Fordele ved direkte amning for mor og baby

, Jakarta – Direkte amning, også kendt som amning direkte fra moderens bryst til barnet, anbefales stærkt, især i de første måneder efter barnet er født. Alligevel er direkte amning eller flaskemadning en mulighed for mødre. Men husk på, at dette faktisk kan påvirke børns vækst og forældreskab på lang sigt. Ydermere viser det sig, at direkte amning har enorme fordele for både mor og baby.

Amning direkte fra brystvorten har vist sig at være gavnlig for både mors og babys sundhed. For en mor kan direkte amning hjælpe med at bringe livmoderen tilbage til dens oprindelige størrelse og reducere risikoen for brystkræft efter fødslen. Amning direkte vil også forbrænde flere kalorier, reducere risikoen for kræft i æggestokkene og undgå diabetes. Ud over moderen kan de sunde fordele ved direkte amning også mærkes af barnet.

Læs også: Myter og fakta om amning

Få mere at vide om fordelene ved direkte amning

Udover de sundhedsmæssige fordele kan direkte amning faktisk også være med til at opbygge nærhed mellem mor og barn. At vænne sig til, at barnet spiser direkte fra brystvorten, kan øge det følelsesmæssige bånd mellem mor og barn. Direkte berøring mellem huden på mor og baby kan faktisk være en god ting for barnets udvikling.

Udover moderens helbred kan direkte amning, også kaldet direkte amning, faktisk også give fordele for barnet. Tidligere skal det bemærkes, at babyer rådes til at modtage eksklusiv amning i mindst 2 år. Modermælk (ASI) indeholder mange næringsstoffer, som babyer har brug for i deres vækst og for at holde deres krop sund.

Amning direkte fra brystvorten kan hjælpe med at forbedre sundheden for dit barns fordøjelsessystem. Problemer, såsom diarré og mavesmerter har en tendens til at være sjældne hos børn, der er vant til at amme direkte fra moderens brystvorte. En anden fordel, der kan opnås, når barnet ammer direkte, er at styrke immunforsvaret, så det ikke nemt bliver inficeret med vira, der forårsager sygdom.

Læs også: Nybagte mødre Vær ikke bange for at amme, følg disse trin

Babyer, der er vant til at amme fra en tidlig alder, siges også at kunne øge barnets IQ. Derudover har børn, der indtager modermælk, en tendens til at have en højere IQ end babyer, der får modermælkserstatning. Direkte amning er også godt for udviklingen af ​​for tidligt fødte børn, og det anbefales stærkt at gøre det. Direkte amning kan også hjælpe med at forhindre pludselig spædbørnsdødssyndrom pludselig spædbørnsdødssyndrom (SIDS).

Andre problemer, der kan undgås ved at amme barnet direkte, er sygdomme, såsom astma, allergi, diabetes og overvægt eller fedme. For at få alle disse fordele skal mødre først føle sig godt tilpas, mens de ammer. Nybagte mødre kan lære dette eller søge råd hos en læge. Prøv at tale om ammetips med din læge gennem appen . Læger kan kontaktes via Video/taleopkald og Snak . Hent nu i App Store og Google Play!

Læs også: Sådan håndteres babyer med tungebindingsbetingelser for ammende mødre

Amning giver direkte mange sunde fordele for både mor og baby, men det kan også være udfordrende. Ubehagelige følelser kan opstå, og moderen forventes at være i stand til at overvinde det, så det kan give sunde fordele for både baby og mor. Direkte amning kan også få unge mødre til at bekymre sig, om mælken der kommer ud er nok eller endda overskydende. Der er også risiko for, at barnet udvikler brystvorteforvirring, hvilket gør det svært at die mælk. Men bare rolig, enhver baby og mor har generelt instinktet til at kunne leve det ordentligt.

Reference:
Healthline (2019). Amning vs. Flaskefodring: Fordele og ulemper
WebMD (2019). Bryst vs. Flaske til at fodre din baby