Du kan ikke være skødesløs, her er 3 måder at behandle tinnitus på

, Jakarta - Tinnitus beskrives generelt ved ringen for ørerne. Men lyde som hvislen, fløjten og summen kan også forekomme hos en person, der har tinnitus i ørerne. Denne lidelse kan skyldes mange ting, og den behandling, der udføres, kan variere. Tinnitus kan behandles på et hospital såvel som behandling i hjemmet.

Aktiviteter, der udføres hver dag, og miljøpåvirkninger kan forårsage, at en person lider af tinnitus. Denne øresygdom er en almindelig ting, der kan påvirke alle i enhver aldersgruppe. Men mænd er mere udsatte for at udvikle denne lidelse end kvinder. Tinnitus kan undgås ved at reducere de risikofaktorer, der kan forårsage det.

Læs også: Hvordan man forebygger tinnitus, der skal forstås

Tinnitus behandling

Der er flere måder at behandle tinnitus på, afhængigt af hvad der forårsager det. Følgende er behandlinger, der udføres for at eliminere irriterende lyde i ørerne:

  1. Behandling af den helbredstilstand, der forårsagede det

En måde at behandle tinnitus på er at behandle den sygdom, der forårsager den. Tinnitus kan være et symptom, der opstår på grund af sygdommen. Hvis tinnitus er forårsaget af en helbredstilstand, kan din læge gøre en række ting for at lindre disse symptomer, såsom:

  • Fjernelse af ørevoks kan reducere symptomerne på tinnitus.
  • Behandling af blodkarsygdomme, der kan forårsage dette ved at tage medicin, kirurgi eller andre behandlinger.
  • Hvis tinnitus er forårsaget af at tage medicin, kan din læge bede dig om at stoppe med at tage medicinen eller skifte til en anden medicin.

Læs også: Kend tinnitus, der forårsager hyppige ringen for ørerne

  1. Undertrykke støj

Støjen forårsaget af tinnitus kan i nogle tilfælde undertrykkes ved at bruge ' hvid støj ', så det ikke forstyrrer aktiviteten for meget. Derudover kan lægen også råde dig til at bruge en elektronisk enhed for at eliminere den støj, der opstår. Enhederne er:

  • Hvid støj maskine

Maskine hvid støj er et værktøj, der genererer lyde fra omgivelserne ved hjælp af en simulering, såsom regn eller lyden af ​​fugle. Denne metode er ret effektiv for mennesker med tinnitus. Dette kan hjælpe dig med at sove og understøttes af en behagelig rumatmosfære, der kan eliminere støj, der opstår om natten.

  • Høreapparater

Det kan også hjælpe dem af jer, der har høreproblemer, der forårsager summen.

  • Maskeringsanordning

Disse enheder ligner høreapparater, men producerer et vedvarende lavt lydniveau og undertrykker derved symptomerne på tinnitus.

Læs også: Lytter du ofte til høj musik, risiko for tinnitus?

  1. Indtagelse af stoffer

Indtagelse af stoffer kan faktisk ikke helbrede tinnitus. Men i nogle tilfælde kan det reducere sværhedsgraden af ​​symptomer, der opstår til komplikationer. Medicin, som din læge kan anbefale, er:

  • Din læge kan ordinere tricykliske antidepressiva, såsom amitriptylin og nortriptylin, som har vist sig at virke i nogle tilfælde. Dette lægemiddel bør dog kun bruges til svær tinnitus, da det kan forårsage bivirkninger såsom sløret syn, forstoppelse og hjerteproblemer.
  • Indtagelse af lægemidlet alprazolam eller xanax kan hjælpe med at minimere symptomerne på tinnitus. Imidlertid kan bivirkninger, der kan opstå, såsom døsighed og kvalme, blive vane.

Det er nogle måder at behandle tinnitus på, som du kan gøre. Har du spørgsmål vedrørende høretab, kan lægen fra klar til at hjælpe. Vejen er med Hent Ansøgning i smartphone du!