3 førstehjælpsforbrændinger, der gik galt

, Jakarta – Næsten alle har oplevet forbrændinger på deres krop. Enten fordi den blev ramt af et køretøjs udstødning, strygejern eller ved et uheld stødte gryden under madlavning. Når de oplever dette, vil de fleste nok forsøge at yde førstehjælp. Men ved du, at de velkendte førstehjælpsforbrændinger ikke alle er sande. Faktisk er der nogle ting, der går galt og faktisk kan gøre såret værre.

For at undgå uønskede ting er det nødvendigt at vide, hvad man skal gøre og undgå, når man oplever forbrændinger! For at såret heler hurtigt, lad os se på 3 måder til førstehjælp til forbrændinger, der viste sig at være forkerte. Hvad som helst?

Læs også: 4 typer hudsygdomme at holde øje med

1. Påfør tandpasta

Vanen med at påføre tandpasta, når du oplever forbrændinger, ser ud til at være blevet en meget pålidelig ting. Især i Indonesien. De fleste tror, ​​at mynteindholdet i tandpastaprodukter kan være med til at mindske den brændende fornemmelse og give en kølende fornemmelse.

Faktisk kan påføring af tandpasta på dele af kroppen, der har forbrændinger, faktisk gøre situationen værre. Årsagen er, at tandpasta indeholder mynte og calcium, som begge faktisk kan udløse risikoen for infektion og skade hudvæv.

2. Påfør smør

Udover tandpasta er en anden ingrediens, der også ofte påføres den del af kroppen, der har forbrændinger, smør. Denne vane er beregnet til at holde huden fra luft og bakterier, der kan forårsage infektion. Nå, igen, denne tro kan ikke retfærdiggøres.

I stedet for at forhindre infektion, kan dækning af såret med smør faktisk blokere luftcirkulationen. Som et resultat bliver kropstemperaturen fanget i hudens lag og får den til at brænde endnu mere. Derudover kan spredningen af ​​dette smør gøre huden fugtig og endda få bakterier til at akkumulere og forårsage infektion.

Læs også: Slip af med ar med disse 7 naturlige måder

3. Komprimer med isterninger

Når du får en forbrænding, kan det første, der kommer til at tænke på, være ting, der kan "køle af". Dette fik folk til at tro, at forbrændinger kan behandles ved at komprimere det skadede område med isterninger.

Den gennemsnitlige temperatur for isterninger varierer fra 0 til -4 grader Celsius. Med denne kolde temperatur kan blodcirkulationen i huden og den skadede del endda stoppe. Denne tilstand kan forårsage forfrysninger og beskadigelse af hudvæv.

Læs også: Tips, så børn ikke ridser ar

Handlinger, der skal tages, når du oplever forbrændinger

Når du får forbrændinger, skal du straks kontakte lægepersonalet eller tage på hospitalet. Derfor er hurtig og passende behandling nødvendig for at minimere uønskede ting. Mens man venter på lægehjælp, er der måder at udføre førstehjælp på. Nemlig af:

  • Rengør såret med rindende vand (ikke is eller varmt vand). Lad vandet løbe gennem såret i cirka 20 minutter. Prøv at gøre dette, før huden begynder at blære. Rindende vand over det skadede område kan hjælpe med at forhindre varme i at komme til de dybere lag af huden.
  • Fugt en klud eller vatpind i koldt vand. Klap derefter forsigtigt på såret. Hold dig ikke for længe og vær forsigtig med den skadede del.
  • Undgå friktion. For at såret ikke er for alvorligt, undgå at den skadede del udsættes for friktion eller andre genstande. For at undgå dette, prøv at dække såret med en steril sårforbinding.

Eller spørg en læge om førstehjælpsråd via appen . Lægen kan kontaktes via Video/taleopkald eller Snak . Få en anbefaling fra en betroet læge med det samme. Kom nu, Hent i App Store og Google Play!