Pas på overførsel af denguefeber hos børn

, Jakarta – Denguefeber er en alvorlig influenzalignende sygdom, der rammer spædbørn, småbørn og voksne, men sjældent forårsager død. Symptomer varer normalt 2-7 dage med en inkubationstid på 4-10 dage efter bid af en inficeret myg.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) klassificerer denguefeber i to hovedkategorier, nemlig denguefeber med/uden advarselstegn og svær denguefeber. Denne klassificering udføres for at minimere risikoen for at få mere alvorlig denguefeber og for at give passende behandling.

Overførsel af dengue feber

Denne virus overføres til mennesker gennem bid af en inficeret hunmyg, hovedsageligt myg Aedes aegypti . Det kan dog også være fra mennesker til myg, når myg kan blive smittet fra mennesker, der allerede er smittet med symptomatisk dengue.

Så kan andre overførsler også være fra mor til barn under graviditeten. Når en mor har dengue-infektion, når hun er gravid, kan barnet opleve for tidlig fødsel, lav fødselsvægt og føtal nød.

Læs også: Fordele ved Guava til gendannelse af denguefeber

Ifølge sundhedsdata udgivet af American Academy of Pediatrics oplyses det, at denguefeber er forårsaget af dengue-virus og overføres ved bid af en infektiøs hun Aedes-myg.

Der er fire primære kliniske syndromer af udifferentieret feber, denguefeber, dengue hæmoragisk feber (DHF) og dengue shock syndrom (DSS). De fleste tilfælde af denguefeber er milde.

Dog kan dødsfaldet nå op på 20 procent, hvis det ikke behandles ordentligt. De fleste tilfælde af dengue forsvinder inden for en uge eller to og vil ikke forårsage nogen varige problemer.

Hvis en person har alvorlige symptomer på sygdommen, eller hvis deres symptomer forværres den første dag eller to efter feberen er gået, skal du straks søge lægehjælp. Dette kan være en indikation af en medicinsk nødsituation.

Læs også: En million fordele ved ingefær, når det indtages af børn

For at behandle alvorlige tilfælde af denguefeber på hospitalet, vil læger give intravenøse væsker (IV) og elektrolytter (salte) for at erstatte dem, der mistes gennem opkastning eller diarré.

I alle tilfælde af denguefeber-infektion, forsøger man at forhindre, at den smittede bliver bidt af myg. Dette vil hjælpe med at forhindre sygdommen i at sprede sig til andre mennesker. For mere information om overførsel af denguefeber kan du spørge lægen direkte på .

Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge, du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak , når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset.

Forebyggelse af denguefeber hos børn

Der er ingen vaccine til at forhindre denguefeber. Den bedste beskyttelse er at forhindre bid af en inficeret myg. Sørg for at:

  1. Installer myggenet på døre og vinduer, og reparer straks, hvis nogle dele er beskadiget.

  2. Lad børnene bære langærmede skjorter, lange bukser, sko og sokker, når de går udenfor, og bruge myggenet over deres senge om natten.

  3. Brug insektmiddel som anvist til børn. Vælg ingredienser med DEET eller citroneukalyptusolie.

  4. Begræns den tid, børn tilbringer udenfor i løbet af dagen, især i timerne før daggry og skumringstid, hvor myggene er mest aktive.

  5. Giv ikke myg en yngleplads. De lægger deres æg i vand, så slip for stillestående vand i beholdere, såsom gamle dæk, og sørg for at skifte vandet i fuglebure, hundeskåle og blomstervaser mindst en gang om ugen.

At tage disse forholdsregler og holde børn væk fra områder, der har dengue-epidemier, vil hjælpe med at reducere risikoen for at få denguefeber.

Reference:

Børns sundhed. Tilgået 2020. Denguefeber.
Verdens Sundhedsorganisation. Tilgået i 2020. Dengue og svær dengue.
American Academy of Pediatrics. Tilgået i 2020. Diagnose og behandling af denguefeber hos børn.