Diarré hos babyer, der stadig ammer på grund af mors indtagelse, virkelig?

, Jakarta – Selvfølgelig, når du har diarré, vil enhver, der oplever det, føle sig utilpas. Ikke kun hos voksne kan denne tilstand også opleves af børn, herunder spædbørn. Diarré er en tilstand, hvor en person vil opleve afføring oftere end normalt. Denne tilstand vil også være karakteriseret ved en vandig afføringstekstur.

Læs også: For ikke at gå i panik, find ud af årsagen til diarré hos babyer

Hos voksne kan mad eller drikke, der er udsat for bakterier og bakterier, forårsage diarré. Hvad så med babyen? Er det rigtigt, at moderens indtag kan få barnet til at få diarré? Der er intet galt i at lytte til nogle forklaringer om diarré hos spædbørn. Tag øjeblikkelig handling, hvis barnet har diarré for at undgå dehydreringstilstande, der bringer barnets helbred i fare.

Årsager til diarré hos babyer

Diarré er en af ​​de farligste sygdomme hos spædbørn. Lancering Meget godt Familie Der er forskellige årsager til, at babyer får diarré, såsom sundhedsproblemer forårsaget af bakterier, vira eller bakterier eller virkningerne af at bruge visse lægemidler. Men ikke nok med det, babyer, der stadig indtager modermælk, kan også opleve diarré. Så kan det indtag, som moderen indtager, få barnet til at opleve diarré?

Nogle fødevarer indtaget af mødre kan udløse allergi hos børn, som får børn til at opleve diarré. Der er flere fødeindtag, som mødre skal være opmærksomme på, såsom komælk, chokolade, krydret mad, mad, der indeholder gas, og også mad eller drikke, der indeholder højt koffein.

Ud over mad bør mødre også være opmærksomme, når de tager visse typer lægemidler, hvoraf den ene er afføringsmidler. Afføringsblødgøringsmidler og nogle kosttilskud kan have bivirkninger på babyer, der stadig indtager modermælk, hvoraf den ene er diarré. For det, spørg lægen direkte gennem ansøgningen om bivirkningerne af de lægemidler, som moderen vil tage for ikke at have indflydelse på barnets helbred.

Læs også: 6 vigtige fakta om diarré hos børn, som mødre bør kende

Vær opmærksom på barnets tilstand under diarré

Nogle gange vil mødre have svært ved at afgøre, hvornår barnet har diarré. Det skyldes, at barnets afføring stadig er meget varieret. Du skal dog være opmærksom på nogle tilstande, der tyder på diarré hos børn, såsom afføring, der er vandig og meget flydende, blandet med blod eller slim, grønnere og mørkere end normal afføring og en meget kraftig lugt.

Når en baby har diarré, vil der selvfølgelig være en masse spildt væske. Vi anbefaler, at du med det samme besøger det nærmeste hospital og yder førstehjælp til barnet for ikke at blive dehydreret. Når væsken, der kommer ud, er mere end det indtag, der kommer ind, kan denne tilstand øge risikoen for dehydrering som en komplikation til diarré hos spædbørn.

Her er nogle tegn på dehydrering hos babyer:

  1. Nedsat mængde vandladning.
  2. Tør mund og læber.
  3. Du må ikke fælde tårer, når du græder.
  4. Har en hulning ved kronen.
  5. Bliv mere passiv og flyt dig ikke meget rundt.

Det er nogle tegn på dehydrering, som du skal være opmærksom på. Ignorer ikke, hvis den diarré, som barnet oplever, er ledsaget af flere andre tegn, såsom feber, barnet ser utilpas ud, barnet har svært ved at hvile eller sove, kaster op og diarré, der ikke går over i 24 timer.

Læs også : Barn med diarré på grund af fast føde, hvad skal moderen gøre?

Vi anbefaler, at når et barn har diarré, ikke holder op med at indtage væske, både modermælk og modermælkserstatning. Glem ikke at holde barnets tilstand godt tilpas, ved at skifte ble ofte, når barnet har diarré og altid holde både baby og mor rene.

Reference:
Meget godt Familie. Tilgået 2020. Udseende, årsager og behandling af babydiarré.
American Academy of Pediatrics. Hentet 2020. Diarré hos babyer.