Hvis du har anæmi, kan det så helbredes?

, Jakarta - Du skal være bekendt med anæmi, som er karakteriseret ved mangel på røde blodlegemer i kroppen. En person, der lider af anæmi, oplever normalt svimmelhed og bliver let træt. Du ved måske kun, at anæmi kun er én sygdom. Faktisk har anæmi forskellige former afhængigt af årsagen.

Anæmi kan også være midlertidig eller langvarig og kan variere fra mild til svær. Ingen grund til bekymring, anæmi er en tilstand, der er relativt let at helbrede. Generelt omfatter behandling at tage kosttilskud, spise sund mad til at gennemgå medicinske procedurer.

Læs også: Det viser sig, at brystsmerter kan være et symptom på anæmi

Anæmi behandling baseret på årsagen

Lancering fra Mayo Clinic, Følgende behandling for anæmi afhænger af årsagen, nemlig:

  • Jernmangelanæmi. Denne form for anæmi er forårsaget af mangel på jern i kroppen. Folk med det behøver normalt kun at tage jerntilskud og ændre deres kost.
  • Vitaminmangel anæmi . Behandling afhænger af, hvilke vitaminer der er nødvendige. Læger ordinerer normalt kosttilskud og øger næringsstofferne i kosten. Hvis den syges fordøjelsessystem har svært ved at optage vitamin B12 fra maden, så har du brug for en vitamin B12 indsprøjtning.
  • Anæmi på grund af kronisk sygdom. Der er ingen specifik behandling for denne type anæmi. Læger vil fokusere på at behandle den underliggende sygdom. Hvis symptomerne bliver alvorlige, hjælper blodtransfusioner eller injektioner af et syntetisk hormon, der normalt produceres af nyrerne (erythropoietin), med at stimulere produktionen af ​​røde blodlegemer og reducere træthed.
  • Aplastisk anæmi. Denne anæmi behandles normalt med blodtransfusioner for at øge niveauet af røde blodlegemer. Du kan endda få brug for en knoglemarvstransplantation, hvis din knoglemarv ikke længere er i stand til at lave sunde blodlegemer.
  • Anæmi forbundet med knoglemarvssygdom. Behandlingen omfatter medicin, kemoterapi eller en knoglemarvstransplantation.
  • Hæmolytisk anæmi. Behandling af hæmolytisk anæmi involverer normalt at undgå medicin, der mistænkes for at forårsage anæmi, behandling af infektioner og at tage medicin, der undertrykker immunsystemet.
  • Seglcelleanæmi. Behandling kan omfatte administration af ilt, smertestillende midler og orale og intravenøse væsker for at reducere smerte og forhindre komplikationer. Læger kan også anbefale blodtransfusioner, folinsyretilskud og antibiotika.
  • Thalassæmi. Mild thalassæmi kræver normalt ikke behandling. Hvis tilstanden er alvorlig, kan den syge få brug for blodtransfusioner, folinsyretilskud, medicin, fjernelse af milten eller blodstamcelle- og knoglemarvstransplantationer.

Læs også: 5 typer madindtag for mennesker med anæmi

Hvis du har anæmi, så skal du kende årsagen til den anæmi, du oplever, for at bestemme den rigtige behandling. Nå, du kan spørge lægen om dette ved at kontakte ham gennem ansøgningen .

Symptomer på anæmi, du skal kende

Tegnene på anæmi kan være så milde i starten, at du måske ikke engang bemærker det. Men hvis tilstanden bliver værre, kan symptomerne omfatte:

  • Svimmelhed, svimmelhed eller følelse af at besvime;
  • hurtig eller usædvanlig hjerterytme;
  • Hovedpine;
  • Smerter, herunder i knogler, bryst, mave og led;
  • Problemer med vækst hos børn og unge;
  • Svært at trække vejret;
  • Ændringer i hudfarve for at blive blegere.

Læs også: Vær opmærksom, anæmi hos gravide kvinder kan være farligt

Hvis du oplever ovenstående symptomer, bør du straks kontakte en læge. Hvis du planlægger at besøge hospitalet, kan du bestille tid hos lægen på forhånd gennem ansøgningen . Vælg blot en læge på det rigtige hospital i henhold til dine behov gennem ansøgningen.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Anæmi.
WebMD. Tilgået i 2020. Anæmi.