Kløende mave på grund af graviditet, prøv at bruge olivenolie

, Jakarta – I andet trimester af graviditeten klager mange mødre ofte over kløe i maven. Faktisk er dette normalt. Men når man går ind i tredje trimester eller slutningen af ​​graviditeten, vil denne kløe være mere udtalt, fordi huden på moderens mave bliver strakt. Selvfølgelig er en kløende mave under graviditeten meget generende og kan få huden til at blive rød. Men bare rolig, gravide kvinder kan overvinde denne ene klage med olivenolie.

Årsager til kløende mave under graviditet

Kløe i maven, som mødre føler under graviditeten, er normalt forårsaget af følgende ting, som ikke er farlige:

  • Hormonændringer. Forøgelsen af ​​hormoner og andre kemikalier i moderens krop under graviditeten er en af ​​årsagerne til, at gravide får kløe i maven.
  • Tør hud. Nogle kvinder kan opleve hudforandringer under graviditeten. Hvis huden før graviditeten har tendens til at være fedtet, så bliver huden tør under graviditeten. Ikke kun tør kropshud, men også ansigtshud og læber tørrer også. Nå, denne tørre hudtilstand er det, der udløser en kløende mave under graviditeten.
  • Udstrækning af huden. Under graviditeten sker den største strækning af huden i maven som tegn på, at fosteret udvikler sig og vokser. Især i tredje trimester, hvor maven på gravide er ved at være stor. Derfor vil moderen føle ret intens kløe i underlivet i slutningen af ​​graviditeten. Ud over kløe vil der normalt også være strækmærker i områder med strakt hud.
  • Pruritiske Urticariale Papler og Plaques of Graviditet (PUPP). Kløe i maven kan også være et tegn på PUPP, som er graviditetsplak. Denne tilstand kan opstå på grund af øget aktivitet af graviditetshormoner, men vil forsvinde efter fødslen.

Fordele ved olivenolie

Olivenolie betragtes som en af ​​de sunde og rige på fordele, fordi den har et ret højt indhold af umættet fedt. Hovedsageligt oliefedtsyrer og polyfenoler. Nå, mødre kan bruge denne olie til at behandle kroppens hud under graviditeten. Her er fordelene ved olivenolie til gravide kvinders mave:

1. Fugtgivende hud

For at holde huden fugtig under graviditeten, så kløe i maven kan forebygges, kan mødre smøre olivenolie jævnligt over hele kroppen. Påfør det ikke kun på din mave, men påfør det også på dine bryster, mave, arme, balder og lår.

2. Undgå strækmærker

Regelmæssig påføring af olivenolie fra andet til tredje trimester har også vist sig at forhindre udbrud af acne strækmærker efter fødslen. Mødre kan også fortsætte med at bruge olivenolie efter fødslen for at falme strækmærker som stadig er tilbage. Udover at forebygge disse hudproblemer, er olivenolie også effektiv til at reducere kløe i maven under graviditeten, du ved, mor.

3. Reducerer benkramper under graviditet

Under graviditeten er der tidspunkter, hvor mødre føler smerter i benene og endda kramper. Dette er normalt, fordi moderen skal understøtte moderens øgede vægt og fosterets vægt. Nu for at overvinde dette, bed din mand om at massere din mors fødder forsigtigt ved hjælp af olivenolie.

Hvordan man overvinder en kløende mave under graviditeten

Ud over at påføre olivenolie kan mødre også prøve følgende nemme måder at håndtere en kløende mave under graviditeten:

  • Bær løst tøj. Dette skyldes, at stramt tøj kan gnide mod huden og forårsage irritation.
  • Tag et brusebad med en mild, uparfumeret sæbe for at forhindre irritation.
  • Undgå at bade med varmt vand, fordi varmt vand kan udtørre huden og øge kløen.
  • Drik masser af vand for at holde huden fugtig.
  • Hvis moderen ofte er i et rum med aircondition, så brug en luftfugter i rummet, så huden ikke tørrer ud.

Du kan også påføre en uparfumeret lotion for at fugte huden. Køb lotion eller creme til strækmærker i lige. Ingen grund til at bekymre sig om at forlade huset, mor skal bare bestille via funktionen Mellem Apotek , vil din ordre ankomme inden for en time. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Læs også:

  • Find ud af hudproblemer under graviditeten
  • 8 måder at slippe af med strækmærker
  • 3 måder at bevare smuk hud på under graviditeten