Den rigtige måde at overvinde feber hos gravide kvinder

, Jakarta – Feber er et meget almindeligt sundhedsproblem, og næsten alle har oplevet det. Gravide er også tilbøjelige til at få feber, fordi moderens immunforsvar er svagere under graviditeten.

Feber er normalt ikke forårsaget af en alvorlig tilstand, men hvis det opstår under graviditeten, kan det være meget forstyrrende. Årsagen er, at ikke kun gør moderen utilpas, gravide kvinder kan også være bekymrede for, at en stigning i moderens kropstemperatur kan have en indvirkning på barnet.

Alligevel bør gravide ikke skødesløst tage medicin, når de har feber, for hvad end moderen indtager kan påvirke den Lilles tilstand i maven. Find derfor ud af, hvordan du håndterer feber under graviditeten her.

Læs også: Gå ikke i panik, 6 disse er normale i 1. trimester graviditet

Hvad forårsager feber under graviditet?

Først og fremmest skal du på forhånd vide, at feber ikke er en sygdom, men et symptom på en underliggende helbredstilstand. Følgende er mulige årsager til feber under graviditet:

  • Kold. Faktisk er mødre mere modtagelige for almindelige virusinfektioner, såsom forkølelse, under graviditeten. Moderens immunsystem gennemgår ændringer under graviditeten for at beskytte fosteret, som kroppen opfatter som fremmed, mod at blive afstødt. Som et resultat kan gravide kvinder være mere modtagelige for forkølelse.
  • Influenza. Som ved almindelig forkølelse kan ændringer i moderens immunforsvar under graviditeten øge moderens risiko for at få influenza. Det er en af ​​grundene til, at det er vigtigt for gravide at få influenzasprøjte.

En mild feber kan være forårsaget af en harmløs virusinfektion såsom en forkølelse, mens en højere feber kan være et symptom på influenza. Ud over feber kan influenzasymptomer omfatte kropssmerter og kulderystelser.

  • Bakteriel infektion. Nogle gange kan feber være forårsaget af en bakteriel infektion, såsom en urinvejsinfektion, nyreinfektion eller halsbetændelse.
  • Listeriose. Selvom risikoen for at blive smittet med listeriose er meget lav, har gravide kvinder en højere risiko for infektionen. Derfor bør gravide undgå at spise råt kød, fisk og upasteuriseret ost for at undgå eksponering for listeriabakterier under graviditeten, som kan give høj feber.
  • COVID-19. Feber kan også være et symptom på COVID-19, sygdommen forårsaget af den nye coronavirus. Hvis du tror, ​​du kan have været udsat for COVID-19, skal du straks kontakte din læge, da gravide kvinder har høj risiko for komplikationer fra sygdommen.

Læs også: Gravide kvinder, der har feber, påvirker fosterudviklingen, virkelig?

Hvordan man overvinder feber under graviditet

Generelt, hvordan man håndterer feber under graviditeten ved at tage acetaminophen er sikkert for gravide kvinder at gøre. Men husk, undgå at tage aspirin eller ibuprofen under graviditeten, medmindre det specifikt anbefales af moderens fødselslæge.

Ud over at tage medicin er her måder at håndtere feber under graviditeten, som du kan gøre:

  • Tag et brusebad eller bad med varmt vand.
  • Nok hvile.
  • Drik masser af vand og andre kolde drikke for at forhindre dehydrering og reducere feber.
  • Bær tøj og tæpper, der ikke er for tykke til at holde mor godt tilpas.

Hvis moderens feber ikke falder efter indtagelse af acetaminophen, eller hvis moderen har øgede veer, mavesmerter, væsketab eller nedsat fosterbevægelse, skal du straks kontakte en gynækolog. Tøv ikke med at kontakte din læge, hvis du har nogen bekymringer.

Læs også: Kan gravide tage medicin?

Det er den rigtige måde at håndtere feber under graviditeten. Nå, for at købe en feberdæmper, kan du bruge applikationen . Så gravide behøver ikke at forlade huset, bare bestil gennem applikationen og moderens ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Hvad kan man forvente. Tilgået i 2021. Feber under graviditet.
Bumpene. Fået adgang i 2021. Hvad skal man gøre mod feber under graviditeten.