Typer af hudherpesmedicin, du behøver at kende

, Jakarta - Herpes er en almindelig infektion forårsaget af herpes simplex virus (HSV). Et af hovedsymptomerne er et udslæt af blærer, som læger nogle gange omtaler som et herpesudslæt. Heldigvis for at lindre symptomerne er der flere herpesmedicin, som din læge kan ordinere.

Et herpesudslæt udvikler sig normalt på kønsorganerne eller omkring munden, men det kan forekomme næsten overalt på kroppen. Der er to typer HSV, der kan forårsage hududslæt i forskellige områder: HSV-1 og HSV-2. For HSV-1 forårsager det normalt orolabial herpes, og det spredes gennem spyt og har en tendens til at påvirke området omkring mund og næse.

Mens det er i HSV-2, forårsager det normalt genital herpes og spredes normalt gennem samleje. Som et resultat vil der opstå udslæt omkring kønsorganerne. Men nogle gange kan denne tilstand også være årsagen til orolabial herpes.

Læs også: Pas på overførsel af hudherpes, der kan ske

Dette er en hud herpes medicin, der kan bruges

Faktisk er der i øjeblikket ingen kur mod herpes helt, men sårene vil normalt gå over af sig selv inden for et par uger. Behandling fra en læge ved at give særlige herpesmedicin kan også gives for at forkorte udbruddets varighed og lindre symptomer.

Hvis en person har hyppige tilbagefald, kan lægen anbefale at tage herpesmedicin i pilleform hver dag som en sikkerhedsforanstaltning. Denne behandling er kendt som profylakse.

Der findes også herpesmedicin til huden, som fås i form af en antiviral creme eller salve. Dette topiske herpesmiddel vil lindre brændende, kløende eller prikkende fornemmelser. I mellemtiden kan antivirale piller hjælpe med at fremskynde helingsprocessen. Begge typer lægemidler har tendens til at indeholde de samme aktive ingredienser. De omfatter:

  • Acyclovir.
  • Famciclovir.
  • Valacyclovir.

Du kan få herpesmedicin efter lægeordination. Noget medicin fås også i håndkøb, så du kan købe det. Men hvis du får et receptpligtigt lægemiddel, bør du indløse lægemidlet kl . Du skal blot uploade din recept, og det nærmeste apotek klargør medicinen og leverer den til dig på mindre end en time.

Læs også: Myter eller fakta Herpes kan ikke helbredes?

Vigtigt, her er hvordan man forhindrer overførsel af herpesinfektion

Selvom der ikke er nogen herpesmedicin, der kan dræbe virussen med det samme, kan du tage skridt til at undgå at blive smittet af virussen eller forhindre overførsel af HSV til andre mennesker.

Hvis du har HSV-1, skal du overveje at tage nogle forebyggende trin, såsom:

  • Prøv at undgå direkte fysisk kontakt med andre mennesker.
  • Del ikke genstande, der kan overføre virussen, såsom kopper, håndklæder, sølvtøj, tøj, makeup eller læbepomade.
  • Deltag ikke i oralsex, kys eller anden form for seksuel aktivitet under infektion.
  • Vask dine hænder grundigt og påfør medicinen med en vatpind for at reducere kontakt med såret.
  • Personer med HSV-2 bør undgå alle former for seksuel aktivitet med andre mennesker under infektion. Hvis personen er asymptomatisk, men er blevet diagnosticeret med virus, bør kondom bruges under samleje. Selvom du bruger kondom, kan virussen stadig overføres til din partner fra udækket hud.
  • Kvinder, der er gravide og har en infektion, skal muligvis tage den herpesmedicin, som deres læge ordinerer for at forhindre, at virussen inficerer deres ufødte barn.

Læs også: Naturlige midler til at lindre Herpes Simplex Type-2

Herpes er en almindelig virus, der kan forårsage udslæt af blærer på huden. Det har en tendens til at udvikle sig omkring munden eller kønsorganerne, men kan forekomme næsten overalt på kroppen. Selvom der i øjeblikket ikke er nogen herpes-kur til at ødelægge virussen, kan antivirale behandlinger hjælpe med at lindre symptomer og forkorte infektionens varighed.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Herpes Simplex.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Herpes Hududslæt.
Verdens Sundhedsorganisation. Tilgået i 2021. Herpes Simplex Virus.