Typer af speciallæger, du har brug for at kende

, Jakarta – Ved du, hvor mange typer specialister der findes? Der er cirka 45 typer speciallæger til rådighed i Indonesien. Vejen til at få en speciallægeuddannelse skal læger, der studerer praktiserende læger, fortsætte deres lægefaglige postgraduate uddannelse. Uddannelsens længde afhænger af, hvilken type speciallæge der tages. Specialuddannelsens længde spænder fra 6-8 semestre.

Læs også: Typer af anatomisk patologi af speciallæge

Typer af speciallæger, du har brug for at kende

Specialister undersøger, diagnosticerer og behandler sundhedsproblemer baseret på deres ekspertise. Nå, her er de typer speciallæger, der generelt er tilgængelige på hospitaler. Du kan også finde speciallæger, når det passer dig snak direkte for at konsultere dine helbredsproblemer.

  1. Intern medicin specialist

Sygdomsspecialister er opdelt i flere typer, kardiologer, lungelæger og endokrinologer.

  • Kardiolog (kardiolog). Kardiovaskulære eller kardiologer specialiserer sig i problemer relateret til hjerte og blodkar. Kardiologer er igen indsnævret til specialister i hjertesygdomme, og hjertekirurger fokuserer mere på at behandle hjerte, bryst eller hel sygdom.

  • Lungespecialist (lungelæge) . Lungespecialister behandler sundhedsproblemer relateret til lungerne. Lungelæger behandler problemer såsom luftvejsproblemer, svære allergier og andre lidelser.

  • Endokrinolog (endokrinolog) . Endokrinologer er ansvarlige for at håndtere endokrine relaterede problemer hos mennesker, såsom diabetes mellitus, skjoldbruskkirtelsygdom, akromegali og andre.

  1. Børnelæge

Børnelæger, også kendt som børnelæger, arbejder for at diagnosticere og behandle sundhedsproblemer relateret til spædbørn eller børn. Behandlede problemer omfatter genetiske sygdomme, fødselsdefekter, genetiske problemer og problemer, der kan hæmme et barns udvikling.

  1. Specialist i tand- og mundsundhed

Mund- og tandlæger fokuserer på at håndtere problemer relateret til hele indholdet i munden. Under undersøgelsesproceduren undersøger tandlægen normalt tænder og tandkød for klumper, hævelse, misfarvning og andre problemer.

  1. ØNH-specialist

ØNH står for øre, næse og hals. Næsekomplikationer, der påvirker ørefunktionen eller andre problemer relateret til øre, næse og hals, kan kontrolleres af en ØNH-læge.

  1. Øjenlæge

Øjenlæger har ekspertisen til at behandle sygdomme eller lidelser i øjet, såsom grå stær og glaukom. En øjenlæge er også ansvarlig for at udføre øjenoperationer, hvis det er nødvendigt. Synsproblemer, der ikke kan behandles af en øjenlæge, kan behandles af en øjenlæge.

Læs også: Lær 5 internmedicinske subspecialister at kende

  1. Hudlæge og venerolog

Hudlæger og dyrlæger er læger, der har specialiseret sig i behandling af hud- og kønsproblemer. Hudproblemer, såsom acne, dermatitis, herpes, psoriasis og andre behandles normalt af en hudlæge og gynækolog.

  1. Gynækolog

Fødselslæger er ansvarlige for kvinders reproduktive sundhed. De vil forebygge, overvåge graviditetens fremskridt, hjælpe med fødslen og diagnosticere og behandle sygdomme, der forstyrrer den reproduktive funktion.

  1. Knoglespecialist

Ortopædiske (knogle)specialister arbejder for at behandle knogleproblemer. Hans hovedopgave er at diagnosticere, korrigere, reparere og behandle knogler. Knogleproblemer såsom osteoporose, ledluksation, osteomyelitis til knoglekræft er knoglespecialisters ansvar.

  1. Neurolog

En neurolog eller også kendt som en neurolog er ansvarlig for at regulere det menneskelige nervesystem, herunder hjernen og rygmarven.

  1. Psykiater

Psykiatere er læger, der har specialiseret sig i at håndtere psykiatriske problemer. Generelt er en psykiaters opgave at udføre diagnose, terapi og rådgivning. Eksempler på psykiatriske problemer behandlet af psykiatere er panikanfald, paranoid skizofreni, angstlidelser og andre.

Læs også: Kend de betingelser, der kræver radiologispecialistundersøgelse

Det er den type specialist, du skal kende. Hvis du ønsker at drøfte bestemte helbredsproblemer, kan du kontakte lægerne ovenfor gennem ansøgningen . Forbi Du kan ringe til lægen når som helst og hvor som helst!

Reference:
Web MD (Få adgang i 2019). Hvad er de forskellige typer læger?.
Verywell Health (Få adgang i 2019). De mest almindelige lægespecialiteter.