Her er stadierne af HIV-virus, der inficerer kroppen

, Jakarta - HIV ( human immundefekt virus ) er en virus, der angriber immunsystemet. Hvis HIV ikke behandles, kan en person udvikle AIDS ( erhvervet immundefektsyndrom ). At lære det grundlæggende om hiv er vigtigt for at sikre, at du forbliver sund og undgår at blive hiv.

citere Centre for Disease Control and Prevention , HIV-infektion hos mennesker kommer fra en type chimpanse i Centralafrika. En version af chimpansevirussen (kaldet simian immundefektvirus eller SIV) kan overføres til mennesker, når mennesker jager disse chimpanser efter kød og kontakt med deres inficerede blod. Forskning tyder på, at hiv kan være gået fra chimpanser til mennesker siden slutningen af ​​1800-tallet og derefter spredt sig over hele verden. Så hvad er stadierne af HIV-virus, der inficerer den menneskelige krop? Tjek følgende anmeldelse!

Læs også: Skal vide, HIV og AIDS er forskellige

Stadier af HIV-infektion

HIV-virussen kan trænge ind i menneskekroppen på flere måder, såsom gennem samleje, gennem modermælk, nåle, bloddonation og organtransplantationer. HIV-infektion vil angribe CD4-celler eller celler, der spiller en vigtig rolle i det menneskelige immunsystem. I den medicinske verden omtales CD4-celler også ofte som lymfocytter eller hvide blodlegemer eller T-celler. Desværre angriber HIV-virussen ikke kun CD4-celler, men forsøger også at ødelægge dem.

I store træk vil T-celler eller lymfocytter blive brugt af HIV-virussen til at sprede og inficere alle dele af den menneskelige krop. Processen med at angribe og ødelægge T-celler af HIV-virus er også kendt som HIV-livscyklussen. HIV livscyklus ). Derefter inficerer denne HIV-virus den menneskelige krop gennem følgende stadier:

  • Indbinding. På dette stadium vil virussen let binde sig til overfladen af ​​CD4-celler. Det kan skyldes, at HIV-virussen også har proteiner, så T-celler nemt accepterer HIV-virussen for at komme ind i deres celler.
  • Fusion. På dette stadium vil HIV-virus let slutte sig til CD4-cellemembranen. Dette skyldes, at hiv-virussen forsøger at duplikere de gener, som mennesker har.
  • Omvendt transskription . HIV-virussen har også RNA-gener og forsøger at duplikere DNA-gener, som mennesker har. Denne proces tillader HIV-virussen at trænge ind i T-cellens kerne og kombineres med cellens genetiske materiale.
  • Integration . På dette stadium vil HIV-virussen frigive og indsætte HIV-DNA i værtscellen. Uden at være klar over det, når celler forsøger at producere nye proteiner, vil de producere og lave nye HIV-celler.

Læs også: Disse 3 tests til at opdage HIV og AIDS

  • Replikation. Efter at HIV-virussen er blevet 'en del' af hvide blodlegemer eller lymfocytter, vil virussen bruge T-celler som et værktøj til at producere mere HIV-virus.
  • forsamlinger. På dette stadium vil HIV-viruset, der uforvarende er blevet produceret af CD4-celler, flytte til celleoverfladen. De samles derefter med forskellige andre vira, der er umodne eller stadig vokser. Husk, at den HIV-virus, der kan angribe andre kropsceller, er en voksenvirus.
  • Spirende . Denne virus vil frigive enzymer, der ejes af HIV-virus. Den modne eller modne virus vil derefter inficere eller overføre den til andre CD4-celler.

Læs også: Undergår en knoglemarvstransplantation, er det sandt, at mennesker med hiv/aids har potentialet til at komme sig?

Den eneste måde at vide med sikkerhed, om du har hiv, er at blive testet. At kende din hiv-status vil hjælpe dig med at træffe sunde beslutninger om at forebygge eller overføre hiv til andre. Du kan også spørge lægen kl om den hiv-testprocedure, du kan udføre. Lægen vil forklare detaljeret, hvad du skal være opmærksom på for at udføre denne test.

Husk, at der i øjeblikket ikke er noget effektivt lægemiddel. Når først folk får hiv, har de det for livet. Men med ordentlig lægehjælp kan hiv kontrolleres. Mennesker med hiv, som får effektiv hiv-behandling, kan leve et langt, sundt liv og helt sikkert beskytte deres partnere mod truslen fra hiv-virussen.

Reference:
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået 2020. Om HIV.
HIV.gov. Hentet 2020. Hvordan kan du vide, om du har hiv?
Kompas. Tilgået i 2020. Rejsen til HIV-infektion i den menneskelige krop.