Pas på tandsundheden, dette er forskellen mellem panoramisk og periapical

Jakarta – Glem ikke at være flittig til at børste tænder, før du går i seng eller efter at have spist. Dette gøres naturligvis for at bevare dine tænders sundhed. Beskadigede tænder har potentiale til at blive en kronisk sygdom. Der er mange måder, du kan gøre for at bevare tandsundheden, nogle af dem ved at spise sund mad og flittigt tjekke med tandlægen hver 6. måned.

Ved at besøge tandlægen får du naturligvis god tandpleje. Ikke kun behandling, du kan få den rigtige behandling til de tandsundhedsproblemer, du står over for. En måde, du kan gøre for at finde ud af tilstanden af ​​din tandsundhed, er at tage tandrøntgenbilleder.

Læs også: Mors tandhygiejne kan påvirke fosterets sundhed, hvordan kan du det?

Tandrøntgen bliver brugt af tandlæger til at finde ud af, hvilke tandproblemer du oplever. Tandrøntgenbilleder hjælper dig med at finde ud af tilstanden af ​​huller i tænderne, god eller skjult tandstruktur og tilstedeværelsen af ​​knogletab, som ikke er direkte synligt.

Der er flere typer af dental røntgenstråler, der bruges af tandlæger til at bestemme tilstanden af ​​tandsundhed, hvoraf nogle er panoramiske og periapikale. Begge røntgenprocesser bruger mindre strålingsniveauer. Lad os lære disse to typer tandrøntgenbilleder at kende!

Panorama røntgen

Denne type dental røntgen har til formål at beskrive kæben bredt i dette tilfælde tilstanden af ​​tænderne, bihulerne, næseområdet og også leddene i kæben. Ved at lave et panoramisk røntgenbillede kan man se forstyrrelser i munden som stablede tænder, knogleabnormiteter, cyster, tumorer, infektioner og brud. Dette vil gøre det lettere for tandlægen at diagnosticere problemer i munden.

Læs også: Disse er fordelene ved tandundersøgelse med panorama

Periapikal røntgen

Når du tager et tandrøntgenbillede med den periapikale røntgenteknik, viser resultaterne af dette røntgenbillede hele din tand fra tandens krone til rødderne og knoglerne, der understøtter dine tænder.

Røntgenstråler med denne teknik bruges til at lede efter tandproblemer, der er under overfladen af ​​tandkødet eller i kæben, såsom stablede tænder, cyster, tumorer eller knogleforandringer forårsaget af visse sygdomme. Denne røntgenteknik giver tandlægen mulighed for at bestemme den næste behandling, der skal udføres.

Hvornår skal du have en tandrøntgen?

Du bør prøve at besøge tandlægen regelmæssigt hver 6. måned. Udover at sikre dine tænders sundhed, er der flere mål, du kan gøre ved at lave tandrøntgenbilleder, såsom at finde ud af problemer i munden tidligt. På den måde bliver håndteringen selvfølgelig hurtigere og mere præcis.

At kende tilstanden af ​​de tænder, der samler sig tidligt, kan faktisk gøres for at forhindre, at tændernes position bliver for overfyldt og også stram. Dette kan bruges til at planlægge forbedringer af tændernes arrangement, så tænderne ser pæne ud. Når du har meget alvorlige huller, udføres tandrøntgenbilleder for at forberede terapi for huller og tandudtrækning.

Udover at børste tænder, kan du faktisk vedligeholde din tandsundhed ved at spise sund mad, som er meget nyttig for dine tænder. Spis mad, der har masser af calcium, så dine tænder er stærkere og undgår forfald. Har du problemer med tandsundheden, kan du bruge applikationen at spørge lægen direkte. Kom nu, Hent Ansøgning via App Store eller Google Play!

Læs også: Er det rigtigt, at Panoramic kun bruges til tandfyldninger?