9 tips til at slippe af med strækmærker efter graviditet

, Jakarta – For mødre, der er gravide eller allerede er gravide, er de selvfølgelig bekendt med strækmærker, ingen? Sstrækmærker er slagtilfælde, der ofte optræder på huden af ​​kropsdele, der indeholder meget fedt. Generelt, strækmærker vises på den øvre del af maven, brysterne eller lårene hos kvinder, der er eller for nylig har født.

Strækmærker under eller efter graviditeten er en normal tilstand for moderen. Derfor behøver mødre ikke at bekymre sig for meget om denne tilstand. strækmærker påvirker kun udseendet, så det du skal vide er, hvordan du slipper af med det strækmærker efter graviditeten.

Faktisk, strækmærker kan forsvinde med tiden ved hjælp af kollagen i kroppen. Vi kan dog ikke nødvendigvis stole på naturligt kollagen, fordi der i en alder af 25 er et fald på 15 procent i mængden af ​​kollagen på grund af aldring. Så, hvordan man slipper af med strækmærker efter fødslen?

Læs også: Ofte forveksles med det samme, dette er forskellen mellem cellulite og strækmærker

1. gotu kola blade

Sådan fjerner du strækmærker efter graviditet kan også drage fordel af gotu kola blade. Ud over de tre ting ovenfor, kan gotu kola blade også bruges til at behandle: strækmærker hos gravide kvinder.

Ifølge en undersøgelse kan brugen af ​​cremer fremstillet af aktivt gotu kola-ekstrakt forhindre udbrud af acne strækmærker s hos gravide kvinder sammenlignet med oliven- eller mandelolie. Alligevel kræver det stadig yderligere forskning for at bekræfte dette.

Ifølge en undersøgelse fra 2013 øger terpenoiderne fundet i gotu kola-blade kollagenproduktionen i kroppen. Dette kan hjælpe med at forhindre dannelsen af strækmærker og hjælper med at hele eksisterende ar.

Hvordan man bruger gotu kola blade til at forhindre eller fjerne strækmærker det er simpelt. Påfør en topisk creme indeholdende 1 procent gotu kola-ekstrakt til det berørte område flere gange om dagen.

2. Olivenolie

Olivenolie er en af ​​de naturlige ingredienser, der kan eliminere strækmærker . Olivenolie fugter og fylder huden effektivt, så den kan genoprette elasticiteten af ​​den beskadigede hud strækmærker .

Indholdet af vitamin A, D og E absorberes perfekt i hudvævet, så det kan forynge huden. Resultatet bliver mere effektivt ved at massere huden, så olivenolien absorberer perfekt.

3. Aloe Vera

Udover de to ovenstående ting er aloe vera også en naturlig ingrediens, der kan påføres huden som en måde at slippe af med strækmærker efter fødslen.

Mødre kan indtage direkte eller anvende det på den berørte hud strækmærker . Mødre kan også bruge cremer eller lotioner indeholdende aloe vera kan også gøres.

Læs også: Tips til at overvinde hudproblemer, som gravide kvinder oplever

4. Honning

Det er almindelig kendt, at honning er det bedste antiseptisk middel. Honning hjælper med at hele sår, er anti-inflammatorisk og er højt i antioxidanter og er godt for fordøjelsen. Honning siges også at hjælpe med at eliminere strækmærker på kroppen.

Sådan bruger du det ved at lave honning som et skrubbemateriale. Påfør honning, der er blevet blandet med salt på kroppen med strækmærker , gnid derefter forsigtigt og lad stå i 5-7 minutter. Derefter skal du blot skylle med varmt vand eller et varmt håndklæde.

5. Citron

Det viser sig, at den sure natur af citroner også kan eliminere strækmærker efter fødslen. Skær en citron og gnid kødet ind i den berørte hud strækmærker langsomt. Lad det derefter sidde et stykke tid, så de naturlige ingredienser, især syren i citronen, trænger perfekt ind i hudvævet. Mødre kan også anvende denne citron i bruseren.

6. Vand hvid

Tilstrækkeligt behov for kropsvæske hjælper også med at eliminere strækmærker efter fødslen. Huden skal fugtes for at bevare sin fugt. Det er også godt, efter fødslen mindsker moderen med at drikke mere vand.

Læs også: 5 sundhedsproblemer, som gravide kvinder er sårbare over for at opleve

7. Kokosvand

Sådan fjerner du strækmærker En anden effektiv måde at komme igennem på er kokosvand. Ud over at drikke direkte, er en anden effektiv måde at påføre kokosvand på den berørte hud strækmærker . Kokosvand har mange ingredienser såsom C-vitamin, folinsyre, nikotinsyre, pantothensyre, biotin og riboflavin.

8. Oprethold kosten

Ud over at passe udefra, hvordan man fjerner strækmærker En anden er at opretholde en sund kost. Indtagelse af frugt og grøntsager, der indeholder ingredienser til sund hud, og reducere forbruget af fed og fedtet mad.

9. Narkotika

Ud over de otte ting ovenfor er brugen af ​​stoffer en af ​​de mest effektive måder at skjule på strækmærker efter fødslen.

Der findes flere aktuelle lægemidler (salver), som du kan prøve, for eksempel retinoidcremer eller hyaluronsyrecremer. Begge disse ingredienser er i stand til at øge produktionen af ​​kollagen for at gøre huden fast, så den kan fjerne rynker strækmærker.

Hvordan, interesseret i at prøve metoderne ovenfor, så strækmærker væk efter fødslen? Du kan også spørge lægen direkte gennem ansøgningen om effektive måder at eliminere på strækmærker. Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Alt hvad du behøver at vide om Gotu Kola
US National Library of Medicine National Institutes of Health. Tilgået 2021. Centella asiatica i kosmetologi
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Strækmærker.
NHS Choices UK. Tilgået i 2021. Strækmærker.