5 Sygdomme Overført fra Dyr

Jakarta - At spise en række dyrekød har mange fordele for kroppen. For eksempel at opfylde behovene for ernæringsindtag lige fra protein, fedt, vitaminer til kulhydrater. Udover at blive spist, kan visse dyr også bruges som kæledyr, hvilket har mange fordele, fordi denne aktivitet kan slippe af med ensomhed, stress og endda forbedre kroppens sundhed.

Alligevel er der tidspunkter, hvor disse dyr kan forårsage en række problemer for kroppen. Årsagen er, at der er flere sygdomme, der kan overføres fra dyr. Nå, her er forklaringen:

1. Rabies

Eksperter siger, at denne sygdom er forårsaget af en virus lyssavirus overføres til mennesker fra dyr, der har fået denne sygdom. Overførselsmåden for denne sygdom kan være gennem spyt, der kommer ind i menneskekroppen gennem en bid. Ikke nok med det, denne sygdom kan også overføres gennem ridser, hvis det rabiate dyr tidligere havde slikket sine negle. Derudover var der i nogle tilfælde også nogen, der fik rabies, fordi såret på hans krop blev slikket af et dyr, der var inficeret med rabies.

Nå, når nogen har fået rabies, kan denne sygdom også overføres fra menneske til menneske. Men indtil nu, hvad der er blevet bevist, er overførsel gennem transplantation eller organtransplantation.

Læs også: Englands landshold er vaccineret med rabies, her er hvad du behøver at vide

Som med sygdomme forårsaget af andre vira, varierer tiden for rabiesvirussen til at inkubere meget. Men ifølge virologer kan dette normalt inkubere mellem to uger og tre måneder.

Nå, efter at have kommet ind i kroppen gennem bid af et inficeret dyr, vil denne virus formere sig i den krop, den er vært for. Den næste fase, vil virussen gå til nerveenderne og fortsætte til rygmarven, indtil hjernen med en meget hurtig formering. Det stopper ikke der, denne virus kan også spredes til lungerne, nyrerne, leveren, spytkirtlerne og andre organer.

2. Herpes B

Ifølge eksperter i infektionssygdomme kan herpes B-virus overføres gennem abers eller abers spyt. Du skal være forsigtig, for denne virus er potentielt dødelig. Eksperter siger, at herpes B kan forårsage hjernebetændelse (hjernebetændelse), hvis udvikling er svær at forudsige. Derfor er hurtig og effektiv diagnose og behandling nøglen til behandling af denne tilstand.

Heldigvis er tilfælde af herpes B, der overføres til mennesker, ifølge eksperter fra Vanderbilt University School of Medicine i Nashville, Tennessee, USA, stadig ret sjældne.

3. Toxoplasma

Ikke kun rabies, sagde katteeksperter, det kan også overføre toxoplasmose. Ifølge eksperten ovenfor kan toxoplasma blive udsat for mennesker, hvis de kommer i kontakt med forurenet katteafføring eller indtager forurenet mad og drikke.

For de af jer, der er gravide, bør du være forsigtig med denne sygdom. Årsagen er, at eksperter er meget bekymrede for, at denne virus kan spredes fra mor til foster. Hvad værre er, Toxoplasma har potentialet til at forårsage infektion i babyen i livmoderen, hvilket kan forårsage abort, handicap i babyen og endda døden for barnet i livmoderen. Hvad du behøver at vide, alvorlig toxoplasmose kan forårsage skade på øjne, hjerne og andre organer.

Læs også: Ikke Toxo, Hold hunde Pas på Compylobacter

4. Lyme

Denne sygdom er en tilstand i form af en ondartet infektion, der angriber immunsystemet. Ikke kun det, sygdom Lyme kan også forårsage hjernebetændelse, meningitis og lammelser. Eksperter siger, borreliose er forårsaget af bid af lopper, der lever på dyr som fugle, hjorte og rotter.

Tja, fordi bidet fra en flåt ledsaget af et lille rødt udslæt på huden ikke gør ondt, er mange mennesker ikke klar over, at de er blevet bidt af flåten. Dette udslæt kan aftage eller forsvinde inden for 1-2 uger og er nogle gange ledsaget af høj feber, muskelsmerter og hævede led.

5. Salmonellose

Denne dyrebårne sygdom angriber ikke kun mennesker gennem pestforurening og ved at spise rå æg. Salmonellose kan også overføres gennem afføring med kæledyr, der er blevet smittet.

Eksperter siger, at en person, der har salmonella, normalt vil opleve diarré, feber og mavekramper inden for 12 til 72 timer efter infektion. Hvilke dyr kan så overføre denne sygdom? Ifølge eksperter kan ænder, fugle, hunde, høns, heste, firben, slanger og skildpadder overføre denne sygdom til menneskekroppen.

Læs også : 4 tips til at holde kæledyr til børn

Nå, for dem af jer, der ønsker at vide om sygdommene ovenfor, kan du spørge direkte til lægen gennem ansøgningen. Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!