Hvornår er det rigtige tidspunkt til et lægetjek?

, Jakarta - En sund krop er den grundlæggende kapital, som alle har brug for. Med en sund krop kan en person studere eller udføre produktivt arbejde. Udover at opretholde fødeindtagelse og motion, kan sundheden vedligeholdes ved at gennemgå sundhedscheck.

Sundhedscheck er en helbredsundersøgelse for at fastslå kroppens helbredstilstand. Desværre ønsket om at leve sundhedscheck stadig lav. Cleveland Clinic anbefale at gøre sundhedscheck med den forklaring, at forebyggelse er bedre end helbredelse. Du kan finde mere information her!

Vigtigheden af ​​at lave et lægetjek

Der er mange grunde til, at folk er tilbageholdende med at gøre det, lige fra den høje pris, ingen tid eller frygt for at kende resultaterne. Faktisk er det meget bedre at opdage sygdommen tidligt, fordi behandlingen kan udføres så hurtigt som muligt.

Sundhedscheck er en helbredsundersøgelse, der har til formål at fastslå en persons helbredstilstand. Helbredsundersøgelsesforløbet gennemføres ved hjælp af en række samtaler og fysiske undersøgelser. Hvis du bliver spurgt, hvornår er det rigtige tidspunkt at gøre det, så er svaret rutinemæssigt.

Læs også: 3 typer lægetjek, du bør kende

Ved at gøre sundhedscheck, kan du tidligt opdage nogle sundhedsproblemer, der ikke har vist symptomer, såsom hjerte-kar-sygdomme, nyre, lever og diabetes mellitus.

Jo hurtigere et helbredstjek udføres, jo bedre vil en persons helbredstilstand være. Det skyldes, at resultaterne af undersøgelsen afgør, hvilke tiltag der tages for at implementere en sund livsstil, hvis der konstateres flere symptomer på sygdommen, som stadig kan følges op, før de bliver mere alvorlige.

Denne undersøgelse anbefales at udføres regelmæssigt fra en ung alder. For dem, der er 35, selv 40 år og derover, sundhedscheck blive obligatorisk. Hvis en person har en historie med sygdom eller mulighed for at lide af en sygdom, der er videregivet af forældre, så er en fysisk undersøgelse påkrævet sundhedscheck skal gøres oftere.

Læs også: 3 seneste fakta om spredningen af ​​Corona-virussen

Ideelt set foretages et besøg til et generelt helbredstjek en gang om året. Ved undersøgelser til fødselslæge og tandlæge er det anbefalede tidspunkt også en gang årligt. Især for øjenlæger er den anbefalede tid en gang hvert andet år, afhængig af den tilstand eller lidelse, du oplever.

Også selvom, American Psychiatric Association anbefaler et besøg til mentalt helbredstjek mindst en gang om året. Dette er for at sikre, at din mentale tilstand ikke har en forstyrrelse.

Hvad er proceduren for at udføre et lægetjek?

Der er stadier i sundhedscheck, omfatter disse stadier:

  • Sygehistorie interview. Det første skridt er at spørge om nogle generelle tilstande, sygdomme og operationer, der er blevet foretaget, og de lægemidler, der er blevet indtaget. Derefter fortsatte lægen med spørgsmål om livsstil, såsom rygevaner, kost og motion. Derudover spørger lægen om en familiehistorie med visse sygdomme, såsom diabetes mellitus, hjerteanfald eller kræft.
  • Grundig fysisk undersøgelse. En fysisk undersøgelse udføres for at bestemme den generelle helbredstilstand. Nogle af disse undersøgelser omfatter måling af blodtryk, hjertefrekvens, puls, undersøgelse af vejrtrækning, hud, mave, nakke, lymfeknuder og nervereflekser. Gennem denne fysiske undersøgelse kender lægen de tegn på sygdom, der kan opstå.
  • Supporttjek. Udover en fysisk undersøgelse henviser lægen også til at tage blodprøver og urinprøver i laboratoriet. Denne blod- og urinundersøgelse har til formål at opdage mulige stofskiftesygdomme, såsom diabetes mellitus eller nyresygdom. Undersøgelse med et løbebånd udføres for at bestemme niveauet af kondition og hjertesundhed.
  • Afsluttende interview. Efter at have gennemgået alle testene blev den afsluttende samtale afsluttet, hvor lægen gav helbredsråd vedrørende resultaterne af undersøgelsen.

Mere information vedr sundhedscheck du kan finde den på . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak når som helst og hvor som helst.

Reference:
Womansday.com. Tilgået 2020. Det bedste tidspunkt at planlægge sundhedstjek.
self.com. Tilgået 2020. Præcis hvor ofte har du virkelig brug for at se forskellige slags læger.
At vælge Wisely Canada. Tilgået 2020. Sundhedstjek: Når du har brug for dem, og hvornår du ikke har det.