Pas på vaner, der kan føre til kønslus

, Jakarta - Hovedlus kan være et ret velkendt problem, men hvad med lus fra kønsorganerne? Ja, lus kan også yngle i kønsområdet. Dette flueben kaldes phthirus pubis, nemlig små parasitære insekter, der bebor det behårede område af skambenet. Denne parasit lever ved at suge blod gennem huden og kan forårsage kløe i det inficerede område.

Genitallus har 3 udviklingsformer, nemlig æg, nymfer og voksne. Luseæg er normalt tæt knyttet til hårstrået. Æggene klækkes inden for 6-10 dage og bliver til nymfer. Nymfer ligner i udseende voksne lopper, men mindre i størrelse. Udviklingen af ​​nymfer til at blive voksne lus er omkring 2-3 uger. Der er flere vaner, der kan udløse kønslus, se forklaringen i denne artikel!

Læs også: Disse 3 grunde til, at hovedlus er smitsom

Genital lus trigger vaner

Voksne lopper er lidt grå i farven, har 6 fod og måler omkring 2 millimeter i diameter. Størrelsen af ​​hunlusene er normalt større end hanlusene kan lægge op til 300 æg i hele sit liv, hvilket varierer fra 1-3 måneder. Hvis kønslusene kommer af eller falder fra håret, dør lusene inden for en til to dage.

Genitallus kan overføres fra en smittet person til en rask person gennem kropskontakt. Lus kan kravle fra hår til hår, selvom de ikke kan hoppe eller flyve. For at overleve vil genitale lus suge blod fra menneskelig hud.

Den mest almindelige spredning er gennem seksuel kontakt (herunder oralsex), enten ved brug af prævention eller ej. I sjældne tilfælde kan kønslus spredes ved at dele tøj, lagner eller håndklæder. Hos børn kan overførsel af kønslus forekomme, når barnet sover på en madras, der har været udsat for denne parasit fra en inficeret voksen.

Ud over kønsbehåring kan kønslus også befinde sig i armhule- og benhår, skæg og overskæg, øjenvipper og øjenbryn samt bryst- og ryghår. Med en mindre kropsstørrelse end hovedbundslus er genitallus bedre i stand til at overleve på groft og tykt tekstureret hår end på hovedhår, som har en tendens til at være finere og blødere.

Læs også: Ikke en sygdom, hvorfor hår kan være lus?

Er der symptomer forårsaget?

Symptomer på grund af lus fra kønsorganerne begynder normalt at vise sig efter 1-3 uger, hvor lus indtager kropsområdet. Symptomer kan omfatte:

  • De første symptomer er karakteriseret ved kløe i huden på grund af reaktionen og forværres om natten. Dette skyldes, at genitallus om natten er aktive i at suge menneskeblod.
  • Små blårøde pletter på bidets hud.
  • Der er brune pletter på undertøjet, som er lus fra kønsorganerne.
  • Synlige nit eller lus i håret.
  • Feber.
  • Betændelse og irritation fra ridser.
  • Betændelse i øjet, hvis genital luseinfektion er på øjenvipper eller øjenbryn.

Hvordan behandler man det?

Genitale lus kan behandles ved hjælp af aktuelle lægemidler, såsom antiparasitære lotioner, cremer eller shampoo. Denne medicin kan kun bruges på det inficerede område eller hele den ydre krop. Hvis denne medicin kommer i dine øjne, skal du straks vaske dine øjne med vand.

Behandling af kønslus kræver gentagelse efter 9-10 dage. Tjek det inficerede område under og efter den anden behandlingsperiode er overstået for at sikre, at der er lus eller æg tilbage i området.

Læs også: Behandlinger, der kan gøres for at overvinde kønslus

I mellemtiden, for at reducere overførslen af ​​infektion, er de ting, der skal gøres:

  • Undgå at dele håndklæder, tøj eller sengetøj med folk, der har kønslus.
  • Hvis diagnosticeret med denne parasitære infektion, inviter familiemedlemmer og partnere til også at se en læge.
  • Det er bedst at undgå at have sex, indtil det er erklæret helbredt af en læge.

Det er en lille forklaring om genital lus. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen når som helst og hvor som helst. Det er nemt, en diskussion med den specialist, du ønsker, kan gennemføres Snak eller Stemme/videoopkald. Kom nu, Hentnu i Apps Store eller Google Play Store!

Reference:
CDC. Tilgået 2020. Pubic "krabbe" Lus.
NHS UK. Hentet 2020. Offentlig licens.
Healthline. Tilgået 2020. Offentlig luseangreb.
Patient. Tilgået 2020. Public and Body License.