Er dette den kirurgiske procedure til behandling af brok?

, Jakarta – Føler du, at der er en bule i nogle dele af din krop og kan forårsage smerte, er det måske forårsaget af et brok. Denne sygdom, også kendt som afstamning, kan forekomme hos både mænd og kvinder, selv små børn. En person, der lider af det, skal i behandling, så det ubehag, der opstår, kan gå tabt, hvoraf en er operation. Hvad er så operationsproceduren? Find ud af mere her!

Kirurgiske procedurer til behandling af brok

En brok er en lidelse, hvor fedtvæv eller et organ skubber mod et svagt område af det omgivende bindevæv eller muskelvæg. Dette forårsager buler i kroppen, der kan opstå i maven, navlen, lårene og lysken. Denne sygdom kan normalt ikke forbedres af sig selv, så den kræver passende behandling, hvoraf den ene er kirurgi.

Læs også: Her er hvad du behøver at vide om brok

I sjældne tilfælde kan denne sygdom føre til livstruende komplikationer. Derfor anbefaler mange læger ofte operation. Det er dog ikke alle brok, der kræver øjeblikkelig behandling, det hele afhænger af deres størrelse og symptomer. Hvis der ikke er symptomer, er der måske slet ikke behov for behandling.

Så har du brug for en operation for at behandle et brok?

Læger vil anbefale at få denne behandling, hvis en person oplever noget af følgende:

Væv i kroppen, der er fanget i bugvæggen eller kaldes indespærring. Hvis det ikke behandles, kan vævet kvæles og afbryde blodtilførslen til området.

Et brok bliver til en kvælning, som kan forårsage permanent skade og er en kirurgisk nødsituation. Kvalte organer, såsom tarmene, kan dø, hvis de ikke fjernes med det samme, og kan forårsage alvorlige problemer. Hvis du oplever nogle symptomer på hæmorider, såsom smerter eller klumper i flere dele af kroppen, er det en god idé at få dig tjekket med det samme.

Læs også: Brok behandles ikke, vær opmærksom på disse komplikationer

Hvis du oplever nogle af symptomerne forbundet med et brok, er det en god idé at tjekke dig selv på et hospital. Flere hospitaler, der samarbejder med kan bestilles gennem applikationen, så du ikke skal komme direkte. Så derfor, Hent appen lige nu!

Efter at have bekræftet, om brokken, der opstår, kræver operation, er der flere metoder, der kan gøres, herunder:

1. Åbn Operation

Denne medicinske procedure udføres i første omgang ved at give generel anæstesi før operationen. Kirurgen begynder at lave snit for at åbne huden. Langsomt og forsigtigt skubbes brokket tilbage på plads, binder det eller slipper det afhængigt af situationen. Derefter vil lægen lukke det svage muskelområde med sting. Hvis brokket er større, vil lægen tilføje et stykke fleksibelt net for at forhindre, at denne lidelse gentager sig.

2. Laparoskopisk kirurgi

Til denne handling vil din mave blive pumpet med harmløs gas. Denne metode kan give kirurgen et bedre overblik over organerne. Derefter laves et lille snit nær brokstedet, og et laparoskop indsættes. Kirurgen bruger billederne fra apparatet som en guide til at reparere brokken. Ligesom åben operation skal modtageren stadig have generel anæstesi.

Læs også: Find ud af 4 symptomer på brok baseret på typen

3. Robotbrokkirurgi

Denne operation til behandling af vaginal afstamning er mere eller mindre som laparoskopisk kirurgi, ved at bruge den samme metode i alle procedurer. Forskellen er, at kirurger udfører operationer og kirurgiske instrumenter via en konsol i et separat rum. I mellemtiden kan robotbrok kirurgi bruges til nogle små brok eller svage områder. Men nu kan den også bruges til at rekonstruere bugvæggen.

Fordelen ved robotlaparoskopisk kirurgi er, at den kan give fremragende tredimensionelle billeder af indersiden af ​​maven. Robotkirurgi kan også give kirurger mulighed for nemt at lave suturer til væv og masker i maven. Alligevel skal medicinske eksperter stadig bestemme den mest passende metode til behandling af broksygdom.

Det er nogle af de operationer og procedurer, der kan være kendt for at behandle brok. Det vigtigste du skal gøre er at få tjekket dig selv, om du har en klump i kroppen, selvom det giver smerter. Tidlig behandling skal virkelig gøres for at forhindre større problemer i at ske i fremtiden.

Reference:
WebMD. Tilgået i 2021. Har jeg brug for operation for brok?
Cleveland Clinic. Tilgået i 2021. Hernia Repair Surgery.