Tuberkulosepatienter slutter sig til fasten, her er forslagene og lad være

Jakarta – Faste i måneden ramadan er obligatorisk for muslimer. Næsten alle konkurrerer om at gennemgå denne ene tilbedelse, inklusive folk, der har en historie med visse sygdomme som f.eks. tuberkulose. For mennesker med denne sygdom er der selvfølgelig flere ting, der skal overvejes under fasten.

Der er mange ting, der skal overvejes for mennesker med tuberkulose, der ønsker at faste i ramadanen. Årsagen er, at mennesker med denne sundhedssygdom skal tage medicin hele tiden, og tidsplanen kan ændre sig, når de faster. Selvfølgelig er der regler, som skal overholdes og opgives, så kroppen forbliver sund og fasten fortsætter glat.

Læs også: Kend de sikre regler for faste for mennesker med TB

Forslag til fastende TB-patienter

Hvad er så anbefalingerne til mennesker med tuberkulose, som vil udføre fastetilbedelse? Her er nogle af dem:

  • Stop ikke med at tage medicinen. Faste ændrer dog rutineplanen for tuberkuloseramte til at tage stoffer. Bedre, spørg din læge for at få den bedste løsning med hensyn til tidsplanen tage medicin. Vær ikke skødesløs, for det forkerte tidspunkt at drikke kan også have en negativ indvirkning på kroppen. Normalt er den anbefalede tid til at tage medicin under sahur, iftar og før du går i seng med dosisændringer, hvis det er nødvendigt.
  • Forbrug af proteinrige fødevarer under sahur og iftar. En proteinrig kost er med til at styrke dit immunforsvar. Vælg fødevarer som æg, tofu, tempeh, fisk og alle mulige andre proteiner.
  • Vær opmærksom på drikkevarer eller væsker der kommer ind i kroppen. Drik masser af vand, fordi det er godt for at forhindre, at kroppen bliver dehydreret.
  • Mælk er absolut nødvendigt mindst indtag mindst 3 (tre) gange om dagen.
  • Nødder også være den rigtige menu for sahur og iftar.

Læs også: Har du brug for at vide, forskellen mellem en normal hoste og tuberkulose

Tabuer for fastende TB-patienter

Efter at have vidst, hvad der anbefales, skal nu mennesker med tuberkulose vide, hvad der er tabuer, når de vil udføre faste.

  • Drik alkohol. Dette er det vigtigste tabu, fordi alkohol aldrig giver gode fordele for mennesker med TB.
  • Fastfood og alle fødevarer, der har et højt fedtindhold. Det anbefalede fedt til mennesker med tuberkulose er ikke mere end 25 til 30 procent af de samlede daglige kalorier. Disse fedtstoffer bør komme fra enkeltumættede og flerumættede fedtstoffer, som du kan finde i fisk, vegetabilske olier og nødder.
  • Undgå at indtage stærk kaffe og te under suhoor, iftar eller middag. Koffein er et stimulerende middel mod tuberkulose.
  • Reducer forbruget af saucer og sukker, både raffineret og raffineret sukker. Selv i form af mad, såsom kager, hvidt brød og korn.

Læs også: Faste styrker immunsystemet for TB-patienter, virkelig?

Nå, der er ikke noget galt i at følge anbefalingerne og undgå tabuer for dig, der har tuberkulose og gerne vil faste. Dette kan gøre din faste blødere og mere behagelig, din krop forbliver sund og fri for farerne ved TB-komplikationer, der kan opstå.

Tøv ikke med at spørge din læge, hvis du har vigtige spørgsmål om faste og din tuberkulose. Du behøver ikke at vente på lægens tidsplan, du kan spørge direkte når som helst ved hjælp af applikationen . Denne applikation kan du straks Hent på mobilen. Kom nu, hurtige og sunde sammen !

Reference
NCBI. Tilgået 2020. Tuberkulose og ernæring
ResearchGate. Tilgået i 2020. FAST-strategi en bæredygtig administrativ TB-infektionskontrolforanstaltning i Nigeria: Reducerer tid til TB-diagnose og tilmelding til behandling
Hverdagssundhed. Tilgået 2020. Den rigtige kost til at slå tuberkulose