Duodenal atresi, tarmsygdomme, der kan helbredes med kirurgi

Jakarta - Duodenal atresi er en del af atresi, som er en medfødt abnormitet ved fødslen, der opstår på grund af lukning af et bestemt hul eller fordøjelseskanalen. Atresi forekommer ikke kun i tolvfingertarmens åbning (tarmen i tolvfingertarmen), men også i jejunum (tom tarm), ileum (absorptionstarmen) eller tyktarmen (tyktarmen).

Få mere at vide om duodenal atresi

Duodenal atresi er en tilstand, hvor duodenum ikke udvikler sig ordentligt. I denne tilstand åbner duodenum sig ikke helt, hvilket blokerer passagen af ​​mad fra maven til tarmen for fordøjelsen. Dette forårsager øgede niveauer af fostervand under graviditeten (polyhydramnios) og tarmobstruktion hos den nyfødte. De fleste af disse tilfælde er ledsaget af andre fødselsdefekter, herunder trisomi 21 eller Downs syndrom .

Selvom det endnu ikke er kendt med sikkerhed, har eksperter mistanke om, at denne tilstand opstår på grund af umoden embryoudvikling, især i tolvfingertarmen. Her er nogle ting, du behøver at vide om duodenal atresi:

Symptomer på duodenal atresi

Følgende er nogle af de symptomer, som babyer med duodenal atresi oplever:

  • Hævelse af den øvre del af maven (denne tilstand er sjælden).
  • Oplever ikke vandladning (BAK) eller afføring (BAB).
  • Babyer har svært ved at drikke på grund af obstruktion i tolvfingertarmen.
  • Passerende opkast med en grøn farve. Dette kan ske gentagne gange, selvom barnet ikke får mad eller drikke i flere timer.

Diagnose af duodenal atresi

Diagnosen duodenal atresi bekræftes normalt på to måder:

  • Ultralyd (USG)

Generelt vil gravide kvinder med føtale tilstande med duodenal atresi opleve en stigning i mængden af ​​fostervand (polyhydramnios) under graviditeten. Dette sker på grund af fosterets manglende evne til at sluge fostervand og absorbere det i fordøjelseskanalen. Således at lægen gennem ultralyd kan opdage muligheden for duodenal atresi gennem mængden af ​​fostervand i livmoderen.

  • Røntgenundersøgelse

Denne undersøgelse udføres for at bestemme tilstanden af ​​maven og tolvfingertarmen. For i dette tilfælde har maven og tolvfingertarmen tendens til at forstørre sig på grund af en obstruktion i den ene del af fosterets tolvfingertarm. Denne tilstand er kendt som " dobbelt boble ”.

Duodenal atresi behandling og behandling

Behandling og behandling af duodenal atresi kan ske med flere procedurer. Startende fra at suge den indespærrede væske ud i barnets mave, give intravenøse væskeinfusioner, til operation (kirurgi). Denne operation udføres for at forbinde tolvfingertarmen før og efter blokeringen, så kontinuiteten i tolvfingertarmen vender tilbage til normal. Således kan væsker og mad fra maven komme ind i tarmen og fordøjes ordentligt.

For at forhindre duodenal atresi eller andre medfødte abnormiteter skal mødre have regelmæssige prænatal kontrol. Dette gøres for at opdage muligheden for duodenal atresi, som kan påvirke barnets tilstand ved fødslen. For jo tidligere det opdages, jo større er chancerne for at blive helbredt. For selvom denne duodenal atresi er en medfødt tarmlidelse, kan denne sygdom stadig helbredes med operation. (Læs også: Arfabian, Genvundet fra Duodenum Atresia )

Hvis du har andre spørgsmål om graviditet, kan du spørge din læge . Mor skal bare downloade appen i App Store og Google Play, og gå derefter til funktioner Kontakt læge at spørge lægen når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/video opkald. Så lad os bruge appen lige nu!