Klump i knæet, pas på Bakers cyste

, Jakarta – Forekomsten af ​​klumper i visse kropsdele er ofte forbundet med visse sygdomme. Selvom ikke alle klumper på kroppen er tegn på fare, men du skal altid være opmærksom, hvis der er en klump, der pludselig dukker op og giver smerter. En del af kroppen, der kan vokse klumper, er knæet, og denne tilstand kan være et symptom på Bakers cyste.

Bakers cyste, også kendt som en popliteal cyste, er kendetegnet ved udseendet af en væskefyldt cyste på bagsiden af ​​knæet. Dette får så knæet til at føles ømt og svært at bevæge sig. Bakers cyste opstår generelt på grund af en ophobning eller ophobning af væske, der beklæder knæleddet, nemlig ledvæske. Denne ophobning af væske kan opstå på grund af skade eller betændelse i knæleddet. Denne sygdom kan ramme alle, både voksne og børn.

Læs også: 3 behandlinger til behandling af Bakers cyste

Symptomer og årsager til Bakers cyste

Selvom det kan påvirke alle, men Bakers cyste findes oftest hos mennesker over 40 år, især kvinder. Bakers cyste er faktisk ikke en farlig tilstand og kan helbredes, selvom klumper, der vises på knæet, ikke bør ignoreres. Behandling skal især ske, hvis cysteklumpen er for stor og forårsager generende smerte.

Det typiske symptom på denne tilstand er udseendet af en klump omkring knæet. Den væskefyldte klump vil dukke op på bagsiden af ​​knæet, og vil være tydeligt synlig, når du står. Denne klump kan udløse smerter i knæet, knæleddet føles som et ben og begrænset knæbevægelse. Smerterne og stivheden vil normalt blive værre, når den syge står i længere tid.

Læs også: Pas på, betændelse i knæleddet kan udløse Bakers cyste

Den dårlige nyhed er, at ikke alle Bakers cyster er smertefulde. Som følge heraf går denne sygdom ofte ubemærket hen og bliver behandlet for sent. Lav straks en undersøgelse hos lægen, hvis du oplever symptomer, der ligner en Bakers cyste, nemlig en klump på knæet. Især hvis det er ledsaget af symptomer på stadig stærkere smerter, rødme og hævelse i læggene. Ring straks til lægen eller tag på hospitalet, hvis det sker.

Eller du kan prøve at tale om de tidlige symptomer på denne sygdom til lægen i ansøgningen . Kontakt nemt lægen via Video/taleopkald og Snak . Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Hent nu i App Store og Google Play. Generelt opstår Bakers cyste på grund af en ophobning af ledvæske på grund af produktion af for meget. Væsken, kaldet synovial, samler sig derefter på bagsiden af ​​knæet.

Der er flere tilstande, der kan forårsage væskeophobning, lige fra betændelse i knæleddet, såsom slidgigt, samt på grund af en skade i knæet. For at diagnosticere denne sygdom, begynder normalt med en fysisk undersøgelse. Undersøgelsen udføres ved at bede den, der mistænkes for at have denne sygdom, om at lægge sig i liggende stilling. Derefter vil lægen begynde at undersøge knæet, både i lige og bøjet stilling.

Læs også: Trin til at forhindre Bakers cyster, du skal kende

Ydermere vil der blive udført yderligere undersøgelser for at bekræfte denne sygdom. Efter en fysisk undersøgelse kan din læge bestille en ultralyd af knæet, en MR og et røntgenbillede af knæet. Selvom det sjældent forårsager en farlig tilstand, bør bagerens cyste ikke ignoreres. Fordi cyster, der ikke håndteres korrekt, kan briste og forårsage komplikationer. En sprængt cyste vil forårsage betændelse i læggen, som er karakteriseret ved hævelse og rødme af læggen. Derudover kan det resultere i skader i knæleddet.