Erkend farerne ved chilipulver for fordøjelsen

Jakarta - Tilstedeværelsen af ​​tør chili eller chilipulver som en krydret madforstærker er i stigende grad populær blandt offentligheden, især befolkningen i Indonesien. Faktisk er smagen af ​​mad ufuldstændig, hvis der ikke er chili. Nå, hvis du ikke finder sauce eller chilisauce, er tør chili eller chilipulver ikke et problem. Årsagen er, at chilipulver har en krydret smag, der ikke er meget anderledes end chilisauce eller -sauce, og faktisk kan det være endnu mere krydret.

Tørret chili laves ved at tørre i solen i op til 10 dage. Faktisk, hvis regntiden kommer, kan tørretiden være længere. For at forkorte tiden tørrer chiliavlere normalt ved hjælp af ovnen. Men selvfølgelig koster denne metode angiveligt flere produktions- og driftsomkostninger sammenlignet med at tørre chilierne naturligt, indtil de er helt tørre.

Farerne ved chilipulver for fordøjelsen

Tidligere brød nyheden om, at indtagelse af chilipulver kunne udløse difteri. Ikke så mærkeligt, hvis den chili, der ikke er tørret helt, ikke opbevares ordentligt. Fugtig eller våd foder udløser fremkomsten af ​​insekter og gnavere, mens difteri kommer fra bakterier båret af andre typer Corynebacterium båret af gnavere.

Læs også: Fordele og farer ved krydret mad for sundheden

Difteri angriber næse og svælg. Symptomerne spænder fra en hæs stemme, ondt i halsen, vejrtrækningsbesvær eller hurtig vejrtrækning, synkebesvær, kulderystelser og feber, træthed og svaghed, hævelse af lymfeknuderne i nakken og et tyndt lag af gråt, der dækker halsen, mandler og svælg. Denne sygdom overføres gennem direkte kontakt eller delte genstande.

Læs også: Difteri forårsager hævelse i nakken, hvordan kommer det?

Udover difteri anses chilipulver også for at udløse diarré hos mennesker, der er følsomme over for krydret smag. Dette sker, når en person indtager for meget chilipulver. Faktisk er chilipulver angiveligt harmløst, så længe der ikke er nogen tilsætningsstoffer i fremstillingen. Men for at bevare sundheden er der ingen skade i at begrænse forbruget.

Du bør ikke glemme, undgå at indtage chilipulver, hvis du føler, du har problemer med dit fordøjelsessystem. Krydret mad kan udløse en gentagelse af halsbrand. Faktisk vil indtagelse af chilipulver hos mennesker, der har en historie med hæmorider, udløse en varm fornemmelse i endetarmsområdet, det kan også udløse blødning ved afføring. Aftal straks en tid hos en læge på hospitalet, hvis du har fordøjelsesproblemer i længere tid. Korrekt behandling kan forhindre alvorlige komplikationer.

Læs også: Er krydret mad farligt for kroppen?

Der er faktisk en antagelse om, at chili er rig på C-vitamin, som er så godt for kroppen. Men igen, din krop kan mærke fordelene, hvis du kun indtager chili, ikke for meget og altid i den rigtige dosis. Årsagen er, at krydret mad også kan forårsage irritation af urinvejsinfektioner, hvilket gør øjne og næse løbende, hvilket fører til sinusirritation.

Reference:
Mayo Clinic. Hentet 2019. Difteri.
Healthline. Tilgået 2019. Er krydret mad godt for fordøjelsen?
Lev stærkt. Hentet 2019. Effekter af Capsaicin på fordøjelsen.