Kend 3 speciallæger, din lille har brug for

, Jakarta - Vidste du, at der findes forskellige slags speciallæger med særlig ekspertise til at behandle visse tilstande eller sygdomme? Der er normalt behov for speciallæger, når praktiserende læger henviser patienter til speciallæger alt efter deres forhold og klager.

Denne henvisning er begrundet i overvejelser, når en praktiserende læge vurderer en patients tilstand, der kræver særlig medicinsk behandling. Du kan dog stadig direkte rådføre dig med den nærmeste speciallæge uden først at foretage en lægeundersøgelse hos en praktiserende læge.

Nå, af de mange speciallæger, børnelæger, der oftest får henvisninger, når børn oplever helbredsproblemer. Vil du vide mere om børnelæger og andre specialister, som din lille kan have brug for i forhold til den tilstand, han eller hun oplever? Kom nu, se anmeldelsen nedenfor.

Læs også: Barn svært at spise? Her er, hvordan du overvinder det

1. Børnelæge

Når en praktiserende læge vurderer, at dit barn har behov for yderligere medicinsk behandling, vil den praktiserende læge normalt henvise til den nærmeste børnelæge. Denne børnelæge er en læge, der har specialiseret sig i at diagnosticere og behandle patienter i alderen 0-18 år.

Kort sagt vil alle klager eller sygdomme hos børn, både fysiske og psykiske, blive henvist til en børnelæge. Men i nogle tilfælde kan en børnelæge arbejde sammen med andre specialister om at håndtere klager eller sygdomme, som din lille har oplevet.

Børnelæger har en række forskellige roller. For eksempel at evaluere et barns vækst og udvikling og opdage relaterede lidelser.

Derudover kan børnelæger også give undervisning til mødre om livsstil, sikkerhed og hvordan man ammer babyer, til vaccinationer til børn. Lang historie kort, børnelæger har evnen til at håndtere forskellige klager eller sygdomme hos børn.

2. Pædiatrisk tandlæge

En pædiatrisk tandlæge eller pedodontist (Sp.KGA) er en person, der har specialiseret sig i at behandle og forebygge alle abnormiteter og sygdomme i tænder og børn. Så hvad er forskellen mellem en tandlæge og en pædiatrisk tandlæge?

Nå, for at blive pedodontist skal en tandlæge tage en specialistuddannelse i børns tænder og gennemføre et ophold inden for børns mundsundhed i flere år. Husk, at strukturen af ​​tænder og mund hos børn med voksne er anderledes. Derfor kan de problemer, der opstår, være forskellige, og måden, de håndteres på, kan være forskellig.

Så hvis din lille har tand- og mundproblemer, så prøv at se en pædiatrisk tandlæge for at få den rigtige behandling. Mødre kan få tjekket deres børns tænder på det valgte hospital. Aftal på forhånd en aftale med en specialist i appen Så du skal ikke stå i kø, når du kommer på hospitalet.

American Dental Association anbefaler, at børn får deres første tandlægetid inden for seks måneder og senest ved deres første fødselsdag. Dette besøg omfatter en mundtlig fysisk undersøgelse og en informationssession for forældre om deres barns tandsundhed.

Læs også: Vigtigheden af ​​at undervise børn i tand- og mundsundhed

3. Pædiatrisk øjenlæge

Ud over børnelæger og børnetandlæger er en øjenlæge med speciale i pædiatrisk oftalmologi en af ​​de specialister, som din lille kan få brug for.

Pædiatrisk øjenlæge er en børnelæge, der fokuserer på diagnosticering og behandling af øjensundhedsproblemer hos børn. Både lidelser erhvervet fra fødslen, såvel som dem, der opstår efter fødslen.

Øjenlæger, pædiatriske øjenlæger, har en særlig evne til at genkende tegn på øjenlidelser eller lidelser hos børn, selvom barnet eller babyen ikke har været i stand til at udtrykke de klager, de oplever.

Husk, pædiatrisk oftalmologi kaldes ofte en øjenlæge. De to er dog klart forskellige. En af de grundlæggende forskelle er, at pædiatriske øjenlæger kan udføre operation, hvorimod øjenlæger ikke kan.

Læs også: Øjenlidelser hos børn og hvordan man overvinder dem

Faktisk er der mange flere speciallæger, som din lille kan have brug for i forhold til den tilstand, han oplever. For flere detaljer kan mødre spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Du behøver ikke at forlade huset, du kan kontakte en sagkyndig læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?



Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Læger dit barn har brug for
WebMD. Tilgået i 2021. Hvad er en børnelæge?
Hverdagssundhed. Tilgået i 2021. Hvad er en børnelæge?
Healthychildren.org. Tilgået i 2021. Hvad er en pædiatrisk tandlæge?