Kan høretab helbredes?

, Jakarta – Har du nogensinde haft problemer med at forstå, hvad andre mennesker sagde i telefonen? Eller beder du ofte andre om at gentage, hvad han taler om, fordi du ikke kan høre hans stemme tydeligt? Vær forsigtig, disse to ting kan være et tegn på, at du har nedsat hørelse.

Men du behøver ikke bekymre dig, høretab kan kureres, så længe du passer på så hurtigt som muligt og på den rigtige måde. Kom nu, find ud af, hvordan du helbreder høretab her.

Undervurder ikke høretab. Faktisk er der baseret på WHO's skøn omkring 360 millioner mennesker i verden, der lider af høretab i 2012. Den sydøstasiatiske region siges at være området med det højeste antal tilfælde af høretab og døvhed.

Derfor lancerede WHO programmet Sound Hearing 2030, så alle kan have en optimal øre- og høresundhed i 2030.

Med alderen stiger en persons risiko for høretab. Men høretab kan også opstå tidligere, hvis du ofte lytter til lyde, der er for høje, for eksempel lytter til musik for højt gennem en headset . Bemærk venligst, at det menneskelige øre stadig kan modtage lyd med et støjniveau på op til 79 decibel.

En persons hørelse kan siges at være forstyrret, hvis lydsignalet ikke når frem til hjernen. Denne sundhedssygdom udvikler sig normalt gradvist, men høretab kan opstå pludseligt.

Årsager til høretab

Behandling af høretab afhænger af den underliggende årsag. Derfor skal du først vide, hvad der kan være årsagen til høretab. Her er nogle ting, der kan udløse høretab:

  • Alder. De fleste mennesker begynder at opleve høretab, når de bliver ældre. Høretab, der opstår på grund af alder, er også kendt som presbycusis .
  • Høj lyd. At høre en meget høj lyd, uanset om den opstår pludseligt, såsom en eksplosion, eller at høre en lyd, der ikke er så høj som en eksplosion, men forekommer kronisk, såsom musik eller flystøj, kan forårsage høretab.
  • Snavs eller infektion. Begge disse ting kan tilstoppe ørehulen og forårsage høretab.

Læs også: 5 fakta om ørevoks

  • Trauma. For eksempel en brækket øreknogle eller en sprængt trommehinde.

Læs også: Kend 3 komplikationer på grund af en sprængt trommehinde

  • indtagelse af visse stoffer, såsom aspirin, antibiotika streptomycin , og kemoterapi medicin, for eksempel cisplatin og cyclophosphamid .
  • Sygdom. Høretab opstår normalt også som følge af visse sygdomme, såsom hypertension, hjertesygdomme og diabetes, der kan forstyrre blodgennemstrømningen til øret.

Ud fra den del af øret, der er ramt, kan høretab også opdeles i to typer, nemlig:

1. Sensorineuralt høretab (døv)

Denne tilstand opstår på grund af beskadigelse af følsomme hårceller i det indre øre eller skade på hørenerven. Ting, der kan udløse sensorineuralt høretab, omfatter arvelighed, aldring, hovedskader, slagtilfælde, stoffer og at høre høje lyde.

2. Konduktivt høretab

Denne type høretab opstår, når lydbølger ikke kan nå det indre øre. Ting, der kan forårsage denne tilstand, herunder en sprængt eller perforeret trommehinde, hævelse af væggen eller dysfunktion af det eustakiske rør (det rør, der forbinder ørehulen med næsehulen), ørevoks, infektion eller en godartet tumor, der blokerer det, og et fremmedlegeme i øret.

Behandling af høretab

Nå, ved at kende årsagen til høretab, kan lægen foreslå passende behandlingsforanstaltninger. For personer med arveligt neuralt høretab kan en fremgangsmåde, der kan anbefales, være brugen af ​​et høreapparat eller et cochlear implantat efterfulgt af en længerevarende genoptræningsproces. Dette implantat udføres dog kun, når patientens tilstand tillader det.

Hvis høretab er forårsaget af en ophobning af ørevoks, vil den voks, der tilstopper ørerne, blive renset, så hørelsen kan genoprettes. Men for personer med kroniske øreinfektioner, der oplever vandige ører med mild til moderat sværhedsgrad, kan behandlingen ikke bare rense snavset, men det anbefales at udføre en tympanoplastikoperation. Hovedmålet med denne operation er at dræne det indre øre, så der kan foretages rekonstruktion for at forbedre hørelsen.

Men hvis den syge har et alvorligt høretab eller har været døv siden fødslen, rådes den syge til at lære tegnsprog og læbeaflæsning for at lette kommunikationen med andre.

Læs også: Du kan ikke være skødesløs, her er 3 måder at behandle tinnitus på

Det er nogle måder at helbrede høretab på. Hvis du oplever symptomer, såsom symptomer på høretab, skal du bare tale med din læge ved hjælp af appen . igennem Video/taleopkald og Snak , kan du kontakte lægen for sundhedsrådgivning når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.