Dette er faren for katteinfluenza for mennesker

, Jakarta – Bortset fra mennesker kan influenza også opleves af kæledyr, herunder katte. Så kan denne tilstand overføres til mennesker? Er katteinfluenza farlig for mennesker?

Som katteelsker har du måske hørt myter om katte meget ofte, for eksempel bør kvinder ikke sove med katte, indtil tilstedeværelsen af ​​katte ofte får skylden for at være årsagen til helbredsproblemer. Desværre kan ikke alle disse myter bevises.

Hidtil har der medicinsk set aldrig været en overførsel af katteinfluenza til mennesker. Katteinfluenza har med andre ord ingen skadelige virkninger på mennesker. Fordi, dybest set har katte og mennesker forskellige kropsvæv. Dette påvirker så kroppens modstand mod virale angreb.

Virussen eller bakterierne, der forårsager katteinfluenza, siges kun at inficere lignende kropsvæv. Virussen har ikke evnen til at trænge ind i menneskekroppens forsvar eller væv, fordi den menneskelige krop har forskellige celler og væv end katte.

Ved at lancere siden Centers for Disease Control and Prevention (CDC) er risikoen for at overføre influenza fra katte til mennesker meget lav. Der er dog stadig en risiko afhængig af karakteristika og typer af vira, der angriber, og den eksponering, der sker i kroppen. En måde at undgå infektion fra denne virus på er at vaske dine hænder regelmæssigt, især efter direkte kontakt med en kat, der er inficeret med virussen.

Den virkelige fare ved katte

Katteinfluenza kan ramme voksne og unge katte. Denne sygdom angriber dog normalt katte, der ikke har fået eller ikke har modtaget vaccinen. Det forekommer ofte hos katte under 5 måneder. Selvom risikoen for at overføre katteinfluenza er meget lav for mennesker, skal du stadig være på vagt over for katte, der er syge.

Årsagen er, at der er en reel fare fra katte, som kan udløse sundhedsproblemer for mennesker. Hvad som helst?

1. Toxoplasma Gondii

Toxoplasma gondii er en parasit, der kan forårsage toxoplasmoseinfektion hos mennesker. Denne parasit findes ofte i afføring fra inficerede katte eller kød fra dyr, der også er inficeret med denne parasit. Toxoplasma Gondii-parasitten findes ofte ved at inficere dyr og fugle.

Voksne mennesker, der har et godt immunsystem, vil normalt være i stand til at overvinde infektion fra denne virus. Den dårlige nyhed, denne tilstand er ofte for sent til at få behandling. Fordi de fleste mennesker, der får toxoplasmose, ikke viser visse symptomer.

2. Katteskrammer

En af farerne ved katte at passe på er deres kløer. Årsagen er, at katteskrammer kan give sår på huden. Disse sår kan være en trussel, hvis de ikke behandles med det samme. Især hvis kattens kløer er snavsede eller urene.

Katteridsemærker kan til enhver tid komme ind af vira, især virus, der overføres fra luften. Denne tilstand kan forårsage vævsskade på den indre hud.

Rengør straks huden med en vatpind eller sprit for at forhindre, at problemet bliver større. Det er nemmere at købe sårrensevæske og andre sundhedsprodukter i appen . Med leveringsservice vil ordren blive leveret til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Læs også:

  • Farer ved katteridser, der skal holdes øje med
  • Kan jeg få en kat, mens jeg er gravid? Find svaret her
  • Er gravid? Pas på toxoplasmatrusler