Idap tør hoste Naturlig risiko for brystsmerter

, Jakarta – En tør hoste er en type hoste, der opstår uden udledning af slim eller slim. Under nogle tilstande opstår en tør hoste normalt ledsaget af andre symptomer, hvoraf den ene er brystsmerter. Så hvad er de typer sygdomme, der kan karakteriseres ved symptomer på tør hoste ledsaget af brystsmerter?

Der er mange faktorer, der kan få en person til at opleve tør hoste, lige fra eksponering for røg og støv, virusinfektioner, astma, til øget mavesyre aka GERD. Ud over brystsmerter kan tør hoste også være ledsaget af kløe i halsen, som er meget generende og ubehageligt. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan man lindrer denne tilstand!

Læs også: Pas på Pleuritis kan give brystsmerter

Årsager til tør hoste ledsaget af brystsmerter

En tør hoste kan være meget irriterende, især hvis den er ledsaget af symptomer på kløende hals og brystsmerter. Der er flere måder, man kan gøre for at behandle det, begyndende med medicinsk medicin eller naturmedicin. Det er dog nødvendigt at vide på forhånd, behandling af en tør hoste skal ske i henhold til årsagen.

Det er vigtigt at finde ud af på forhånd, hvad der forårsager en tør hoste ledsaget af brystsmerter. Derudover er det også nødvendigt at være opmærksom på, hvilke symptomer der opstår. Faktisk kan symptomerne, der ledsager en tør hoste, variere. Der er flere tilstande, der kan udløse en tør hoste med brystsmerter, herunder:

  • Astma

En af de sygdomme, der kan karakteriseres ved symptomer på tør hoste og brystsmerter, er astma. Denne sygdom er karakteriseret ved betændelse og forsnævring af luftvejene. Dette forårsager så symptomer på åndenød eller åndedrætsbesvær. Ud over en tør hoste ledsaget af brystsmerter, kan denne sygdom også karakteriseres ved symptomer på hvæsende vejrtrækning og åndenød.

Hvordan løses det? Astma er en langvarig sygdom. At overvinde symptomerne på denne sygdom sker ved at tage specielle lægemidler ordineret af en læge.

Læs også: Behandling af brystsmerter baseret på årsagen og hvornår man skal se en læge

  • Irritation

En tør hoste kan også opstå som følge af irritation forårsaget af udsættelse for røg eller støv. Denne tilstand kan få den syge til at hoste kontinuerligt og til sidst forårsage symptomer på brystsmerter. Hvis dette er årsagen til en tør hoste ledsaget af brystsmerter, er måden at overvinde det på at undgå udsættelse for røg eller støv, der udløser en tør hoste.

  • Infektion i de øvre luftveje

En tør hoste med brystsmerter kan også skyldes en øvre luftvejsinfektion. Denne tilstand er den mest almindelige årsag til tør hoste. Derudover er der flere symptomer, der kan ledsage denne tilstand, lige fra feber, smerter i kroppen, løbende næse og ondt i halsen. Årsagen til en tør hoste ledsaget af brystsmerter vil normalt forsvinde af sig selv efter et stykke tid.

  • GERD

Gastroøsofageal reflukssygdom (GERD) eller øget mavesyre kan også udløse symptomer på tør hoste ledsaget af brystsmerter. Typiske symptomer på tilstanden er normalt ledsaget af en brændende følelse i halsen og i mavehulen. At overvinde denne tilstand sker med speciel behandling, der har til formål at reducere mavesyre og kombineret med en diæt eller indtagelse af sunde fødevarer.

Læs også: Oplever du brystsmerter, hvad skal du passe på?

Få mere at vide om tør hoste med brystsmerter, og hvad der forårsager det, ved at spørge en læge på appen . Det er nemmere at kontakte lægen via Videoer / Taleopkald eller Snak . Fortæl de oplevede klager og få tips til at overvinde dem fra eksperterne. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Hvad forårsager en tør hoste?
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Astma.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad skal man vide om tør hoste med brystsmerter.