver hævelsen i benene værre, samt overskydende fostervand. Selvom det ikke er bekymrende, skal denne hævelse i benene stadig være opmærksom på. Årsagen kan denne tilstand være et symptom på en anden sygdom. For eksempel, hvis hævelsen af ​​benene er ledsaget af sløret syn og hovedpine, kan dette indikere præeklampsi. Hvis det ledsages af vejrtrækningsbesvær og brystsmerter, kan dette pege på hjerteproblemer.

Derfor, hvis du finder andre symptomer, der opstår udover hævede fødder, skal du straks kontakte en læge, OK! Det er ikke svært, du kan straks bestille tid hos en fødselslæge på et hvilket som helst hospital tættest på, hvor du bor. Så mødre kan straks få behandling, og komplikationer kan forebygges.

Læs også: Toxoplasma i tidlig graviditet Pas på virkningen

Så hvordan håndterer man hævede fødder hos gravide kvinder? Det er ikke svært, du skal bare finde en behagelig stilling. At ligge mod venstre er den mest anbefalede position, fordi vena cava som er placeret på indersiden af ​​kroppen ikke bliver for komprimeret. Hvis du sidder, så prøv at placere dine fødder højere ved at hæve dine fødder på en lille bænk.

Fordi det opstår på grund af at sidde for længe eller stå, bør du reducere disse tre aktiviteter. Tag dig tid til at kunne gå mellem siddende eller stående for at genoprette blodgennemstrømningen i benene. Brug behagelige sko, undgå høje hæle, og undgå at have for stramme sokker på. Mødre bør heller ikke glemme at drikke masser af vand.

Læs også: 4 sygdomme, der forårsager hævede fødder

Pas på din kost ved at begrænse dit indtag af fødevarer med højt saltindhold. Det høje saltindhold i maden gør, at væsken tilbageholdes, fordi natriumet i saltet tiltrækker væske til cellerne, så væske tilbageholdes i cellerne. Den sidste og mest anbefalede er regelmæssig motion, især gåture og svømning. Svømning kan hjælpe med at reducere overtryk på fødderne.

Reference:
i dag forælder. Hentet 2019. Hvornår skal man bekymre sig om hævelse under graviditeten.
Hverdagssundhed. Tilgået 2019. Graviditet og hævede fødder.
babycenter. Tilgået 2019. Hævede fødder Ankler og hænder Ødem under graviditet.