Pas på 3 karakteristika ved præeklampsi hos gravide kvinder

Jakarta - Svangerskabsforgiftning hos gravide kvinder er en af ​​de komplikationer ved graviditet, som ofte opdages for sent. Årsagen er, at symptomerne på præeklampsi normalt først opstår og realiseres efter, at graviditeten indtræder i alderen 20-24 uger, eller et stykke tid efter, at barnet er født. Ikke kun det, i nogle tilfælde kan præeklampsi udvikle sig uden at vise væsentlige symptomer eller kun milde symptomer.

Præeklampsi hos gravide er karakteriseret ved forhøjet blodtryk (hypertension) og tegn på skader på andre organer. Den dårlige nyhed er, at denne tilstand kan være meget farlig for både moderen og fosteret. Præeklampsi, der ikke realiseres af den kommende mor, kan udvikle sig til eklampsi, som er en meget mere alvorlig og truende tilstand. Disse er karakteristika ved præeklampsi hos gravide kvinder, som man skal være opmærksom på.

Læs også: Hvor ofte skal du have en graviditetskonsultation?

Disse er symptomer og karakteristika ved præeklampsi hos gravide kvinder

Et af kendetegnene ved præeklampsi hos gravide kvinder er en signifikant stigning i blodtrykket. Derfor er et trin, der skal gøres regelmæssigt, at overvåge blodtrykket under graviditeten. Gravide kvinder bør være opmærksomme, hvis deres blodtryk har nået 140/90 mmHg eller mere. Ud over en stigning i blodtrykket er her nogle tegn på præeklampsi, du skal være opmærksom på:

1. Hævelse i nogle områder af kroppen

Præeklampsi hos gravide kvinder kan forårsage hævelse i en række områder af kroppen, såsom fodsåler, ansigt, øjne og hænder. Ikke kun det, gravide kvinder, der oplever præeklampsi, kan tage på i vægt på 1 eller 2 dage.

2. Irriterende smerte

Præeklampsi hos gravide kvinder kan øge risikoen for at opleve smerter i den øvre del af maven, hovedet og andre kropsdele. Smerter, der opstår, kan være meget forstyrrende og ulidelige. Ikke nok med det, svangerskabsforgiftning hos gravide er også i risiko for at opleve hovedpine, som er svære at forsvinde eller aftage.

3. Andre lidelser i kroppen

Præeklampsi kan også få gravide kvinder til at opleve andre lidelser. Startende fra åndenød på grund af væske i lungerne, kvalme og opkastning, til nedsat leverfunktion og nedsat antal blodplader i blodet. Ikke kun det, gravide kvinder, der oplever præeklampsi, vil generelt opleve synsforstyrrelser.

Nogle tilstande med svangerskabsforgiftning viser ikke signifikante symptomer, så det er vigtigt for gravide at få regelmæssig kontrol på hospitalet under graviditeten. Det har til formål at opdage præeklampsi tidligt og forhindre denne tilstand i at blive værre.

Der er adskillige komplikationer, der opstår, når præeklampsi ikke behandles ordentligt, såsom slagtilfælde, lidelser i moderens organer, blodkoagulationsforstyrrelser og forstyrrelser i barnets helbred.

Læs også: 5 effektive måder at krympe maven efter fødslen

Vær opmærksom, denne tilstand kan forårsage præeklampsi hos gravide kvinder

Denne tilstand er ofte forbundet med abnormiteter, der opstår i placenta, det organ, der fungerer til at modtage blod og næringsstoffer til fosteret, mens det er i livmoderen. Alligevel er det indtil nu stadig ikke kendt nøjagtigt, hvad der forårsager præeklampsi under graviditeten.

Svangerskabsforgiftningsforstyrrelser, der opstår under graviditeten, kan forårsage nedsat fostervækst og udvikling, herunder jævn blodcirkulation af moderkagen. Denne tilstand får blodkarrene til at blive smallere, end de burde være, hvilket resulterer i en reduceret mængde blod, der kan strømme.

Der er ikke noget galt, moderen kender til flere tilstande, der kan forårsage præeklampsi under graviditeten. Præeklampsi hos gravide kvinder er modtagelig for en kvinde, der gennemgår sin første graviditet. Ikke kun det, en familiehistorie med præeklampsi eller en tidligere graviditet med en lignende tilstand kan få en mor til at opleve præeklampsi.

Læs også: Kan hydrocephalus forebygges, før barnet er født?

Mødre med flerfoldsgraviditet er også i risiko for at udvikle præeklampsi. Mødre, der bliver gravide før de fylder 20 år eller mere end 40 år, er også modtagelige for denne tilstand, så regelmæssige kontroller på det nærmeste hospital er meget nødvendige for at sikre, at graviditeten er i en sund tilstand.

Reference:
National Library of Medicine. Tilgået i 2021. Præeklampsi.
UK National Health Service. Tilgået i 2021. Præeklampsi.
American College of Obstetricians and Gynecologists. Tilgået i 2021. Præeklampsi og højt blodtryk under graviditet.