Pas på, disse 5 ting får ofte lysken til at føles kløende

, Jakarta – Kløe er en normal tilstand og kan forekomme i alle dele af kroppen, inklusive lysken. Kløe i lysken er dog mere generende end kløe i andre dele af kroppen. Årsagen er, at du ikke kan ridse den, når du er på et offentligt sted, fordi det anses for uhøfligt. Faktisk kan denne kløe i lysken nogle gange være uudholdelig og gøre dig utilpas. For at du kan overvinde disse tilstande og forhindre dem i at komme tilbage, skal du først finde ud af, hvad der er årsagen til den kløende lyske her.

Kløe i lysken kan få huden i området til at blive rød og virke afskallet. Hvis kløen opstår i kanten af ​​lysken, så kan man se huden blive til vabler.

1. Svampeinfektion

De fleste tilfælde af kløende lyske skyldes en svampeinfektion i den yderste del af huden. Denne svampeinfektion kendt som tinea cruris kan faktisk også findes på den yderste del af håret eller neglene. Men i de fleste tilfælde er tilstedeværelsen af ​​svampen harmløs. Tinea cruris kan formere sig hurtigt og forårsage infektion på varme, fugtige steder.

Nå, lysken er det mest komfortable sted for tinea cruris-svampen at yngle, fordi forholdene er fugtige og varme. Ud over lysken kan denne svampeinfektion også opstå i inderlår og balder. Nogle gange kan en gærinfektion i lysken også forårsage smerte.

Mennesker, der er i høj risiko for at opleve tinea cruris, er dem, der ofte sveder meget, såsom atleter, mennesker, der er overvægtige og mennesker med diabetes.

Læs også: Kend den første behandling til mennesker med Tinea Cruris

2. Kontakt Dermatitis

Kontakteksem er en betændelse i huden karakteriseret ved et rødt, kløende udslæt. Denne tilstand kan forekomme i alle dele af kroppen, inklusive lysken. Kontakteksem er opdelt i to typer, nemlig allergi og irritation. Allergisk kontakteksem opstår som en allergisk reaktion, efter at en person kommer i kontakt med visse stoffer. For eksempel sæbe, shampoo eller vaskemiddel. Denne type dermatitis opleves oftest af personer, der har følsom hud eller har hudallergi.

I mellemtiden er irriterende kontakteksem en hudlidelse, der oplever irritation efter direkte kontakt med visse stoffer, selvom de ikke har allergi over for disse stoffer. Normalt opstår allergisk kontakteksem og giver kløe i lysken, hvis du har for stramt undertøj på.

Læs også: Stramme trusser gør det svært, virkelig?

3. Skamlus

Årsagen til kløende lyske, som også er ret almindelig, skyldes kønslus. Pubiske lus eller Phthyrus pubis er et lille insekt, der lever i menneskeligt groft hår, hvoraf det ene er kønsbehåring. Hvis du bliver udsat for disse lus, så vil du føle ret kraftig kløe i lysken. Denne kløe bliver normalt værre om natten, når skovflåten aktivt suger menneskeblod. Skamlus kan forårsage sår i det intime område ledsaget af små grå pletter kendt som lus macula cerulae .

Læs også: Vær ikke genert, det er fordelene ved at barbere kønsbehåring

4. Ubeskyttet kønshygiejne

Lysken er et område af kroppen, der altid er lukket. Lysken er normalt dækket af mere end et lag tøj, hvilket gør området varmere end resten af ​​kroppen. Hvis du ikke er flittig til at sørge for renligheden af ​​intimområdet, så er området let at svede og bliver fugtigt. For ikke at nævne kombineret med tilstedeværelsen af ​​kønsbehåring, der gør sved, døde hudceller og bakterier, der kan vokse hurtigt. Det er det, der får dig til at opleve kløe i lysken.

5. Genital Herpes

I nogle tilfælde kan kløe i lysken være et tidligt symptom på en seksuelt overført sygdom. En af dem er genital herpes. Denne sygdom er forårsaget af herpesvirus og kan gøre kønsområdet rødt, hævet, varmt og smertefuldt. Ikke sjældent kan også genital herpes give væskefyldt elastik. Der kan dog også være en prikkende fornemmelse et par timer eller dage før læsionen viser sig. Når elastikken knækker, kan det give smertefulde sår. Så hvis du oplever disse symptomer, skal du straks besøge en gynækolog for øjeblikkelig behandling.

Det er 5 årsager til kløende lyske, som du skal kende. Hvis du har helbredsproblemer i intimområdet, skal du blot bruge applikationen . Vær ikke genert, du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.