Overdreven forbrug af alkalisk vand udløser alkalose, disse er fakta

, Jakarta - Alkalisk vand anses for at være meget godt for helbredet, fordi det indeholder et højere pH-niveau end almindeligt vand. Hvis almindeligt vand har en neutral pH-værdi på 7, har alkalisk vand en pH-værdi på omkring 8 eller 9. Fordelene ved alkalisk vand siges endda at forhindre kræft og hjertesygdomme. Men at indtage for meget alkalisk vand er også farligt, du ved. En af dem udløser alkalose.

Selvom muligheden er lille, men indtagelse af for meget alkalisk vand, især dem, hvis pH-niveauer er for høje, kan være i fare for at forårsage alkalose. Denne sygdom er en tilstand, hvor blodet i kroppen indeholder for meget alkalisk eller basisk, hvilket gør, at kroppen mangler calciumniveauer, og dermed udløser knogleskader.

Læs også: Vær forsigtig, alkalose kan forårsage alvorlige komplikationer

Bemærk venligst, at blodet i kroppen indeholder niveauer af syrer og baser, hvis niveauer kan bestemmes gennem en blodprøve på en pH-skala. Syre- og basebalancen reguleres af nyrerne og lungerne med en normal pH-værdi på omkring 7,4. En lavere pH end det indikerer mere syreindhold i kroppen, mens en pH større end normalt indikerer mere basisk indhold.

Udover at indtage for meget alkalisk vand, kan alkalose også være forårsaget af forskellige ting. Baseret på de ting, der forårsager det, er alkalose opdelt i 2 typer, nemlig:

1. Metabolisk Alkalose

Denne form for alkalose opstår, når syreindholdet i kroppen er for lavt, så kroppen indeholder mere base. Denne metaboliske alkalose kan være forårsaget af overdreven og langvarig opkastning, som et resultat af, at kroppen mister elektrolytter.

Derudover kan metabolisk alkalose også være forårsaget af overdreven indtagelse af visse lægemidler (såsom diuretika, antacida eller afføringsmidler), binyresygdomme, bikarbonatforbrug og alkoholisme.

2. Respiratorisk alkalose

Respiratorisk alkalose opstår på grund af ikke nok kuldioxid i blodbanen, forårsaget af at trække vejret for hurtigt, mangel på ilt, salicylatforgiftning og medicinske tilstande, såsom høj feber, lungesygdomme og leversygdomme. Ikke nok med det, denne type alkalose kan også forekomme, når en person er højt oppe, samt hyperventilation på grund af angst.

Læs også: Dette er resultatet, hvis kroppen løber tør for ilt (Anoxi)

Forskellige symptomer på alkalose

Når en person har en pH-balanceforstyrrelse eller alkalose, vil der være mange organer, der kan blive forstyrret. Symptomer, der opstår, kan være ret forskellige og variere afhængigt af typen og årsagen. Men generelt, i de tidlige stadier, kan symptomer på alkalose omfatte:

  • Kvalme.

  • Kroppen føles stiv.

  • Muskler der er spændte og rykker.

  • Rysten i hænderne.

  • Let at blive vred.

  • Angstlidelse, der forårsager hurtig vejrtrækning og prikken i ansigtet, hænder eller fødder.

I nogle tilfælde kan alkalose heller ikke forårsage nogen symptomer overhovedet. Mens på den anden side kan symptomer forekomme meget alvorlige, som, hvis de ikke behandles med det samme, kan forårsage åndenød og nedsat bevidsthed. Derfor, hvis du oplever disse symptomer, skal du straks kontakte en læge. For at udføre en undersøgelse kan du nu direkte bestille tid hos en læge på hospitalet gennem ansøgningen .

Er Alkalose farlig?

Alkalose kan føre til dødelige tilstande, hvis den ikke behandles omgående. Nogle af de komplikationer, der kan opstå på grund af alkalose, er:

  • Svært at trække vejret.

  • Arytmier, såsom et hjerteslag, der er for hurtigt, for langsomt eller uregelmæssigt.

  • Koma.

Læs også: Ignorer det ikke, dette er en komplikation på grund af hypoxi

Derfor er det vigtigt at træffe forebyggende foranstaltninger ved at reducere risikoen for alkalose. Risikoreducerende indsats, der kan gøres, er:

  • Adopt en sund kost, især fødevarer med højt indhold af kalium, for at forhindre elektrolytmangel. Næringskilder til kalium er rigelige i frugter og grøntsager, såsom gulerødder, spinat, bananer og nødder.

  • Oprethold tilstrækkeligt væskeindtag for at forhindre dehydrering. Fordi dehydrering kan få kroppen til at miste en masse elektrolytter på kort tid. Glem ikke at drikke 8 til 10 glas hver dag, og gør det til en vane at drikke før, efter eller under træning. Begræns også koffeinen i sodavand, te eller kaffe, hvilket kan gøre dehydrering værre.

  • Diskuter straks de mindste helbredsproblemer med din læge. Dette for at diagnosticering og behandling kan ske hurtigst muligt. Drøftelser med læger når som helst og hvor som helst kan også ske i ansøgningen , via funktion Snak eller Stemme/videoopkald . Så sørg for at du har Hent appen på din telefon, ja.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2019. Alkalose
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2019. Hvad skal du vide om respiratorisk alkalose
National Center for Biotechnology Information, U.S.A. National Library of Medicine. Tilgået 2019. Fysiologi, Metabolisk Alkalose