7 Symptomer på øreinfektioner hos babyer

Tegn på en øreinfektion hos børn og spædbørn kan omfatte smerter i øret, en følelse af fylde i øret, dæmpet hørelse, feber, kvalme, opkastning, diarré, gråd, irritabilitet og træk i øret."

Jakarta - Ikke kun voksne, børn, inklusive babyer, kan få øreinfektioner. Under nogle tilstande kan øreinfektioner hele af sig selv ved at tage medicin. Hvis øreinfektionen ikke forbedres, vil lægen ordinere antibiotika. Hos børn under to år er antibiotika normalt nødvendige for øreinfektioner.

Det er vigtigt at konsultere en læge for at sikre, at øreinfektionen hos barnet er helet. Hvis moderen bemærker, at barnet oplever vedvarende smerter eller ubehag, skal dette tages op med det samme. Høreproblemer og andre alvorlige virkninger kan opstå, når væske ophobes bag trommehinden. Hvad er symptomerne på en øreinfektion hos babyer?

At trække i øret kan være et symptom på infektion

Tegn på en øreinfektion hos børn og spædbørn kan omfatte smerter i øret, en følelse af fylde i øret, dæmpet hørelse, feber, kvalme, opkastning, diarré, gråd, irritabilitet og træk i øret. Mere specifikt er disse tegnene på en øreinfektion hos babyer:

1. Ørepine

Hos babyer vil de, for at vise deres smerte, ofte gnide eller trække i deres ører, græde mere end normalt, have problemer med at sove, opføre sig nøjeregnende og irritabel.

2. Tab af appetit

Disse symptomer vil være mest mærkbare hos barnet, især under fodring. Trykket i mellemøret ændrer sig, når barnet sluger, hvilket giver mere smerte og mindre lyst til at spise.

3. Irritabilitet

Øreinfektioner kan forårsage irritabilitet.

4. Mangel på søvn

Smerterne kan blive værre, når barnet ligger ned, fordi trykket i øret kan forværres. Det er det, der gør det svært at sove.

5. Feber

Øreinfektioner kan forårsage en stigning i temperaturen, også kendt som feber.

6. Dræning fra øret

Gul, brun eller hvid væske, der ikke er ørevoks, kan sive fra øret. Dette kan betyde, at trommehinden er sprængt.

7. Høretab

Mellemørets knogler er forbundet med nerver, der sender elektriske signaler (som lyd) til hjernen. Væske bag trommehinden bremser bevægelsen af ​​disse elektriske signaler gennem knoglerne i det indre øre. Ørebetændelse kan få barnet til at reagere, når moderen ringer eller inviterer ham til at lege.

Håndtering af øreinfektioner hos babyer

Bakterier eller vira kan forårsage øreinfektioner. Infektionen forårsager betændelse og hævelse af det eustakiske rør. Som et resultat indsnævrer røret, og væske ophobes bag trommehinden, hvilket forårsager tryk og smerte.

Det er vigtigt at forstå, at børn har kortere og smallere eustakiske rør end voksne. Desuden er røret mere vandret, så det bliver lettere tilstoppet.

Læs også: Her er, hvordan du overvinder øreinfektioner hos babyer

Hvis dit barn har en ørebetændelse, er her ting, du kan gøre for at lindre symptomerne, nemlig:

1. Varm kompres

Prøv at placere en varm, fugtig kompres på dit barns øre i omkring 10 til 15 minutter. Dette kan hjælpe med at reducere smerte.

2. Paracetamol

Hvis barnet er over seks måneder gammelt, kan acetaminophen (Tylenol) hjælpe med at lindre smerter og feber. Brug denne medicin som anbefalet af din læge og anvisningerne på medicinflasken. For de bedste resultater, giv medicinen til barnet før sengetid.

Læs også: Spædbørn kan virkelig også være søvnløshed?

3. Varm olie

Hvis der ikke løber væske ud af barnets øre, og der ikke er tegn på en sprængt trommehinde, skal du placere et par dråber lidt varm oliven- eller sesamolie på det berørte øre.

4. Hold dig hydreret

Giv barnet væske så ofte som muligt. Indtagelse kan hjælpe med at åbne det eustakiske rør, så indesluttet væske kan dræne.

5. Løft babys hoved

Løft tremmesengen lidt i hovedet for at forbedre dræningen af ​​barnets bihuler. Læg ikke en pude under barnets hoved, men læg en pude eller to under madrassen.

Det er de ting, som mødre skal forstå om symptomer og behandling af øreinfektioner hos babyer. Hvis du har brug for hjælp, skal du straks gå til en læge for at få den rigtige behandling.

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. Hjemmemidler til din babys øreinfektion
Cleveland Clinic. Tilgået i 2021. Øreinfektion (Otitis Media)