Disse er kalorierne i en skål med Lontong Opor

Jakarta - Eid er kun et par dage væk. Det muslimske samfund i Indonesien er helt sikkert begyndt at få travlt med at lave mad ketupat, kyllingeopor, kager og andre Eid-specialiteter. Når vi taler om Eid-retter, så er den mest obligatoriske selvfølgelig ketupat eller lontong opor, ja. Leveres med rendang, kartoffelbalado og ati krås, oksekødgryderet eller jordnøddeansjoser.

Alligevel kan maden blandet med tilbehør til lontong opor variere i forskellige regioner i Indonesien. I Sumatra, Aceh, Medan og Pekanbaru, for eksempel, er lontong opor ikke særlig populær. Folk der spiser normalt vegetabilsk lontong med en supplerende sideret af peanut-ansjossauce, reje-tauco, badalo-æg, stegt kylling eller rendang.

Læs også: Fordelene ved lækker kylling Opor smag, tror du ikke på det?

Høje kalorier i en skål Lontong Opor

Nydelsen af ​​en skål med lontong opor og dens forskellige tilbehør kan ikke betvivles. Bag fornøjelsen er skjulte kalorier og mættet fedt dog ret højt. Det skyldes, at den vegetabilske lontongsauce normalt indeholder kokosmælk. Så i en skål er der omkring 357 kalorier med 21 procent fedt, 66 procent kulhydrater og 12 procent protein. Omkring 90 procent af det samlede fedt er mættet fedt.

Bemærk venligst, at mættet fedt er en samling af fedt, der er blevet forurenet med forskellige typer frie radikaler, som kan forårsage sygdom og true indre organers sundhed. Denne type fedt kan hæmme optagelsen af ​​vitaminer, beskadige hjerneceller, hæmme blodcirkulationen til hjernen, øge kolesterolniveauet, udløse diabetes, fedme, lunger og lever, fremskynde slagtilfælde, for at forstyrre hormonydelsen.

Læs også: Så det er en obligatorisk menu, er det bedre at have Country Chicken eller Kampung Chicken?

Alligevel er mættet fedt faktisk ikke altid farligt. I de rigtige niveauer har mættet fedt fordele for kroppen. En af dem er som et pudeorgan og kan opretholde kroppens modstand. Men hvis niveauerne er for høje, kan mættet fedt faktisk have en dårlig effekt på kroppen, som tidligere nævnt.

Cirka 357 kalorier indeholdt i en skål med lontong-grøntsager uden tilbehør. Hvis du for eksempel tilføjer rendang, er der yderligere 195 kalorier, hvoraf mere end halvdelen eller 51 procent er fedt. Resten er 40 procent protein og 9 procent kulhydrater.

I mellemtiden indeholder en portion hønsefond 392 kalorier. Omkring 47 procent af de samlede kalorier er fedt, 13 procent er kulhydrater og 40 procent er protein. Det betyder, at hvis du spiser vegetabilsk lontong sammen med kylling opor og rendang på samme tid, vil der være et indtag på 943 kalorier. Dette indhold omfatter heller ikke emping-crackers, kartoffelbalado og kyllingelever samt andre tilbehør.

Alene i 100 gram melinjo-chips er der omkring 350 kalorier. I alt har indtagelse af lontong opor, rendang og emping alene bidraget med 1.293 kalorier til kroppen. Det er kun en portion eller et måltid, ja. For ikke at nævne, om du tilføjer eller spiser lontong-opor til frokost og aftensmad også på Eid-dagen.

Læs også: Farerne bag Iftar-menuen med kokosmælk

De samlede kalorier, der indtastes på den dag, vil være mere end 3.000. Faktisk er det gennemsnitlige kaloriebehov for voksne 2.000 kalorier om dagen. For slet ikke at tale om, hvis du også spiser forskellige kager, drikker et par glas sirup og andre snacks. Hvis du tæller antallet af kalorier, vil du blive overrasket.

Men de sundhedsmæssige risici, der kan opnås ved at spise lontong opor under Eid, betyder ikke, at du ikke bør spise det, gør det. Du kan stadig nyde lontong opor og andre Eid-snacks under Eid. Det er bare det, prøv at reducere portionen og ikke tilføje for mange tilbehør til din lontong-opor.

Efter at have spist meget, glem ikke at kompensere ved at drikke nok vand og motionere regelmæssigt og konsekvent. Hvis du oplever helbredsproblemer efter at have spist meget under Eid, kan du Hent og brug appen at tale med en læge, når som helst og hvor som helst.

Reference:
Fed hemmelighed. Fået adgang i 2020. Kalorier i kyllingefond og næringsfakta.
Fed hemmelighed. Tilgået i 2020. Kalorier i vegetabilsk Lontong og ernæringsfakta