Her er, hvordan du overvinder herpes på læber og mund

Symptomer på herpes på læber og mund såsom vabler bør ikke undervurderes. Fordi risikoen for smitte til andre mennesker er meget let. Desuden vil virussen forblive i den syges krop, hvis den er inficeret. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan man behandler herpes på læber og mund.

Jakarta – Herpes på læberne og munden er kendt som oral herpes eller herpes labialis. Generelt kan de symptomer, der opstår, karakteriseres ved tilstedeværelsen af ​​sår såsom kræftsår på læberne eller munden. Hovedårsagen til disse sundhedsproblemer er forårsaget af infektion med herpes simplex-virus type HSV-1.

Selvom oral herpes kan helbredes på 10 dage, bør dette sundhedsproblem ikke undervurderes. Årsagen er, at overførslen af ​​virussen, der forårsager herpes, er meget let, den syge kan føle ubehag fra smerten under helingsprocessen. Derudover kan herpesvirusinfektion i kroppen heller ikke gå helt tabt.

Så hvordan håndterer man herpes på læberne og munden effektivt? Tjek informationen ud her!

Læs også: Lær den type herpes at kende, der kan angribe mund og læber

Genkend de symptomer, der kan opstå

Før du diskuterer behandlingen, bør du vide, hvilke symptomer der kan opstå. Normalt vil de symptomer, der opstår på grund af herpes labialis, vise sig inden for 1-3 uger efter infektion. Symptomerne kan også variere, f.eks. oplever kræftsår, når virussen først angriber kroppen. Der er dog flere symptomer, der kan forekomme ud over trøske, herunder:

  • Kløe og en prikkende fornemmelse i det inficerede område.
  • Tilstedeværelsen af ​​små blærer eller blærer i området af læberne og de omkringliggende områder. Sårene kan briste og tørre ud på omkring 6 dage.
  • I nogle tilfælde kan sårene også sprede sig til andre områder af munden såsom tandkødet, kindernes inderside, tungen, til mundvigen.
  • Herpes labialis kan også udløse andre symptomer, såsom feber, muskelsmerter, træthed, hovedpine, smerter ved synke, til hævede lymfeknuder.

Hvordan håndteres det?

Denne sygdom kan ikke helbredes, fordi den vil vare i den syges krop for livet. Behandling kan dog udføres for at mindske risikoen for overførsel til andre mennesker og lindre symptomerne hos den syge.

Som et behandlingstrin for de symptomer på herpes labialis, der opstår, vil lægen ordinere behandling. Generelt er de givne lægemidler orale antivirale midler, såsom acyclovir, famciclovir og valacyclovir. De givne lægemidler kan virke mere optimalt, når de indtages, når de første symptomer som prikken i læberne begynder at kunne mærkes, før blærerne opstår. Så det er meget vigtigt at blive tjekket med det samme, hvis du oplever symptomer, så behandlingen kan ske tidligt.

Behandlinger kan også bruges med OTC hudcremer. Disse cremer vil dog generelt kun forkorte tilbagefald af oral herpes med 1 til 2 dage. Derudover er der flere trin, der anbefales for at lindre symptomerne ud over brugen af ​​lægemidler, herunder:

  • Patienter bør altid opretholde mundhygiejne.
  • Undgå at indtage krydret mad, krydrede drikkevarer og varme drikke i et stykke tid.
  • For at lindre smerten, der opstår, kan den syge påføre kolde kompresser på sårområdet.
  • Tag smertestillende medicin.

Læs også: Alert, herpesvirus kan forårsage Kaposis sarkom

Hvordan man forebygger at forebygge oral herpes

Alle mennesker er modtagelige for at pådrage sig herpes labialis. Børn er dog i risiko for at være mere modtagelige for infektion sammenlignet med voksne. Især hvis der er direkte kontakt med voksne, der har herpes. Herpesvirusinfektion kan desuden ikke helt helbredes hos den syge. Derfor kan minimering af risikoen for smitte bruges som en forebyggende foranstaltning. Der er flere trin, du kan tage for at forhindre oral herpes, nemlig:

  • Undgå at bruge andres personlige udstyr. Såsom tandbørster, spiseredskaber og makeup. Fordi personlige genstande, der tilhører andre mennesker, har potentialet til at være et middel til at sprede virussen.
  • For mennesker, der er inficeret, skal du ikke deltage i seksuelle aktiviteter såsom at kysse, før sygdommen er håndteret.
  • For at reducere kontakt med sår, gør det til en vane at vaske dine hænder med antiseptisk sæbe. Hvis den givne medicin er i flydende form, skal du bruge et værktøj såsom en vatpind til at påføre medicinen på det sår, der opstår.

Læs også:4 farer ved herpes simplex, som få mennesker kender

Hvis du føler symptomer, der indikerer en herpes labialis-virusinfektion, skal du straks kontakte en læge gennem applikationen . Du kan direkte konsultere de betingelser eller klager, du føler, via chat eller videoopkald. Senere vil en betroet læge anbefale de rigtige behandlingstrin for de symptomer, du føler. Lad os downloade applikationen nu!

Reference:

WebMD. Tilgået i 2021. Kolde eftermiddage
Planlagt forældreskab. Tilgået i 2021. Hvordan forebygges herpes?
Medicin.Net. Tilgået 2021. Forkølelsessår (mundherpes, herpes labialis, ikke-genitale herpes simplex-infektioner)