Kend farerne ved sort henna for sundheden

, Jakarta - Kender du henna eller en busk, hvis blade bruges som hårfarve? Denne småbladede og velduftende plante bruges også ofte som et midlertidigt tatoveringsfarvestof. Indonesiske folk omtaler ofte henna som "kæreste".

Tja, det, man skal være opmærksom på, det viser sig, at henna (især sort henna), der påføres hænderne (håndhenna) eller andre kropsdele, kan forårsage uønskede reaktioner på huden. Kom nu, se den fulde anmeldelse nedenfor.

Læs også: Genkend 5 bivirkninger af permanente tatoveringer på hænder for sundhed

Henna er ikke for huden

For dem af jer, der ønsker at bruge håndhenna, bør du være nervøs. Fordi U.S.A. Food and Drug Administration (FDA) modtog rapporter om bivirkninger på nogle midlertidige tatoveringer." mærkat ”, henna og ”sort henna”.

Som udgangspunkt er henna lavet af planter, kun godkendt til brug som hårfarve. Henna er ikke godkendt til at blive påført direkte på huden, som i processen med at dekorere kroppen kendt som mehndi. Kort sagt anbefales håndhenna ikke, fordi det kan give hudproblemer.

Generelt producerer henna en brun, orange-brun eller rødbrun farve. Så for at få en anden farve, vil andre ingredienser blive tilføjet til hennaen. Denne blanding af henna og andre ingredienser vil blive markedsført som sort henna eller "sort henna".

Nå, denne sorte henna bruges ofte som håndhenna til at lave midlertidige tatoveringer eller mehndi-kunst. Det man skal huske på, nogle gange er der produkter med brune nuancer, der markedsføres som henna, men som indeholder andre ingredienser for at gøre det mørkere eller få pletten til at holde længere på huden.

Læs også: Kend faren for hudinfektioner på grund af tatoveringer

Fra rødme til forbrændinger

Ifølge FDA er et tilsætningsstof, der bruges til at sværte håndhenna, ofte et hårfarvestof, der indeholder p-phenylendiamin (PPD). Vær forsigtig, denne ingrediens kan forårsage farlige hudreaktioner hos nogle mennesker.

Nå, det er derfor, hårfarve har en sikkerhedserklæring og instruktioner til at lave en "patch test", på et lille område af huden, før du bruger det. Desværre ved ingen, hvem der kan blive ramt af PPD.

I USA og Storbritannien er PPD ikke lovligt tilladt i kosmetik beregnet til at blive påført huden. Med andre ord er håndhenna med en blanding af PPD heller ikke lovligt tilladt.

Ja, hvad er faren ved sort håndhenna? Stadig ifølge FDA kan håndhenna med denne blanding forårsage skade på huden.

Eksempler omfatter rødme af huden, blærer, kløe, læsioner på hænderne, tab af pigmentering eller øget følsomhed over for sollys.

Hertil kommer, ifølge National Health Service (NHS), når den påføres huden, kan sort håndhenna forårsage kemiske forbrændinger og forårsage allergiske reaktioner.

I nogle tilfælde kan sort håndhenna forårsage permanent ardannelse. "Dette kan være meget alvorligt og forårsage permanente ardannelser i huden i omridset af tatoveringen," sagde Dr Chris Flower, direktør for Cosmetic, Toiletry and Parfumery Association, for at sige i NHS.

Læs også: 4 sjældne sygdomme, der påvirker huden

Se, er du sikker på, at du stadig vil bruge sort håndhenna til at dekorere din hud? For de af jer, der i øjeblikket eller nogensinde har haft permanente tatoveringer og oplevet hudreaktioner, skal du kontakte det hospital, du vælger. I forvejen lavede du en tid hos lægen i appen Så du skal ikke stå i kø, når du kommer på hospitalet.

Reference:
National Health Service - Storbritannien. Tilgået i 2021. Farer ved sort henna
OS. Food and Drug Administration. Åbnet i 2021. Midlertidige tatoveringer, Henna/Mehndi og "Sort Henna": Faktaark