Kend medicin til behandling af urinvejsinfektioner

Jakarta - Af de forskellige sygdomme, der kan angribe urinvejene, er urinvejsinfektion (UTI) en tilstand, der skal holdes øje med. UVI opstår, når organer, der er en del af urinsystemet, såsom nyrerne, urinlederne, urinrøret og blæren, bliver inficeret.

I de fleste tilfælde forekommer disse UVI'er i blæren og urinrøret. Startende fra nyrerne filtreres reststofferne i denne og udskilles i form af urin. Desuden vil denne urin blive strømmet fra nyrerne gennem urinlederne, til blæren. Nå, efter at være blevet indkvarteret i blæren, vil urinen blive udstødt fra kroppen gennem en frigivelse kaldet urinrøret, indtil den tømmes ud i urinhullet. I dette tilfælde er kvinder kendt for at være mere udsatte for at udvikle urinvejsinfektioner end mænd.

Urinvejsinfektioner, der angriber de nedre urinveje, kan give forskellige klager. Starter fra smerte til ubehag ved vandladning. Det er ikke meget, for hvis infektionen breder sig til de øvre urinveje og rammer nyrerne, kan det få mere alvorlige konsekvenser. Derfor skal både nedre og øvre urinvejsinfektioner behandles korrekt.

Læs også: Dette er forskellen mellem urinvejsinfektioner og blæresten

I mellemtiden er UTI en anden historie. Denne tilstand vil påvirke nyrerne og urinlederne. Denne tilstand er kendt som pyelonefritis eller urinvejsinfektion i nyrerne.

Så hvordan håndterer du det eller de lægemidler, der skal tages for at behandle UVI?

Symptomer har en tendens til at være anderledes

Før man ved, hvordan man behandler denne sygdom, er det en god idé først at sætte sig ind i symptomerne. Nå, symptomerne på øvre og nedre UVI er relativt forskellige. Med andre ord afhænger symptomerne på denne UVI af typen af ​​infektion, der opleves.

I tilfælde af øvre UVI vil patienter normalt opleve ryg-, lænd- eller lyskesmerter. Vær forsigtig, denne smerte kan blive værre ved vandladning. Derudover omfatter øvre UVI-symptomer også feber, kvalme og opkastning, diarré, og kroppen føles kold og kuldegysninger.

Læs også: Kan Anyang-Anyang være et tegn på en urinvejsinfektion?

For den nedre UVI er det anderledes igen. Nå, her er symptomerne, som syge kan føle:

  • Kan ikke holde tissetrangen tilbage.

  • Smerter opstår ved vandladning.

  • Hyppigheden af ​​vandladning stiger, men mængden af ​​urin er lille.

  • Svag.

  • Tilstedeværelse af blod i urinen (hæmaturi).

  • Smerter i den nederste del af maven.

  • Lugten af ​​urin er meget stærk.

  • Blæren føles fuld, selv efter vandladning.

  • Urinfarven bliver uklar.

  • Smerter i ryggen (hos kvinder) eller i endetarmen (hos mænd)/

Ved, hvordan man behandler det

I de fleste tilfælde kan disse urinvejsinfektioner generelt behandles med antibiotika. Den type lægemiddel, der vil blive ordineret, afhænger af patientens helbredstilstand og typen af ​​bakterier, der findes i urinen. Narkotika, som f.eks fosfomycin , nitrofurantoin , trimethoprim , og ceftriaxon , er en type antibiotika, der normalt bruges til at behandle UVI.

Men i nogle tilfælde antibiotika fluorquinoloner , som ciprofloxacin og levofloxacin , vil blive brugt, hvis der ikke er andet valg. Læger vil dog normalt undgå at ordinere dette lægemiddel. Årsagen er, at bivirkningerne opvejer de fordele, der kan opnås.

Læs også: Effekter af ofte tilbageholdte, pas på Urinvejsinfektioner lurer

Når du tager ovenstående medicin, forsvinder symptomerne normalt efter et par dages indtagelse af dem. Men husk på, at behandling med antibiotika stadig skal fortsættes, indtil den er færdig.

Mens mennesker med UVI, der ofte kommer igen, er behandlingen anderledes. Her vil lægen anbefale at tage antibiotika i lave doser hver dag, i seks måneder eller mere.

Har du en klage i urinvejene? Hvorfor kan du spørge en sagkyndig læge direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!