Diabetes kan helbredes ved at faste, virkelig?

, Jakarta - Diabetes er en sygdom forårsaget af forhøjede niveauer af sukker eller glukose i blodet. Hovedårsagen til diabetes er dårlig kost, nemlig vanen med at overspise eller spise mad, der indeholder masser af tilsat sukker. Diabetes får bugspytkirtlen til at arbejde hårdere for at producere insulin for at kompensere for det overskydende glukose.

Hvis den efterlades alene, vil bugspytkirtlen være træt og ude af stand til at producere nok insulin og føre til diabetes. Så er der en måde, man kan gøre for at helbrede denne sygdom? Er det rigtigt, at diabetes kan helbredes ved at faste? Find ud af svaret i den følgende artikel!

Læs også: Type 1 og 2 diabetes, hvad er mere farligt?

Fastende tips til diabetikere

Diabetes er en langvarig eller kronisk sygdom. Denne tilstand vil være karakteriseret ved høje niveauer af glukose i blodet. Glukose ophobes i blodet på grund af ikke at blive optaget af kroppens celler korrekt. Denne tilstand kan forårsage forskellige lidelser i kroppens organer. Hvis diabetes ikke kontrolleres ordentligt, kan denne tilstand være livstruende.

Men bare rolig, mennesker med diabetes kan stadig slutte sig til at faste. Med en note håndteres denne sygdom korrekt, og blodsukkerniveauet hos personer med diabetes er godt kontrolleret, også før faste. Faste er dog ikke én måde at helbrede diabetes på.

Men hvis den køres på den rigtige måde, kan faste give enorme fordele for mennesker med diabetes. En af fordelene ved at faste er at kontrollere blodsukkerniveauet, så symptomerne på diabetes viser sig ikke let. Symptomer, der vil dukke op hos personer med diabetes, omfatter hyppig tørst og sult, hyppig vandladning, vægttab uden tilsyneladende grund, nedsat muskelmasse, sår, der er svære at hele, sløret syn, svaghed, hyppige infektioner og ketoner i urinen.

Læs også: 2 nemme tricks til at overvinde diabetes

En af fordelene ved at faste for personer med diabetes er, at blodsukkerniveauet er kontrolleret eller forbliver stabilt. Når man ikke faster, opbevares og fordøjes maden i maven i 4 timer. Derefter vil det blive optaget af tarmene i 4 timer. Så omkring 8 timer holder maven, tarmene, inklusive bugspytkirtlen ikke op med at virke. Hvis en person spiser 3 gange om dagen, har disse organer næsten ikke tid til at hvile.

Nå, faste vil give disse organer en pause på omkring 4 timer til at renovere, reparere og regenerere beskadigede celler. Under faste sker der ændringer i de aminosyrer, der ophobes fra maden. Spisemønstre, mens du faster, kan levere essentielle fedtsyrer og aminosyrer, når du spiser sahur og bryder fasten. Så der dannes skud af protein, fedt, fosfat, kolesterol og andre for at bygge nye celler.

Denne regenereringsproces vil også være meget effektiv, når nogen faster. Når du ikke faster, vil energi fokusere på fordøjelsesprocessen. I mellemtiden, når man faster, vil energi fokusere på den totale regenerering af nye celler, herunder pancreasceller.

Læs også: Bange for diabetes? Disse er 5 sukkererstatninger

Hvis du har en historie med diabetes, men ønsker at faste, bør du først diskutere det med din læge eller sundhedspersonale. For at gøre det nemmere kan du bruge applikationen at kontakte lægen via Videoer/Taleopkald eller Snak. Fortæl de oplevede klager og få den bedste information fra eksperterne. Kom nu, Hentnu!

Reference:
Meget godt. Tilgået i 2021. Diabetes og intermitterende faste.
Diabetes.co.uk. Fået adgang i 2021. Fastende blodsukkerniveauer.
Diabetes UK. Tilgået i 2021. faste og diabetes.