5 måder at øge kvinders seksuelle ophidselse under overgangsalderen

Jakarta - Overgangsalderen er den periode, hvor menstruationscyklussen slutter naturligt, når kvinder er 45-55 år. En kvinde kan siges at være i overgangsalderen efter ikke at have haft menstruation i 12 måneder. I overgangsalderen vil æggestokkene ikke længere producere æg på regelmæssig basis. Manglende menstruation opstår også, fordi livmoderslimhinden ikke længere dannes.

Læs også: Forholdet mellem overgangsalderen og hyperparathyroidisme

Overgangsalderen vil stoppe kvinders reproduktionsevne, så de ikke vil kunne opleve graviditet. Ud over ophøret af evnen til at reproducere, vil en kvindes seksuelle evne også langsomt falde. Når denne tilstand opstår, ønsker de fleste kvinder ikke at have sex. Ikke kun det, dette er, hvad der sker, når kvinder er kommet i overgangsalderen:

  • Risiko for osteoporose på grund af nedsatte niveauer af hormonet østrogen i kroppen.

  • Fedt i kroppen vil stige, så nogle kvinder oplever ofte overvægt.

  • Mærker ofte varmen som er ret generende, selvom du er indendørs. Hedetokter opstår på grund af hormonelle ændringer i kroppen.

  • Det er meget svært at sove og vågner ofte om natten.

  • Chancer for at opleve en seksuelt overført infektion eller infektion i skeden, på trods af et fald i seksuel lyst.

Læs også: Hvornår har kvinder brug for østrogenhormonbehandling?

Hvordan man øger seksuel ophidselse under overgangsalderen

Nedsat seksuel lyst hos kvinder i overgangsalderen er generelt forårsaget af ændringer i hormonniveauer i kroppen. I overgangsalderen vil hormonet østrogen, som spiller en vigtig rolle i den seksuelle funktion, falde. Dette vil have indflydelse på vanskeligheden ved at blive ophidset og få orgasme. Sådan øger du sexlysten i overgangsalderen!

  • laver Kegels

Kegel-øvelser eller bækkenbundsøvelser menes at øge muskelstyrken for at hjælpe med at øge seksuel ophidselse og orgasme hos kvinder, der er kommet i overgangsalderen. Kegel-bevægelser kan udføres ved at stramme bækkenmusklerne, såsom at stoppe strømmen af ​​urin. Hold derefter i et par sekunder, og gentag den samme bevægelse.

For maksimale resultater, gør denne bevægelse tre gange om dagen. Selve fordelene kan mærkes omkring 4-6 uger senere. Hvis fordelene ikke kan mærkes, kan det være, at den bevægelse, du laver, er forkert.

  • Indtagelse af sund, afbalanceret næringsrig mad

Ud fra en gennemført undersøgelse fandt forskerne en sammenhæng mellem højt kolesteroltal og kvinder, der har svært ved seksuel ophidselse og orgasme. Når først kolesterol ophobes i arterierne, begrænser det blodcirkulationen til bækkenområdet, hvilket forårsager nedsat vaginal fornemmelse og gør det sværere at nå orgasme.

For at holde kolesterolniveauet i kroppen afbalanceret, anbefales indtagelse af sunde, afbalancerede nærende fødevarer. De anbefalede fødevarer er fuldkorn, kartofler, svampe, fisk, tofu og bønner.

  • Indtagelse af vitaminer og mineraler

Øget seksuel lyst i overgangsalderen kan så gøres ved at tage vitaminer og mineraler, såsom vitamin B. Disse vitaminer fungerer for at forhindre nedbrydning af dopamin og serotonin og hjælper derved kroppen med at holde sig energisk. Derudover er zink nødvendig for at hjælpe med at øge testosteronproduktionen og forhindre omdannelsen af ​​testosteron til østrogen.

  • Yoga

Yoga er en måde at øge seksuel lyst i overgangsalderen. Udover at være med til at blive sundere, kan yoga også være en libido-booster for kvinder eller mænd. Ikke kun det, yogastillinger kan også hjælpe med at øge orgasme ved at øge blodcirkulationen til de seksuelle organer.

  • Hvil nok

Det sidste skridt i at øge den seksuelle lyst i overgangsalderen er at få nok hvile. At få nok søvn kan hjælpe med at forbedre insulinrespons, kontrollere cortisolniveauer og øge produktionen af ​​østrogen, testosteron og progesteron. Jo højere niveauet af kønshormoner i kroppen, jo højere vil en persons seksuelle ophidselse være.

Læs også: Når man går ind i overgangsalderen, er dette en sund livsstil at efterligne

Hvis en række trin ikke er i stand til at øge den seksuelle lyst i overgangsalderen, bedes du diskutere direkte med lægen i ansøgningen for at få de rigtige håndteringstrin!

Reference:

Menopause.org. Tilgået 2020. Sådan øger du din seksuelle lyst under overgangsalderen.
Hverdagssundhed. Tilgået i 2020. Lav libido? Sådan får du god sex efter overgangsalderen.
Healthline. Hentet 2020. Påvirker overgangsalderen din libido?