Madtabuer for mennesker med ondartede tumorer

, Jakarta - En tumor er en vævsmasse dannet ved ophobning af unormale celler. Normalt ældes celler i kroppen, dør og erstattes af nye celler. Tilstedeværelsen af ​​tumorer kan forstyrre denne cyklus. Især hvis svulsten er ondartet, så den bliver til kræft. Kost er tæt forbundet med håndtering af ondartede tumorer. Mere information kan læses nedenfor!

Diæt til patienter med ondartede tumorer

Kost er meget vigtig for mennesker med ondartede tumorer, fordi fødevarer er en leverandør af kropsvævsvækst. Ifølge sundhedsdata offentliggjort af National Comprehensive Cancer Network, plantefødevarer, der indeholder antioxidanter, såsom beta-caroten, lycopen og vitamin A, C og E, kan beskytte kroppens celler mod frie radikaler.

Læs også: Skal vide, forskellen mellem kræft og tumor

Fytokemikalier, der findes i frugter, grøntsager, nødder og frø, er forbindelser, der kan modvirke virkningen af ​​kræftfremkaldende stoffer (kræftfremkaldende stoffer) og hjælpe celler med at hæmme udviklingen af ​​kræft. Så hvilke typer mad er tabu for mennesker med ondartede tumorer?

  1. Soja kosttilskud

Ifølge sundhedsdata offentliggjort af American Cancer Society, er det ganske sikkert at spise sunde sojabønner for mennesker med ondartede tumorer. Det frarådes dog at tage sojatilskud, som angiveligt indeholder høje koncentrationer af isoflavoner meget højere.

  1. Mad forarbejdet i plastikbeholdere (mikrobølgeovn)

Ifølge sundhedsdata offentliggjort af Harvard Health Publishing, når mad pakkes ind i plastik eller placeres i en plastikbeholder og derefter lægges i mikroovn, Bisphenol-A (BPA) og phthalater, som menes at være hormonforstyrrende, kan lække ud i fødevarer.

Overførslen af ​​stoffer indeholdt i denne plastik har en tendens til at være større med fede fødevarer, såsom kød og ost sammenlignet med andre fødevarer. Så det er bedre, hvis du spiser sundt.

Læs også: 6 symptomer på tumorer, der ikke bør undervurderes

  1. Stegt eller grillet mad

Fødevarer, der forarbejdes ved stegning og bagning, er højere i skadelige forbindelser, såsom mættet fedt og kolesterol, som kan forværre ondartede tumorer.

  1. Sukkerholdige slik

Indtagelse af sukkersødede fødevarer er mindre tilbøjelige til at udvikle maligne tumorer, fordi sukkerholdige fødevarer hjælper tumorer med at metastasere og øge deres spredning til andre områder af kroppen.

  1. Pakket mad eller Instant Food

Det sidste madtabu for mennesker med ondartede tumorer og skal undgås er instant mad eller pakket mad. Disse fødevarer bør ikke spises, fordi de indeholder meget høje konserveringsmidler.

Indholdet af disse konserveringsmidler kan forværre maligne tumorer. Instant fødevarer, såsom nudler, sardiner, mælkedrikke på dåse og mange flere, bør ikke indtages.

Læs også: Hovedpine er et tegn på en hjernetumor?

Det er madtabuet for mennesker med tumorer, som du skal kende. Hvis du stadig har spørgsmål om kostrestriktioner eller ondartede tumorer, kan du også have drøftelser med læger gennem ansøgningen .

Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme-/videoopkald, når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Du kan nemt modtage lægeråd med Hent Ansøgning på Google Play eller App Store lige nu.

Reference:
WebMD. Hentet i 2020. Hvad er en tumor?
National Comprehensive Cancer Network. Tilgået 2020. Ernæring til kræftoverlevere.
American Cancer Society. Hentet 2020. Soja- og kræftrisiko.
Harvard Health Publishing. Tilgået 2020. Mikroovn mad i plastik: farligt eller ej?
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Diætvalg til at hjælpe med at forebygge brystkræft.
Samtalen. Fået adgang i 2020. Seks fødevarer, der øger eller mindsker din risiko for kræft.