Hvad du behøver at vide om pH-værdien af ​​en kvindes hud

, Jakarta – Måske hører du ofte rådet om at holde pH i ansigtshuden i balance. Faktisk har ansigtshuden et pH-niveau, som skal holdes i balance, så der ikke opstår forskellige former for hudproblemer, såsom akne, rynker omkring øjnene, følsom hud og hudbetændelse. Kom nu, find ud af mere om pH-værdien af ​​en kvindes ansigtshud, og hvordan man opretholder dens balance.

Hvad er pH?

Brint potentiale eller pH er et mål, der bruges til at angive hudens surhedsgrad eller alkalinitet. pH-værdien måles fra 1-14. Figur 1-6 angiver, at pH er klassificeret som sur, neutral pH er på nummer 7, mens tallene 8-14 angiver pH-niveauer er klassificeret som alkaliske.

Normal kvindehud pH

Syrekappe er et naturligt beskyttende lag på hudens overflade lavet af olie og sved. Syrekappe fungerer bedst ved normale pH-niveauer ved 5,5. Men for voksne kvinder har de bedste betingelser for pH en tendens til at være sure, ved niveauer på 4,2-5,6.

Syrekappens rolle

Syrekappe det udskilles fra oliekirtlerne og fungerer som en barriere mod bakterier, vira, forurening, irriterende stoffer og andet, der kan trænge ind i huden. På den anden side, syrekappe Det er også nyttigt som en naturlig antioxidant, beskytter de dybe lag af huden mod oxidation, balancerer fugtniveauet, forhindrer udvikling af bakterier og bevarer hudens fasthed.

Vigtigheden af ​​at opretholde pH-balancen i huden

Hudens pH-niveau skal holdes i balance, så det beskyttende lag el syrekappe kan fungere optimalt, så huden kommer til at se sund, frisk og strålende ud. Men hvis pH-niveauet er for basisk, så kan huden blive for tør og følsom. I mellemtiden, hvis pH-niveauet er for surt, hvilket er under tallet 4, kan det forårsage betændt hud, masser af bumser, og det svier ved berøring.

Faktorer, der forårsager hudens pH-ubalance

Før du ved, hvordan du opretholder pH-balancen i huden, skal du vide, hvilke ting der forårsager, at pH-niveauer bliver ubalancer:

  • Brug af sæber med høje alkaliske niveauer

Nogle ansigtsrens indeholder alkaliske rengøringsmidler, som kan øge surheden i huden. Især hvis du ofte bruger ansigtsrens, der har et højt alkalisk indhold eller bruger badesæbe til at rense dit ansigt, så kan pH-balancen i din hud blive forstyrret.

  • Aldersfaktor

Ældningsprocessen påvirker også hudens surhedsgrad.

  • Den forkerte måde at behandle ansigtet på

Gør ikke skødesløst ansigtsbehandlinger. I stedet for at få smuk hud, kan du faktisk rode med surheden i huden, hvis du plejer dit ansigt forkert. For eksempel påføring af en maske lavet af citron. Citron er kendt for sine fordele til at lysne huden. Men faktisk gør surhedsgraden i citroner, der er for høje, hudens pH-værdi ubalanceret og underminerer hudens naturlige beskyttende barriere. Ligeledes dig der bruger bagepulver til at eksfoliere huden. Bagepulver har en meget højere pH end normal hud pH. Så udskift bagepulver med skrubbe sukker til at eksfoliere huden.

Hvordan holder man pH i huden i balance?

Der er flere måder, du kan gøre for at holde hudens pH i balance, nemlig:

  • Vær opmærksom på hudtilstande

Hvis din hud føles tør og følsom, kan det være et tegn på, at dit pH-niveau er højt. For at afbalancere det, brug et ansigtsrenseprodukt med en neutral eller lav pH. Vælg produkter, der er olie- eller gelbaserede, og undgå at bruge sæber med høj pH.

  • Forbrug af antioxidant

At være udenfor hver dag gør, at du er nødt til at håndtere sollys, forurening, luft og støv, der kan gøre din hud mat og følsom. Nå, for at beskytte ansigtets hud mod disse dårlige ting og frie radikaler, kan du indtage antioxidanter, der kan hjælpe med at minimere hudskader. Glem ikke altid at bruge solcreme, når du går udenfor.

  • Vælg milde ansigtsplejeprodukter

Til daglige ansigtsplejeprodukter, såsom ansigtsrensesæbe, toner, lotioner og andre, vælg produkter lavet af milde, blide, indeholdende antioxidanter og solcreme. Undgå sæbe el toner skrappe, parfumerede og naturlige ingredienser, der er for sure eller basiske.

Hvis du har andre skønhedsproblemer, så tøv ikke med at tale med din læge om din tilstand via appen . Du kan kontakte lægen for at stille spørgsmål om skønhed via Video/taleopkald og Snak. Det gør det også nemmere for dig at få de sundhedsprodukter og vitaminer, du har brug for. Bliv bestille gennem appen og din ordre vil blive leveret inden for en time. Vil du lave en medicinsk test? har nu funktioner Service Lab hvilket gør det nemmere for dig at udføre forskellige former for helbredstest. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.